Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-11-2009, 09:54 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,480
Default since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

Hi,

With cs3 when inserting a wrapped plugin or UAD plugs etc the delay compensation doesn't always work and doesn't display any reading in the DC window. I have to de-activate then re-activate the plugin for it to work

This has happened 4-5 times since yesterday with UAD

UAD 5.3
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-11-2009, 03:55 PM
gonzolagonda gonzolagonda is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK
Posts: 432
Default Re: since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

I keep getting weird different audible Left-Right/Overall delays going on when tracking (using a master Aux bussed to a master audio track with the green 'I' on) which disappear if I enable then disable Delay Compensation in the Options menu. The problems usually start when I put a track in record, or after new tracks are created. Not sure if it's UAD related though... This was happening in CS2 and continues in CS3...
__________________
PT12.4 HD - UA Apollo 16Mkii - UA Apollo 8TB Duo - Mac Pro 2014 6-Core 3.5GHz 16GB RAM - OSX 10.10.5 - Magma ExpressBox3T - UAD-2 Octo - Euphonix Artist Mix, Control and Transport
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2009, 05:34 AM
Razorfish Razorfish is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 59
Default Re: since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

Yikes... and I was about to do the CS upgrade!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2009, 05:39 AM
gonzolagonda gonzolagonda is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK
Posts: 432
Default Re: since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

And furthermore, I just had looping audio and crash when editing in Melodyne.
__________________
PT12.4 HD - UA Apollo 16Mkii - UA Apollo 8TB Duo - Mac Pro 2014 6-Core 3.5GHz 16GB RAM - OSX 10.10.5 - Magma ExpressBox3T - UAD-2 Octo - Euphonix Artist Mix, Control and Transport
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2009, 12:39 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,480
Default Re: since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

Quote:
Originally Posted by Razorfish View Post
Yikes... and I was about to do the CS upgrade!
Its not a show stopper! but its something i have never seen before cs3.

Also today i have had to toggle delay comp on/off before it actually turned it off and gave zero latency monitoring.
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-12-2009, 04:53 PM
DCommand DCommand is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 100
Default Re: since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

Same here, melodyne and duende crashing and looping, PTHD8 have been nothing else but trouble
Reply With Quote
  #7  
Old 06-12-2009, 07:50 PM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

Quote:
Originally Posted by DCommand View Post
Same here, melodyne and duende crashing and looping, PTHD8 have been nothing else but trouble

the elephant is trumpeting all throughout the jungle is seems.

i downloaded the cs3 in my test drive.

i like how the logo says you are on cs3 when you launch now

it seemed ok....my eyes couldn't take but about 5 minutes of the GUI

i'll think i'll continue to stay in tiger and 7.4 with my clients

and play with my elephant when no one is around
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
  #8  
Old 06-13-2009, 12:10 AM
DCommand DCommand is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 100
Default Re: since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

Yeah, its sad, i´ve been on protools since the early beginning and if digidesign cant make it work we need to consider another solution, i love a working protools solution dont misunderstand me here, but protools is not there yet
Reply With Quote
  #9  
Old 06-13-2009, 12:40 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,480
Default Re: since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

Quote:
Originally Posted by DCommand View Post
Same here, melodyne and duende crashing and looping, PTHD8 have been nothing else but trouble
Sorry but i don't see how this is connected to delay comp issue that i'm posting about

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-16-2009, 09:12 AM
aidyhall aidyhall is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: London
Posts: 24
Default Re: since cs3 intermittent UAD/Wrapped plugs delay comp problem

Hi crizdee,

I've not had a delay comp problem with wrapped plugs, but when I installed cs3, it didn't recognise any of my wrapped plug-ins, so I had to re-wrap the whole lot. Only took 5 minutes, and they work fine, delay comp and all ...

Perhaps that might solve your problem ...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Manual Delay Comp Problem WinTaper Pro Tools 9 62 03-17-2019 04:32 AM
PT 10.0.0 HD Native Automation Problem with Delay Comp Chris Trent macOS 5 01-07-2012 03:04 AM
Problem with Delay Comp. and not enough DSP/Time slots... storm-01 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-16-2007 01:54 PM
RTAS Plugs and Expansion HD: Delay Comp Question. JSR Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-22-2007 10:35 AM
Problem with Wrapped VST plugs Tedmod 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-23-2004 11:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com