Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-13-2013, 08:28 PM
dclift dclift is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Palm Harbor USA
Posts: 10
Default Pro Tools Software upgrade

I'm currently running ProTools 7.4 I purchased with my MBOX2 and run with my DIGI 002 Rack. When I purchased the MBOX2 I believe I was eligible for a free upgrade to PT8 when it came out. I didn't upgrade because 7.4 did everything I needed it to do. Now I realize that I do in fact need to upgrade due to new OS and computer hardware compatabilites. Although, I can't really afford the hundreds of dollars to upgrade to the newest version.

Does anyone know what upgrade I would be eligible for from 7.4 for free and how I go about doing it?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2013, 09:11 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Pro Tools Software upgrade

The only free upgrade you might still be eligible for is PT8.

If you bought it and 7.4 was in the box, but you bought it after PT8 came out, then you would have been eligible.

When you registered your 7.4 software activation code, you should have been sent an automatic email at that time with instructions on how to get your PT8.

I don't know if you saved any of that documentation.


You may want to contact Avid registration/activation support, which is free. Maybe they can help you.

Other than that, there is no other free upgrade you would be eligible for. The upgrade from any version of LE to PT10 is $399, and is obtained by having your serial number of your LE hardware (either the Mbox 2 or 002).
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2013, 10:15 PM
Egonemesis Egonemesis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mexico City
Posts: 1
Default Re: Pro Tools Software upgrade

I would like to know if it's possible to upgrade M-Powered Essential 8 to Pro Tools 10, i've seen there's a price 399 to upgrade. But would it'll work?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-14-2013, 08:42 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Pro Tools Software upgrade

I don't think there is any crossgrade from Essential. There wasn't even a crossgrade from Essential to regular M-Powered.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-14-2013, 03:11 PM
dclift dclift is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Palm Harbor USA
Posts: 10
Default Re: Pro Tools Software upgrade

Thank You I'll look into that.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-26-2013, 08:59 AM
dclift dclift is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Palm Harbor USA
Posts: 10
Default Re: Pro Tools Software upgrade

nst7, thank you for your input. I was eligable for a free upgrade to 8. Saved me 400$ so a big thank you.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 7 LE/8 Upgrade Software Sinical Windows 3 07-24-2013 06:12 PM
Wtb pro tools HD 10 software Upgrade from HD 8 keba Buy & Sell 1 01-29-2013 06:39 PM
Wtb pro tools HD 10 software Upgrade from HD 8 keba Buy & Sell 2 01-27-2013 01:23 PM
Pro Tools HD 9 Software Upgrade - From what? Lee Blaske Pro Tools TDM Systems (Mac) 37 06-07-2011 10:56 PM
Q: If I recently purchased a Pro Tools LE software upgrade—how do I obtain Pro Tools dmm Pro Tools 9 0 11-12-2010 11:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com