Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-23-2007, 05:47 PM
newaudiogirl newaudiogirl is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Default Playback/Recording stopping immediately

Hopefully this problem isn't too complicated, but I can't seem to rectify it...

I am using pro tools 7.0 on an iBook G4. I have been recording and editing with it for about 6 months no problems. I just set up a MIDI controller for the first time and when I tried to record it would stop immediately. So I went to edit some other sessions and I am unable to playback or record ANYTHING. When I press play it immediately stops (on the transport bar it says "pause" very quickly before stopping). The same happens when I try to record.

Can anyone help with this problem? Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2007, 06:55 AM
Shippley Shippley is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 19
Default Re: Playback/Recording stopping immediately

I too have this problem.. Seems to be random.. When I hit play or record, the Play and Stop buttons in the transport light up briefly then nothing happens.. If I quit PT, and then open the session back up, it works fine...

I'm using:
PT LE V 7.1, Mac OS 10.4.8, Dual 2.3 GHz PowerPC G5, 2.5 GB RAM
Reply With Quote
  #3  
Old 03-20-2007, 12:34 AM
Inaam Inaam is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Toronto
Posts: 101
Default Re: Playback/Recording stopping immediately

I had this problem too. I can be working fine for an hour or so and then suddenly I can't play. Started for the first time last week. I've been using this setup for a few months now. Closing/reopening session didn't work. Changing the DAE playback buffer size to 4 from 2 got it working again. I switched it back to 2 and it's working again so far...

Anybody else see this or have solutions/know why it does this?

PT 7.1cs10 on 10.4.8 Dual 1.8 G5 with 2G RAM
__________________
--Inaam
Reply With Quote
  #4  
Old 03-20-2007, 07:24 AM
Jeff Ulmer Jeff Ulmer is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Canada
Posts: 602
Default Re: Playback/Recording stopping immediately

I have seen this here as well. In my case it seemed tied to haing ProTools running for a while. Pressing play illuminated both Stop and Play and then both turn off. I managed to briefly fix the problem by returning to the start of the session, but that wasn't a consistent fix.
__________________
Recording artist/Engineer/Producer
Waves beta tester
Reply With Quote
  #5  
Old 03-20-2007, 08:24 AM
letrev's Avatar
letrev letrev is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Staten Island, NY US
Posts: 558
Default Re: Playback/Recording stopping immediately

What make/model midi controller? There have been some known conflicts with certain midiman/midisport drivers. Have you tried downloading a new driver for the midi device?

Other than a software conflict perhaps you have PT set to wait for midi note?
__________________
************
Steven Vertel
Mixing / Mastering Engineer
High Rock Records & Studio
NYC

http://highrockrecords.com
Reply With Quote
  #6  
Old 03-20-2007, 08:49 AM
davetron5000 davetron5000 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Washington, DC
Posts: 324
Default Re: Playback/Recording stopping immediately

I have had the same problem and restarting protools is the only fix I have found. Kind of annoying when you are in the groove. I always assumed I had hit some key combination to put it into this mode, but since there's no way to tell these things easily, a restart seems to fix it.
__________________
MacBook Pro Core Duo 1.83
2 Gig RAM
OS X 10.4.8
002R/PTLE 7.3.1
Reply With Quote
  #7  
Old 03-20-2007, 08:59 AM
letrev's Avatar
letrev letrev is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Staten Island, NY US
Posts: 558
Default Re: Playback/Recording stopping immediately

There is a button on the transport box that looks like a clock, I think. I believe that if that is enabled the transport is waiting to be triggered by a synched midi source.
__________________
************
Steven Vertel
Mixing / Mastering Engineer
High Rock Records & Studio
NYC

http://highrockrecords.com
Reply With Quote
  #8  
Old 03-20-2007, 09:05 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,647
Default Re: Playback/Recording stopping immediately

Quote:
What make/model midi controller? There have been some known conflicts with certain midiman/midisport drivers. Have you tried downloading a new driver for the midi device?

What 'known conflicts' are you referring to, exactly?

As for the initial problem - we're looking into this and think we have a good idea of the cause. I'll post more info as it becomes available.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #9  
Old 07-22-2007, 10:51 AM
east3rdst east3rdst is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Ontario,Canada
Posts: 205
Default Re: Playback/Recording stopping immediately

Did digi post a fix for this? I thought I left the problem by switching back to a Mac, but I now have the same issue... Press Play (or spacebar), Stop Button flashes almost at the same time. Same thing with Record. Only sure fire work around i've found is a quick double click with the mouse... well almost sure fire.

Thanks!!

Love this board
__________________

Reply With Quote
  #10  
Old 07-25-2007, 10:08 AM
east3rdst east3rdst is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Ontario,Canada
Posts: 205
Default Re: Playback/Recording stopping immediately

Little help?
__________________

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools playback starts and immediately stops doughthedj 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-10-2008 09:13 AM
protools 7.3 playback stop immediately shinaz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-15-2007 11:01 AM
Protools Playback starts and then stops immediately sixgroovenine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-09-2007 03:07 PM
How To Start Recording Immediately PT 7.3.1 XP bigtex999 Tips & Tricks 3 04-23-2007 05:56 PM
Playback Issue! Play starts then stops immediately RSSstudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 51 04-25-2006 12:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com