Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-21-2011, 11:10 AM
ablunote ablunote is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Fla.
Posts: 1
Default Pro Tools SE & Line 6 Gear Box Gold Plug In

Hi,
I'm new to this Forum and to Pro Tools, How do I record through my Line 6 DI Box or is it even possible. It does not recognize anything other than the M-Audio Micro.
I would like to be able to use standard 1/4 inch plugs for connecting instruments. Any help would be most appreciated. If this question has been asked before I apologize.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2011, 04:57 AM
Avid Product Design Avid Product Design is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2011
Location: London
Posts: 105
Default Re: Pro Tools SE & Line 6 Gear Box Gold Plug In

Pro Tools SE requires you to use a supported Avid / M-Audio interface - it does not support the Line 6 DI box.

To record directly from an Electric Guitar you would need to use an interface such as the FastTrack which includes a microphone input and a Guitar / Line input. This interface is part of the Avid Recording Studio bundle:
http://www.m-audio.com/products/en_u...ingStudio.html

If you need any additional information let us know.
__________________
Product Designer
Avid
Reply With Quote
  #3  
Old 04-19-2011, 03:28 PM
Liam.E Liam.E is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: London
Posts: 2
Default Re: Pro Tools SE & Line 6 Gear Box Gold Plug In

I was shown this application at the gadget show recently, and after asking a few questions decided to buy Avid Key Studio package.

One of the questions I asked was "will this support my USB guitar input that I already own?" (the device is called the Alesis guitar link). The answer I was given was "yes, absolutely". So I decided there would be no need for the FastTrack device, it would be surplus to requirements and whilst making that completely clear to the sales person I decided to buy the Key Studio Package.

Upon returning home I've tried and tried to select another input device for ProTools SE but with no results. Now I see the above post from Avid Product Design which says only M-Audio interfaces will work.

So I ask: Is this definitely true, was I simply misinformed at the gadget show?
Why isn't there an option to select another sound input device, it would seem an obvious feature of this package? Will this be in a patched version, or do I need to try and return my package?

Thanks in Advance
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2011, 02:55 AM
Avid Product Design Avid Product Design is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2011
Location: London
Posts: 105
Default Re: Pro Tools SE & Line 6 Gear Box Gold Plug In

Unfortunately, the information you were given is incorrect. Pro Tools SE requires that you use a supported M-Audio interface - it does not support third-party interfaces. A list of supported interfaces can be found here:

http://www.m-audio.com/index.php?do=...dc1#interfaces
__________________
Product Designer
Avid
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Artist Line - Pro gear or Toy? GW Artist Series 6 02-06-2011 07:51 AM
Pro Tools 8 and Ampeg SVX, Izotope RX, Gear Box Gold, Pod Farm Dizzi45Z Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 07-27-2010 09:06 AM
HELP Waves Gold Native Plug In Question dublup01 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-28-2005 03:28 AM
Best places to buy gear on-line in the U.S. Tubthumper 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-24-2004 06:25 PM
Izotope Releases Full Plug-in Line for Pro Tools Shan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-20-2004 04:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com