Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-04-2006, 02:21 PM
Irl Sanders Irl Sanders is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 236
Default CoreAudio manager plays back fast

Hi Guys -

Did a search and haven't seen this problem, so I'm looking for some tips .

When running Mac audio out through Digi CoreAudio driver, everything is playing back fast.

I have a 192, clocked via an Aardsync. I have Digi HW (HD) selected in AudioMidi Setup,
clock source to digital, and 44.1 under Audio Output - Format.
Digi CAM reads connected at 44.1
When I launch and play from iTunes, playback is too fast by about 9%.
I have tried trashing Digi CAM and AudioMidiprefs.
One weirdness is that every time I go back to AudioMidi setup, clock reads "internal"

Any thoughts?

Thanks.
__________________
Irl Sanders
Music Editor
LA, CA, USA
Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2006, 09:18 PM
Jeffrey Talbot Jeffrey Talbot is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Orleans, LA USA
Posts: 636
Default Re: CoreAudio manager plays back fast

whats your Aardsync sample rate set at? I'm going to guess 48.0k.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-04-2006, 10:59 PM
KingTor KingTor is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,041
Default Re: CoreAudio manager plays back fast

I'm with Jeffrey on that guess. Unfortunately, the only way around this that I'm aware of is to change the sync source to 44.1 and then make sure you remember to change it back when you open a 48k Pro Tools session.
__________________
Tor Kingdon, Chief Sound Guy
Hear Kitty Studiostwitterfacebook
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-2006, 10:35 AM
Irl Sanders Irl Sanders is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 236
Default Re: CoreAudio manager plays back fast

NO, Ard is at 44.1 and ProTools playback is fine, it's only out when playing through CAM
__________________
Irl Sanders
Music Editor
LA, CA, USA
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Burned CD plays back too fast!!!!! mikel92009 Windows 4 02-18-2014 10:14 PM
Imported Quicktime video plays back too fast Jigatnu Pro Tools 11 3 08-17-2013 05:45 PM
when i record it plays back too fast! jharms 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-14-2007 11:58 AM
Plays back audio too fast MidnightFlyer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-03-2003 05:18 PM
PCI ProjctSystm plays back too fast, varies MoMack General Discussion 0 06-09-1998 11:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com