Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-21-2013, 06:24 AM
ieia73 ieia73 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Cuneo
Posts: 8
Default Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

Hello,
I just downloaded the updated drivers for my Fast Track Ultra & Ultra R8 but...nothing has changed from the previous drivers.
Still have the same problems:
- Control Panel for Fast Track/8R simply don't work (it does not show anything)
- Can't hear NO SOUND (no OUT and also NO PHONES)
I still cannot Uninstall (error 5364) and...can't simply use my M-Audio devices.

I own a MacBook Pro with 8GB of RAM
Osx 10.9 Mavericks
My DAWs are Logic Pro 9 and Logic Pro X, plus I use Ableton Live suite 9

Can you please help me???

Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-21-2013, 06:28 AM
ieia73 ieia73 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Cuneo
Posts: 8
Default Re: Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

This is a screenshot of the Fast Track Ultra Control Panel...simply does not work at all!
Attached Images
File Type: jpg Schermata 2013-11-21 alle 14.26.27.jpg (35.5 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #3  
Old 11-21-2013, 05:55 PM
Fredric.oakman Fredric.oakman is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Meadville, Pennsylvania
Posts: 5
Default Re: Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

I am having the EXACT same issues after updating the latest driver for my M Audio Fast Track Ultra.

I'm using a Macbook Pro running OSX 10.9 (Mavericks)
4 GB RAM (I should really upgrade..)
DAW that I use is Logic X.

Just so that you are all informed, it is NOT my M Audio interface. It works on other systems, just not on my Macbook. I've uninstalled and reinstalled the latest driver that was released days ago.

So disappointed. Also if you feel that this is an isolated incident with the most recent driver release, it is not. Check your Facebook page, many users complaining that the Fast Track Ultra driver did not fix the issues.

Please address immediately as I've got work to get done and I love the interface when it's working.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-22-2013, 12:47 AM
ieia73 ieia73 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Cuneo
Posts: 8
Default Re: Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

Really can't believe Avid is not releasing a working update for Mavericks!!! And also can't believe they simply don't answer to all our requests. I will surely remember this when I'll buy another audio interface...
Reply With Quote
  #5  
Old 11-22-2013, 05:19 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,851
Default Re: Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

I'll forward this on. Can you all give as much info as possible as to your setup, driver version (latest), was the FTU working before the Mavericks upgrade on these specific computers etc.

Thanks,
Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #6  
Old 11-22-2013, 06:06 AM
ieia73 ieia73 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Cuneo
Posts: 8
Default Re: Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

Hello,
yes everything was PERFECT before I updated to Mavericks.
BTW, this is my "set-up":

MacBook Pro 2.53GHz Intel Core 2 Duo
RAM 8 GB
SSD drive 320GB
OSX 10.9 Mavericks
M-Audio Fast Track Ultra (last driver 2.3)
M-Audio Fast Track Ultra 8R (last driver 2.3)
Logic Pro X

Thanks
Reply With Quote
  #7  
Old 11-22-2013, 07:49 AM
Steviebhoye Steviebhoye is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Dover, UK
Posts: 24
Default Re: Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

I notice that a lot of these 'No Sound' issues seem to be with users and Intel Core 2 Duo machines? (Myself included) Could this be the issue . . .?
__________________
System Details:

Pro Tools 2019.latest
Reply With Quote
  #8  
Old 11-23-2013, 06:16 AM
ieia73 ieia73 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Cuneo
Posts: 8
Default Re: Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

Still no kind of news??? This is incredible...I'm getting angry...grrrrrrrrrrr
Reply With Quote
  #9  
Old 11-23-2013, 02:27 PM
napoleonjones napoleonjones is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Beaverton
Posts: 13
Default Re: Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

i waited for the 10.9 compatible drivers to upgrade to mavericks and now i'm dead in the water.

no issue uninstalling or seeing the console but the only audio i can play through the Fast Track is from Quicktime.

Any thoughts? Has anyone spoken with support about this?

Thank you.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-23-2013, 08:24 PM
airrore airrore is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Dayton, Oh
Posts: 2
Default Re: Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING

Quote:
Originally Posted by Steviebhoye View Post
I notice that a lot of these 'No Sound' issues seem to be with users and Intel Core 2 Duo machines? (Myself included) Could this be the issue . . .?
I too am experiencing lack of functionality with the Ultra in 10.9 after the 2.3 update and also have a Core 2 Duo...

I hope the answer is not "buy a new mac"...

System Details:
10.9, Fast-Track Ultra 8R, 3.06 GHz Intel Core 2 Duo, 8 GB 1067 MHz DDR3
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mavericks and Fast Track Ultra 8r problems napoleonjones FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 25 04-23-2014 04:19 PM
Drivers Fast Track Ultra pour Mavericks !!! deodorant Le Forum en Français 1 01-22-2014 04:29 PM
Fast Track Ultra 8R - Host Control not working MadDogRunner FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 2 11-01-2013 07:25 AM
Fast Track Ultra display not working drhum23 Pro Tools M-Powered (Win) 1 10-20-2008 09:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com