Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-03-2010, 10:11 AM
NewdestinyX NewdestinyX is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 597
Default How to upgrade MPowered

Hey gang,
How do I find my M-Audio Transit serial number for crossgrade purposes? There is no serial printed on the unit itself and I think I've long since thrown away the box. I don't know if I ever registered the unit with MAudio.. I'm not a 'good register-er'. When I plug the unit in will any of the Mac tools look down the USB line and tell me?

And on this idea-- I WAS going to use my MBox2 Pro to crossgrade for the $249 rather than the $349 for my Mpowered.. but it dawned on me that if I want to sell my MBox2 Pro -- I could be 'stranding' my buyer with no upgrade path. Is that correct? Only one crossgrade per serial number?

I'm crazy in that I own an MBox2Pro, MBoxMicro, USB Transit and Firewire 1814 -- so I have 4 potential units eligible for crossgrading. But again -- how can I find my serial for this little USB Transit unit.

Thanks in advance,
Grant
__________________
Rig 1-Mix/Mast: PTHD 11.3.1; MacPro 6core (6,1) 3.5 GHz Xeon E5; 10.10.3 (SSD Drives for audio); Apogee DUET, FireStudio2626 as Hware Inserts to PT for outboard
Rig 2-Cutting&Remotes: PTHD 11.3.1; MacBook Pro (8,1) 2.8 GHz Dual i7; 10.9.2 (128GB int '6G' SSD drive); Profire LightBridge (FW800), 32ch Presonus Digimax FS
Reply With Quote
  #2  
Old 12-03-2010, 10:20 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: How to upgrade MPowered

Just head to the Avid Store and select the MPowered to PT9 upgrade in the drop down menu.

It will ask for your iLok account name and that should be all you need.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #3  
Old 12-03-2010, 10:49 AM
NewdestinyX NewdestinyX is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 597
Default Re: How to upgrade MPowered

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
Just head to the Avid Store and select the MPowered to PT9 upgrade in the drop down menu.

It will ask for your iLok account name and that should be all you need.
No. I've been through the process once already. And at the Store they don't ask you for hardware serial #'s. I had a big fight here in a thread with someone (and the DigiTech guy) that said ALL crossgrades require a hardware serial# when you register at Avid. For my son's we'd recently registered his MBox3 and at the registration page it ONLY asked for iLok.com ID and let me go on. But guys here told me that that was 'impossible' - it HAD to have asked me for a serial# too. Except that in my case -- it didn't... uggh. I believe the reason I wasn't asked is that though you don't see your hardware when you're logged into MyAccount -- the hardware IS there and it affect how other windows work at the Avid site.

But I'm pretty sure I never registered any of my other LE or MPow gear at the website. SO -- I need to find my serial# ON my gear -- or somewhere else. That's what I'm asking for.

When you buy from the store -- it asks you for NOTHING except your money. It's only after they email you a REG CODE and you go to the Registration site and ENTER that code that they ask you for BOTH your iLok.com account name AND a QUALIFYING hardware serial# from an LE, HD or MPow piece.

So my original question stands....
__________________
Rig 1-Mix/Mast: PTHD 11.3.1; MacPro 6core (6,1) 3.5 GHz Xeon E5; 10.10.3 (SSD Drives for audio); Apogee DUET, FireStudio2626 as Hware Inserts to PT for outboard
Rig 2-Cutting&Remotes: PTHD 11.3.1; MacBook Pro (8,1) 2.8 GHz Dual i7; 10.9.2 (128GB int '6G' SSD drive); Profire LightBridge (FW800), 32ch Presonus Digimax FS
Reply With Quote
  #4  
Old 12-03-2010, 07:43 PM
jjtarnow jjtarnow is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 49
Default Re: How to upgrade MPowered

I never supplied a hardware s/n. I think you can load PT9 on multiple computers but use one at a time as it will now require the registered iLok to work on each computer every time you use PT9.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-03-2010, 08:15 PM
tribedescribe tribedescribe is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: maine
Posts: 249
Default Re: How to upgrade MPowered

Only Le hardware has the crossgrade, because the hardware is tied to the software. M-audio hardware has no crossgrade, only the m-powered software, which should is usually purchased separately. They did bundle some m-audio products with M-powered software, but they are not tied together. If you have a M-powered iok and avid account with the M-powered software you are all set.

Pt9 $600 - $250 m-powered software = $350 crossgrade price!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-03-2010, 08:21 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: How to upgrade MPowered

The M-Powered crossgrade I believe requires you to surrender your M-powered 8 Ilok license so Ive read. There is no need for the serial, I'm sure because it's not tired to any hardware, only the ILok account. LE to 9 (requires a hardware serial) Except for the one case mentioned. But it does require it. M-Powered to 9 requires your iLok asset (so I've read) but is 100 dollars more but has no hardware tied to it.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-06-2010, 05:14 AM
LixiSoft LixiSoft is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 14
Default Re: How to upgrade MPowered

Quote:
Originally Posted by necjamc View Post
The M-Powered crossgrade I believe requires you to surrender your M-powered 8 Ilok license so Ive read. There is no need for the serial, I'm sure because it's not tired to any hardware, only the ILok account. LE to 9 (requires a hardware serial) Except for the one case mentioned. But it does require it. M-Powered to 9 requires your iLok asset (so I've read) but is 100 dollars more but has no hardware tied to it.
M-Powered cross grade does not ask for a serial number, just your ilok ID account name. It does however remove your M-Powered ilok license rendering your M-Powered software useless !!! That has pissed me off, no where does it state that you will be surrendering your M-Powered license when you cross grade, this sucks !!

I wanted to use M-Powered on my XP machine and PT9 on my new Win 7/64 machine, just move my ilok between them. I feel cheated, I own numerous software apps and have done dozens of cross grades and upgrades and have never once had to surrender my original license !!
Reply With Quote
  #8  
Old 12-06-2010, 05:45 AM
longmansleep longmansleep is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Freiburg, Germany
Posts: 54
Default Re: How to upgrade MPowered

Quote:
Originally Posted by LixiSoft View Post
M-Powered cross grade does not ask for a serial number, just your ilok ID account name. It does however remove your M-Powered ilok license rendering your M-Powered software useless !!! That has pissed me off, no where does it state that you will be surrendering your M-Powered license when you cross grade, this sucks !!

I wanted to use M-Powered on my XP machine and PT9 on my new Win 7/64 machine, just move my ilok between them. I feel cheated, I own numerous software apps and have done dozens of cross grades and upgrades and have never once had to surrender my original license !!
Ist this really true????? Unfortunately these digidesign guys are tech guys and seem to have no idea what it means to produce music and seem to have no idea about sound. If they had they wouldnt be so ... to cut of any possibility to run old versions of the software. There are two very easy to understand reasons for using earlier versions of the software:

(1) All new versions need more power, so sessions that were at the edge DO NOT WORK ANYMORE.

(2) Newer Versions of Plug-Ins often sound different, so you CAN NOT EDIT EARLIER MIXES.

Until there is no solution to run M-Powered 8 AND 7 Software with a 9-upgraded iLok there is no way for me to upgrade to Pro Tools 9.

But I am quite sure that digidesign gives a sh.t about that.

Greez
__________________
rock on - niko

waldkirch, germany
http://www.longmansleep.com
niko@longmansleep.com

-----------------------------
iMac 2.4 DUAL/2Gig/10.4.x/10.5.x, QuadCore/4Gig/10.6.x
-----------------------------
Reply With Quote
  #9  
Old 12-06-2010, 05:56 AM
ejwells's Avatar
ejwells ejwells is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ohio, USA
Posts: 4,530
Default Re: How to upgrade MPowered

Quote:
Originally Posted by longmansleep View Post
Ist this really true????? Unfortunately these digidesign guys are tech guys and seem to have no idea what it means to produce music and seem to have no idea about sound. If they had they wouldnt be so ... to cut of any possibility to run old versions of the software. There are two very easy to understand reasons for using earlier versions of the software:

(1) All new versions need more power, so sessions that were at the edge DO NOT WORK ANYMORE.

(2) Newer Versions of Plug-Ins often sound different, so you CAN NOT EDIT EARLIER MIXES.

Until there is no solution to run M-Powered 8 AND 7 Software with a 9-upgraded iLok there is no way for me to upgrade to Pro Tools 9.

But I am quite sure that digidesign gives a sh.t about that.

Greez
I don't understand the confusion.
The M-Powered to PT 9 crossgrade requires the surrender of your M-Powered iLok asset.
All M-Powered sessions will open in PT 9.

As to the above posts, and it's numbered points:
That's really not the case at all.
__________________
Pro Tools 10.3.3 | HD Native | HD I/O 8x8x8 | Mac Pro 8 Core Westmere | 24GB RAM | OSX Lion 10.7.4 | API 3124 | Chandler TG-2 | UA 4-710d | Empirical Labs Distressor EL8X | Kemper Rack |
Reply With Quote
  #10  
Old 12-06-2010, 06:11 AM
LixiSoft LixiSoft is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 14
Default Re: How to upgrade MPowered

Quote:
Originally Posted by ejwells View Post
I don't understand the confusion.
The M-Powered to PT 9 crossgrade requires the surrender of your M-Powered iLok asset.

Please show me official AVID statement of this requirement.

All M-Powered sessions will open in PT 9.

Unless PT 9 does not work

As to the above posts, and it's numbered points:
That's really not the case at all.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MPowered 8, iLok, upgrade, etc bblair Pro Tools M-Powered (Mac) 2 10-02-2009 12:41 PM
Problems with Protools 8 Mpowered upgrade download colonyrecords Pro Tools M-Powered (Mac) 0 05-27-2009 11:29 AM
Upgrade protool mpowered 7.4 academic version inquiry? jack2006 Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-26-2008 04:42 PM
where to download 7.4 upgrade to mpowered in digidesign web? jotawagner Pro Tools M-Powered (Win) 3 02-18-2008 02:06 PM
Upgrade 7.4 for HD and 7.4 for Mpowered (Both for 1 Price) Barry Johns Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-10-2007 12:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com