Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-19-2011, 01:26 AM
finalcut finalcut is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: The Last Frontier
Posts: 694
Default Missing iLok authorization for Pro Tools 10

Seriously....
This type of thing is a bummer.
My iLok is up to date, and everything is installed correctly, but I get this error when trying to launch PT10. My iLok is up to date and I can see it in the properties manager, so the problem has to be that PT is unable to see the iLok.

"Missing iLok authorization for Pro Tools 10". Please insert the necessary oLok and restart Pro Tools.

I just bought the upgrade from PT7 and this is a fresh install on a new computer, so there has been no prior version of PT installed...

I read another thread on the forums here and I think this has something to do with my problem, bit no solution was posted.
http://duc.avid.com/showthread.php?t=313058

I would like to be able to use this program.
Any help would be great.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-19-2011, 09:35 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,571
Default Re: Missing iLok authorization for Pro Tools 10

Have you set up an I-lok account and downloaded the authorization from them onto your I-lok?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2012, 07:35 AM
Digi_User. Digi_User. is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, United Kingdom
Posts: 49
Default Re: Missing iLok authorization for Pro Tools 10

Hello Chaps,
Just a quick question has anyone with the reported issue tried booting the computer without the ilok plugged in?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-25-2012, 09:53 PM
soybalm soybalm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: usa
Posts: 617
Default Re: Missing iLok authorization for Pro Tools 10

I found that shutting my internet off causes an Ilok failure.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-31-2012, 12:43 PM
autodaFe autodaFe is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: London
Posts: 11
Default Re: Missing iLok authorization for Pro Tools 10

I realised this thread was about the issue on Windows. I opened a new thread for Mac here.

Last edited by autodaFe; 01-31-2012 at 12:53 PM. Reason: Wrong Thread
Reply With Quote
  #6  
Old 02-03-2012, 07:07 PM
Skip Regan Skip Regan is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 29
Default Re: Missing iLok authorization for Pro Tools 10

I bought Protools 10 in November and had it working with no problems. Just upgraded my computer and reinstalled and now I'm getting this error. I tried the fix in support Error, missing iLok authorization for Pro Tools 10. Please insert the necessary iLok and restart Pro Tools. [430451] and there was no change. I tried updating to 10.1 and still no change.

What am I supposed to do now? I can't believe I paid so much money for software I can't even use. What a nightmare!?!?!?
Reply With Quote
  #7  
Old 02-22-2013, 11:48 AM
Raynsford Raynsford is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sao Paulo Brazil
Posts: 16
Exclamation Re: Missing iLok authorization for Pro Tools 10

AGREE Totally!! what a nightmare!!

The same situation with me, i bought pro tools in november 12, and yesterday pro tools 10 show up this message for me too...

Any solution?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-22-2013, 12:36 PM
DRC Music's Avatar
DRC Music DRC Music is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Jacksonville, FL
Posts: 320
Default Re: Missing iLok authorization for Pro Tools 10

This worked for me...

Remove ilok

Uninstall Pro Tools

Uninstall ALL ilok and PACE drivers/software then restart PC

Install NEWEST ilok drivers then restart again

After restart and at desktop... plug in ilok and install Pro Tools
__________________
• Pro Tools 12.8 HD • Logic 10.3.2

• OS X 10.12.5 • Mac Pro 5,1 • 12 Core Xeon @ 3.33Ghz • 48GB DDR3 • Apple SSD's • MOTU Ultralite
Reply With Quote
  #9  
Old 02-22-2013, 03:35 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,597
Default Re: Missing iLok authorization for Pro Tools 10

Hmm, never had an issue here. Have you disabled the power management feature on all USB ports(aka USB Root Hub in Device Manager)?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #10  
Old 02-22-2013, 06:19 PM
Raynsford Raynsford is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sao Paulo Brazil
Posts: 16
Lightbulb Re: Missing iLok authorization for Pro Tools 10

I figure out one thing, when I log into my iLok.com account and select to show my licenses for my iLok, doesnt show PRO TOOLS 10, but Im running the DAW about two months...

How Is That Possible?
What should i do?How fix?

Anyone help me pleease
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ilok missing authorization for pro tools mp9 Reggie TAE Pro Tools M-Powered (Mac) 0 11-15-2012 04:53 PM
Missing iLok authorization for Pro Tools 10 - PT won't launch perfect_crisis Windows 114 05-29-2012 10:13 AM
Error, missing ilok authorization for Pro Tools 9 Martin11 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-13-2011 10:44 AM
error: missing ilok authorization for pro tools 9. please insert the necessary ilok.. weakluv Windows 2 07-07-2011 05:47 PM
missing ilok authorization for pro tools 9 monstaro Pro Tools 9 1 03-03-2011 02:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com