Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-11-2006, 07:29 AM
madoneman madoneman is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 84
Default studio monitors..power off question

hey guys...
just a quick question about powering off my event monitors. i picked up a pair of monitor stands for my events but i also use a pair of sony bookshelf speakers as a reference. i wanted to set the sonys on top of my events but found out that i will not be able to reach the on/off switch on the events with the sonys on top. soo...what if i was to leave the monitor switch on and use the switch on the powerstrip as the on/off button for my monitors. would turning them on and off this way hurt my monitors in anyway?

gracias....

oh.. and the weather here is finally getting nicer.. well for the midwest anyway!! time to ride again!

Reply With Quote
  #2  
Old 03-11-2006, 11:19 AM
SumOdRsn SumOdRsn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 113
Default Re: studio monitors..power off question

I have no idea if it would hurt them, but I do that. I turn off my powered monitors using the powerstrip.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2006, 12:04 PM
madoneman madoneman is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 84
Default Re: studio monitors..power off question

hmmm.. ok,thanks. anyone else have any expierence in this?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-11-2006, 10:50 PM
vocalvoodoo's Avatar
vocalvoodoo vocalvoodoo is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: St. Louis, MO USA
Posts: 1,478
Default Re: studio monitors..power off question

I do the same, use the powerstrip to turn mine off and on.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-12-2006, 08:37 AM
madoneman madoneman is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 84
Default Re: studio monitors..power off question

i heard somewhere that doing this is not good for the monitors..?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-12-2006, 09:06 AM
scottedog scottedog is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Vancouver Island
Posts: 1,259
Default Re: studio monitors..power off question

I personally leave my studio powered up all the time unless I know I'm not going to use it for a week or so. I only turn off my video monitor.
It's up to you which you prefer but the power bar method would be no different than shutting them off at the monitors.
__________________
Scott.

ScottedogStudios on ReverbNation
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Studio monitors from the 11R? drebin Eleven Rack 14 11-26-2010 10:09 PM
2 Part Question : regarding studio monitors Wavelabs Pro Tools M-Powered (Win) 15 06-29-2009 02:48 PM
Studio Monitors question Scorpio253 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-03-2009 05:03 AM
Make Studio Monitors as Desktop Monitors through Mbox2 ???? dcwang3 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 08-17-2007 09:02 AM
Anyone using JBL LSR 25P studio monitors H-man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-13-2001 01:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com