Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-19-2014, 06:33 PM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 184
Default 11.3 Jerky Graphics

I have the new PT 11.3 running on Yosemite 10.10.1 and my graphics, play cursor and fader movements, are very jerky and not smooth.
It was a clean install of Yosemite and PT 11.2.1 and then I ran the 11.3 installer.
I have trashed prefs and rebooted. (com.avid.ProTools.Plist and the ProTools folder in the Avid folder) (are there any more?)
Even with only one audio track playing it gets a little better, but still jerky.
CPU usage with 1 track is 0%. While running 3 AIR synths usage is 6%. Memory stays a 32%,

Could this be a problem with the AIR synths not ready yet? I understand that if they load at startup they can affect the system even if not used.

Or maybe my old "Early 2009 Mac Pro" can't keep up.
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 24GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 2018, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-19-2014, 06:59 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,652
Default Re: 11.3 Jerky Graphics

Quote:
Originally Posted by strangeLoop View Post
Or maybe my old "Early 2009 Mac Pro" can't keep up.

Maybe, what's your specs? SSD's all around?
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2014, 04:30 PM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 184
Default Re: 11.3 Jerky Graphics

So I removed all plugins from the Plugin folder, deleted prefs, and rebooted.

On startup, ProTools loaded only the 27 Core Audio Plugins. I created a new session with with 16 mono tracks of pink noise and nothing on the inserts.

The situation is the same, jerky movement of the play cursor and difficult to move a fader up and down when in play. Playback buffer set to 1024. Usage 0%. Memory 24%.

It seems to be a graphic problem, maybe with my vintage of Mac Pro. No one else seems to be having this issue.
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 24GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 2018, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-20-2014, 04:40 PM
remideflon remideflon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Norway
Posts: 44
Default Re: 11.3 Jerky Graphics

Quote:
Originally Posted by strangeLoop View Post
The situation is the same, jerky movement of the play cursor and difficult to move a fader up and down when in play. Playback buffer set to 1024. Usage 0%. Memory 24%.

It seems to be a graphic problem, maybe with my vintage of Mac Pro. No one else seems to be having this issue.
I created a thread recently with the exact same problem. It's like the fader jumps randomly during playback right?

What worked for me was to not have any windows opened in the background. Only the mixer window.

Edit

Link to my thread: http://duc.avid.com/showthread.php?t=362128
__________________
MacBook Pro 15-inch with Retina Display
OS X 10.10.3 2,3 Ghz Intel Core i7 8 GB
Pro Tools 12.2 / Logic Pro 10.2 / Reason 8.3

Remi

Last edited by remideflon; 12-20-2014 at 04:42 PM. Reason: Add link
Reply With Quote
  #5  
Old 12-20-2014, 05:14 PM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 184
Default Re: 11.3 Jerky Graphics

Yes, with only the mixer window open the faders work normal.

In ProTools 9 (OS X 7.5) I always had both the mix & edit windows open with no problems.
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 24GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 2018, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-20-2014, 05:33 PM
remideflon remideflon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Norway
Posts: 44
Default Re: 11.3 Jerky Graphics

I'm glad this isn't only a issue on the retina display. Now I just hope they fix these issues. So, after almost 3 months this is not a stable release.
__________________
MacBook Pro 15-inch with Retina Display
OS X 10.10.3 2,3 Ghz Intel Core i7 8 GB
Pro Tools 12.2 / Logic Pro 10.2 / Reason 8.3

Remi
Reply With Quote
  #7  
Old 12-22-2014, 07:41 AM
Indy rev Indy rev is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Hoosierville
Posts: 3
Default Re: 11.3 Jerky Graphics

I had the same issues this weekend. I found my 002 console was somehow overloading the system. I disconnected it and used the internal audio out and everything ran smooth. Even with the new drivers installed it didn't help at all... although it did make the faders work again?
Reply With Quote
  #8  
Old 12-22-2014, 08:18 AM
soybalm soybalm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: usa
Posts: 617
Default Re: 11.3 Jerky Graphics

I had a weird thing happen in both pt 10 and pt 11 where too much pasted text in the comment area in the track. that text caused the spinning wheel to go nuts.
sensitive pt is sometimes!
__________________
Dave Cournoyer-guitarist-project studio
Mac Mini late 2012, i7, Sierra
16GB PT10.3.10HD PT12.5.2
Apogee Mini-Me firewire.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-22-2014, 11:39 AM
Ke productions Ke productions is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Chicago, Illinois, United States
Posts: 365
Default Re: 11.3 Jerky Graphics

Quote:
Originally Posted by strangeloop View Post
i have the new pt 11.3 running on yosemite 10.10.1 and my graphics, play cursor and fader movements, are very jerky and not smooth.
It was a clean install of yosemite and pt 11.2.1 and then i ran the 11.3 installer.
I have trashed prefs and rebooted. (com.avid.protools.plist and the protools folder in the avid folder) (are there any more?)
even with only one audio track playing it gets a little better, but still jerky.
Cpu usage with 1 track is 0%. While running 3 air synths usage is 6%. Memory stays a 32%,

could this be a problem with the air synths not ready yet? I understand that if they load at startup they can affect the system even if not used.

Or maybe my old "early 2009 mac pro" can't keep up.
same here!
Reply With Quote
  #10  
Old 12-29-2014, 09:29 AM
tomas_weber tomas_weber is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Stuttgart / Germany
Posts: 9
Default Re: 11.3 Jerky Graphics

Same jerky graphic on my machine a 12core (bench 32900) PT 11.3 on OSX 9.5 absolutely fresh installation. It makes me going crazy so many money for a jerky protools - cannot believe this. Please AVID hurry with a fix!!
Cheers Tom
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jerky quicktime!!! Still!!! kava Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-01-2010 02:06 AM
PT mtc jerky ? Aquarius Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 07-30-2010 04:35 PM
7.1 Running Jerky Papajelly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-16-2006 11:00 AM
Jerky graphics and problmems with... play Przemek Pro Tools TDM Systems (Win) 2 01-31-2006 10:23 AM
Jerky Video in 6.1 chrille2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-04-2003 10:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com