Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #121  
Old 03-03-2012, 02:36 AM
Dimak415 Dimak415 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 52
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Major development!

Transferring license to iLok 1 (big ugly blue one) did the trick! But I need both iLoks working. Any tips?
Reply With Quote
  #122  
Old 03-03-2012, 02:46 AM
Dimak415 Dimak415 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 52
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

One more interesting tid bit...

Pluging the iLok 2 in once more, even though the HD 10 Auth is on the old iLok, brings the system back into its crummy slow state where it takes 10 min to load PT HD. I really hope someone can help!
Reply With Quote
  #123  
Old 03-03-2012, 09:32 AM
MSB Mastering MSB Mastering is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Dublin
Posts: 47
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Major development. Well, for me anyway.

I managed to get the onboard sound working. Thanks temetrepo - that wasn't quite it, but I learned something from it, and I can't quite figure out what did it, but it works.

I don't go near the VIA thing. Instead, there's an icon in the bottom of the tray and clicking on that brings up a fader. Clickin on the top of that I go to the advanced tab and set whatever rate as default, and that's it.

I've tested it thoroughly (with digicheck on my RME soundcard on the same computer) and am happy that it passes 24 bit when asked.

PM me if you want to do the same and I'll try and figure out what I did...
Reply With Quote
  #124  
Old 03-03-2012, 07:26 PM
temetrepo temetrepo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: NJ
Posts: 221
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Glad to hear you got it working. Will check that out
Thx for the tip.
__________________
Originally Posted by JustinA
"Soon" as in we should be refreshing our browsers, or "soon" as in ADC coming to LE?
Reply With Quote
  #125  
Old 03-07-2012, 01:53 PM
Dimak415 Dimak415 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 52
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

No one else is gettin the ilok issue?
Reply With Quote
  #126  
Old 03-07-2012, 04:26 PM
philip888's Avatar
philip888 philip888 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tennessee
Posts: 1,947
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

ILOK 2 working fine here.

Are you putting it in a USB 3 slot?

I had some problems there.
__________________
Gigabyte EX58A-UD3R BIOS FH, Intel Core i7 CPU 980X, 24GB Mushkin Enhanced Blackline DDR3 1600Mhz PC3-12800, NVIDIA GeForce GTX 560, Windows 10 Pro 64 Bit, Pro Tools 12.4 Antelope Orion 32
Reply With Quote
  #127  
Old 03-07-2012, 06:40 PM
TravisDRS TravisDRS is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Chatsworth CA. USA
Posts: 61
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

You might check your BSD name in the about this mac/hardware/Ethernet Cards. iLok2 needs to see the primary BSD name en0. On a hack its easy to set the primary to en1 or en2 by having more then one network during set up. Worth a look.
Reply With Quote
  #128  
Old 05-21-2012, 09:36 PM
freddarr freddarr is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Toa Baja, PR
Posts: 9
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Hi Protoolers, Jetwayers and everybody
This is my latest build after I sold my Sabertooth X58 with I7 960 and 22Gb Ram and this is my new baby

My jetway NAF92-Q67 Tutorial for 10.6.8
First I wanna thank Mike 661, Tonymac, James Drake, Schnabelmann and Abomb97for all the hard work.

My Rig
Jetway NAF92-Q67
I7 2600K
16 GB Patriot G Series Sector 5 DDR3 1333
Corsair H80
Corsair Memory Air Flow
WD Caviar Black 1Tb (x2)
Seagate Barracuda 1Tb
Seagate Barracuda 500 Gb
Zotac 8400GS 512Mb
Sony DVD Rom
D-Link DWA-140 Usb Wireless N (Driver http://www.ralinktech.com/en/04_supp...ort.php?sn=502 USB RT2870)
Cooler Master HAF-922
Protools HD Core PCI
HD Accel on the way
196 I/O
Presonus Digimax D8

Things you need
IBoot and Multibeast From TonyMac http://www.tonymacx86.com
Mac OS X 10.6.8 Update Combo v1.1 http://support.apple.com/kb/DL1399
JW NQ67 Pkg I Compile http://www.sendspace.com/file/08jzdn


Bios settings
Advanced Menu
PCI PME Wakeup S3
All Com ports, Parallel port, CIR Controller Disable
SATA Mode---> AHCI Mode

Chipset Menu
Initiate Graphics Adapter PEG/IGD

I did the installation with 4Gb in the board

Boot From CD (IBoot CD) I used the latest from Tonymac
then on IBoot main window eject Iboot cd and put Mac OSX 10.6.3 DVD close and press F5
Chose your your OSX Install (depending your video card use flag PCIRootUID=1)
In my case I didn’t use the flag
After the install during restart change to your Iboot Cd
From Iboot window choose the Hard drive (PCIRootUID=1 if necessary)Run UpdateHelper.
Reboot Iboot, Hard Drive, (PCIRootUID=1 if necessary) Install 10.6.8 v1.1 combo.
Dont Reboot
Run DSDT Fixer, get DSDT, Lets add some hack, select IQR, DTGP, Gigabyte Hpet and Speedstep fix, patch it, and compile. Move the DSDT.aml to Desktop.
Install Multibeast 3.10.1 UserDSDT, System Utilities, FakeSMC, NullCPUPowerManagement, PCI Root ID Fix, 64-bit Apple Boot Screen (Depends on your Graphics Card), MacPro 3,1, Chimera.
Reboot.
Take out your Iboot Cd
The Machine will boot normally
Run Kext Wizard choose Installation tab, browse for the ViaHDA.kext, select S/L/E and Install
Run Kext utility
Copy the IONetworkingFamily.Kext to S/L/E
Run Kext utility
Only the top Lan works in 10.6.8
Reboot.
Run software update install all (some installers have issues if you don’t do this)
If You have the orange color hard Disk icons. Run Multibeast, System Utilities, 3party sata.
Shutdown.
Now Put your HD Pci cards. Install Protools. After install don’t reboot. Copy the Digidal.kext to desktop and erase the one in S/L/E (if you dont erased you’ll get Kernel Panic, If that is the case boot in safe mode)
Run Kext utility
Reboot.
Run Kext Wizard choose Installation tab, browse for the DIGIDal.kext on desktop to S/L/E and Install and run Kext Utilities
Reboot
and Cheers!!!!!!!

Some pic of the build


Reply With Quote
  #129  
Old 05-30-2012, 07:53 AM
jeremyroberts jeremyroberts is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: New York, NY, USA
Posts: 3,020
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

What an amazing thread!

I owe all of you guys a pint or 3.

I'm gonna order my parts asap (hopefully by this afternoon) - i7/Jetway/32gb ram, etc..

4 questions for those who know:

1. Case & Coolers. I currently have a monster of an "IsoRaxx" isolation rack that is in my control room -- and it really works -- but I had 3 CPUs in there -- now that I am building a replacement for all 3 (into one box) - the IsoRaxx can go (and my control room will appreciate the extra floor space) -- however, I'd like my build to be as quiet as a Mac Pro -- I have no preference (rack case vs. full tower) -- I would simply like the components to be as quiet as possible without causing excessive heat to damage the parts.

I'm also willing to spend a bit more for a more convenient build. My last build was a total PITA and I know there are better engineered cases now -- easy slide-in drive sleds, etc... I would prefer an easy-access case for drive swapping, just because. But quiet performance is my #1. I would give up convenience for quiet.

WHAT are you guys using for "Mac Pro quiet" cases and coolers? (assuming the stock intel cooler is not sufficient or too noisy?) - even if the case costs slightly more?

2. GPU -- my primary monitor is a Dell 30" DVI. 2560x1600. I'd also like to be able to drive a 2nd monitor as well -- but see #1 -- I want super quiet (fanless) GPU. freddarr, your Zotac 8400GS has a fan. Are there any dual DVI that can support 2x 2560x1600 that are fanless? What are you guys using for the Jetway that works?

3. Memory coolers. Needed? I'm gonna have 32gb ram.

4. Power supply. See #1. I invested in a whisper quiet power supply for my old PC build (Enermax) and it performed as expected. What power supply are you guys leaning toward for the "Mac Pro" experience?

Thanks again to all contributors to this thread.

Best,

J
__________________
--Jeremy
Reply With Quote
  #130  
Old 05-30-2012, 08:12 AM
jeremyroberts jeremyroberts is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: New York, NY, USA
Posts: 3,020
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

re: Power supply -- any opinions re SeaSonic M12II 620 Bronze 620W?

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817151095
__________________
--Jeremy
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hackintosh for Pro Tools 7 - 7.4 anybody ? zavid Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-19-2014 03:51 PM
Hackintosh Problem pocketcalc macOS 2 07-08-2012 05:35 PM
Hackintosh with PT9 HD Native? PMedia macOS 9 07-11-2011 09:12 AM
Hackintosh on my rig? Raoul23 Pro Tools TDM Systems (Win) 7 07-01-2011 03:26 PM
Hackintosh Help HDK_Ent 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 07-16-2010 10:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com