Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-10-2003, 12:22 AM
Mikhail Mikhail is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Chicago
Posts: 47
Default to limit or not to limit?

When I mix my songs, sometimes I run every track through a (-3dB to -6dB) limiter to chop off the peaks. This allows me to make my song much louder, but the evenness makes the song less exciting. Should I give in to the "make everything louder" theory, or should I not limit every track at a cost of a quieter song?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2003, 12:39 AM
kmshroom kmshroom is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: San Francisco
Posts: 1,791
Default Re: to limit or not to limit?

i would not limit every track. i would limit the overall mix.

and only limit enough to make your recording as loud as any normal recording out there.
__________________
you cannot find peace by avoiding life
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2003, 12:41 AM
kmshroom kmshroom is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: San Francisco
Posts: 1,791
Default Re: to limit or not to limit?

by limit i mean i put a maximizer on a song that has been mixed and bounced down to two tracks. mroe specifically, i use the Waves L1.
__________________
you cannot find peace by avoiding life
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
32 I/O limit? CamM macOS 8 08-31-2012 01:00 PM
ADC Limit??? JayNocturn Pro Tools 9 5 11-04-2010 08:53 PM
PT and 4gb ram limit Boe Larsen Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 12-24-2009 05:43 AM
2GB Limit for PT on Mac? Xenon Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 11-14-2008 06:32 PM
CPU limit for mac 400 Mhz, help please ! mherrstrom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-14-2004 02:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com