Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-28-2019, 02:06 AM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 598
Default PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

Hi,

Is anyone successfully running their HD10 Accel system on anything newer than OSX 10.8.5?
__________________
VENUE FAQ & download links, useful
AVID VENUE ILok driver download
VENUE Plugin DSP usage

My AVID:
  • Room A > HD4Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix / Artist Control
  • Room B > HD3Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix
  • Big Live > VENUE Profile 48/24 + 2nd Snake card, IOx, FWx, HDx, PQ Rack, 8 x PQ Controllers
  • Small Live > S3L-32 + Mac Mini - two systems - combined one 64/32 FOH / Mon setup
  • On stage > Pro Tools on laptop with variety of M-Audio boxes
Reply With Quote
  #2  
Old 01-28-2019, 10:23 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,649
Default Re: PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

Quote:
Originally Posted by Kristo Kotkas View Post
Hi,

Is anyone successfully running their HD10 Accel system on anything newer than OSX 10.8.5?
Don't have an Accel system but when I ran PT10.3.1 vanilla I ran it on OSX 10.9.5 no problem. Just the PT uninstaller won't work. From that point on there's various problems like bank insert menus until you hover over them, etc.


In other words forget about going higher than OSX 10.9.5
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2019, 12:02 PM
RGrierson RGrierson is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: MA USA
Posts: 85
Default Re: PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

HD-7 (1 Core+6 Accel) PCI-X in a Digi PCI chassis running very well over here with 10.9.5 Mavericks. Custom made Hackintosh, Dual Xeon X5680 SuperMicro X8DTL-3F 96GB RAM. AMD FirePro W7000 Dual Displays 6x 500GB Samsung 860 Evo SSD's

Tested Yosemite but there is a Re-draw bug in the Plugin Menu that makes it un-usable.

Tested both El Capitan & Sierra..... ProTools HD 10.3.10 would not launch
Reply With Quote
  #4  
Old 01-28-2019, 02:49 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,483
Default Re: PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

Hi,


Ive tried several time to get a system running on Mavericks without success. but then i have a lot of plugins and other programs that all seem happy on lion and mountain lion.


I guess it would then depend on your plugin arsenal really and how much time you're willing to spend trying to get the right versions that will run on Mavericks or above.




Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-28-2019, 02:53 PM
Matt Hepworth's Avatar
Matt Hepworth Matt Hepworth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Utah
Posts: 423
Default Re: PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

Cards will not show up in Yosemite or later. Mavericks works fine, but isn't necessarily better than Mountain Lion. I've now frozen my PT10 partition on 10.8.5 and run PT12 natively on 10.12.6.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-28-2019, 02:53 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,013
Default Re: PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

I’m with Chris here. I’ve got a dual boot drive with Lion and Maverick on. I track and mix in Lion as it’s rock solid. I boot into maverick when I need to use ozone 8 and the latest kemper rig manager


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #7  
Old 02-05-2019, 07:34 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 872
Default Re: PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

For what its worth, i've just cloned my main studio HD3/Mountain Lion drive & updated to Mavericks...welcome to 2015 ! whoo-hoo

I had put off doing it, as Mountain Lion was v.stable, but Mavericks seems a bit snappier if anything + desktop dropbox syncing + mail work again properly, which was getting to be pretty annoying before.

If you run an older version of Komplete as I do (Komplete 9 Ultimate) it stops working after the upgrade, the solution is to download a legacy version of their 'Native accession app, put you details in & all is well again.

https://support.native-instruments.c...ating-Systems-

I've tested it with the last 4 album projects i've done, & everything seems fine so far, but I'm keeping the 10.8.x drive around for a month to be sure.

I have to say, it still runs immeasurably better than any native rig i've seen to date, for tracking anyway !
__________________
Studio A: Mac Pro 12 core, OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID I/O 16xanalog i/o x2 , Benchmark DAC1, 32 Fader Procontrol
Studio B: Mac Pro Dual 8 core, OSX 10.8.5, PT 10.3.10, HD3 Accel , 192-Digitalx2, Apogee+Audient/Converters
Home: Mac Pro Dual 8 core, OSX 10.9.5, PT 10.3.10, HD3 Accel. 96 i/o (Dual boot with) OSX 10.13.6, PT 2018.x.x, Focusrite Scarlett 2i2
Mobile: 2017 Macbook Pro, OSX 10.13.6, PT 2018.x.x, Focusrite Scarlett 2i2

Last edited by Ru_C; 02-05-2019 at 07:58 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-05-2019, 11:42 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,649
Default Re: PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

Quote:
Originally Posted by Ru_C View Post
For what its worth, i've just cloned my main studio HD3/Mountain Lion drive & updated to Mavericks...welcome to 2015 ! whoo-hoo

I had put off doing it, as Mountain Lion was v.stable, but Mavericks seems a bit snappier if anything + desktop dropbox syncing + mail work again properly, which was getting to be pretty annoying before.

If you run an older version of Komplete as I do (Komplete 9 Ultimate) it stops working after the upgrade, the solution is to download a legacy version of their 'Native accession app, put you details in & all is well again.

https://support.native-instruments.c...ating-Systems-

I've tested it with the last 4 album projects i've done, & everything seems fine so far, but I'm keeping the 10.8.x drive around for a month to be sure.

I have to say, it still runs immeasurably better than any native rig i've seen to date, for tracking anyway !
Did you do a clean install of everything or an in-situ one? You know where you follow Apple's way of doing an OSX upgrade.

I know when I made the jump from OSX 10.8.5 to OSX 10.9.5 both PT10.3.10 and PT 11.3.2 seemed to be a lot better to work with. I didn't do a separate system drive but partitioned my system drive. I later split things again to make a third boot partition so I could run OSX 10.10.5 so I could run the at the time newer Waves plugins.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #9  
Old 02-06-2019, 07:41 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 872
Default Re: PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Did you do a clean install of everything or an in-situ one? You know where you follow Apple's way of doing an OSX upgrade.
.
Nope. I wasn't sure it was going to work that well, so couldn't be bothered to re-install everything from scratch.

I just:

* cloned the Mountain Lion system drive onto another SSD
* booted from the clone, & ran the Mavericks installer from the desktop .

If I get any problems I'll try a clean install, but I had it looping a heavy session for a few hours on test last night & it was fine doing that at least...if anything smoother GUI than Mountain Lion.
__________________
Studio A: Mac Pro 12 core, OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID I/O 16xanalog i/o x2 , Benchmark DAC1, 32 Fader Procontrol
Studio B: Mac Pro Dual 8 core, OSX 10.8.5, PT 10.3.10, HD3 Accel , 192-Digitalx2, Apogee+Audient/Converters
Home: Mac Pro Dual 8 core, OSX 10.9.5, PT 10.3.10, HD3 Accel. 96 i/o (Dual boot with) OSX 10.13.6, PT 2018.x.x, Focusrite Scarlett 2i2
Mobile: 2017 Macbook Pro, OSX 10.13.6, PT 2018.x.x, Focusrite Scarlett 2i2
Reply With Quote
  #10  
Old 02-06-2019, 09:35 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,649
Default Re: PTHD10 on anything higher than OSX 10.8.5?

Quote:
Originally Posted by Ru_C View Post
Nope. I wasn't sure it was going to work that well, so couldn't be bothered to re-install everything from scratch.

I just:

* cloned the Mountain Lion system drive onto another SSD
* booted from the clone, & ran the Mavericks installer from the desktop .

If I get any problems I'll try a clean install, but I had it looping a heavy session for a few hours on test last night & it was fine doing that at least...if anything smoother GUI than Mountain Lion.
You weren't sure what would work well? A higher than OSX 10.8.5 OSX or a clean install? If the latter then the latter is going to work a heck of a lot better than doing things the Apple Way. Sure you can cut corners but if you want a working money-making system then it's a clean install you want.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pthd10 osx 10.10 Barry Johns Pro Tools 10 9 02-08-2017 12:12 PM
PTHD10 Registration Barry Johns Pro Tools 10 2 08-10-2015 11:32 AM
missing ilok on PTHD10 help!! snake doc Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 03-26-2012 07:02 PM
Strange (graphic?) bug with PTHD10 handklang macOS 2 01-10-2012 04:09 PM
PTHD10 for $599 now. Drew Mazurek Pro Tools TDM Systems (Mac) 41 11-02-2011 10:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com