Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-09-2011, 08:28 AM
redchair redchair is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Winthrop, MA
Posts: 56
Default first mac pro to ptle8.3

i have read all the info alerts etc. I just got a brand new mac pro
2X2.4 GHz Quad-core Intel Xeon
6GB 1066 DDR 3
Macintosh HD
Mac OS X Lion 10.7.2

my pro tools that i installed
PTLE Mac 8.0 then upgraded too 8.3
Digi 003

Saw an alert that lion is not compatible. although, i got everything intalled everything works great so far. The only thing. Is my right click mouse, doesn't work. Within a session. Nothing happens. for example. Right clicking arrows to expand or change track views etc. It however works on the tab bars too expand . Any ideas. or is this why its not compatible with Lion yet.
__________________
Redchair Recordings
Reply With Quote
  #2  
Old 11-09-2011, 08:45 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,954
Default Re: first mac pro to ptle8.3

From the compatibility pages:

Mac OS X Lion Compatibility

Please Note: Pro Tools 9.0.4 and all earlier versions of Pro Tools software are not compatible and will not work with OS X Lion. With the following exception: Pro Tools SE 8.0.3 with Patch 003.

Looks like you might be in luck if you get that patch(except it says its for Pro Tools SE), but otherwise, you need to upgrade to 9.0.5 or PT10.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2011, 09:22 AM
redchair redchair is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Winthrop, MA
Posts: 56
Default Re: first mac pro to ptle8.3

thanks for the reply
you know after i downloaded the 8.05 update. The click problem went away. Everything works fine. At this point.

however. Do you have a resource or link. To show me steps to maximize my mac pro performance using pt. I had this down with windows. Though, aim lost with mac.
__________________
Redchair Recordings
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2011, 11:58 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,798
Default Re: first mac pro to ptle8.3

One of the recommended things is in the playback engine, set one less than all processors for Protools. In your case, it will see 16 cores because of virtual cores. Set 15 to process Protools. You may want to set even less if it works better. This leaves at least one processor for other tasks.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-14-2011, 09:12 AM
redchair redchair is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Winthrop, MA
Posts: 56
Default Re: first mac pro to ptle8.3

thanks for the taking the time to help me out. I definently was wondering about this. 16 number.
__________________
Redchair Recordings
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using PTLE8 without 11R? aaron.ferrer Eleven Rack 1 10-05-2011 04:47 PM
MCU Pro and PTLE8... help! cwhite771 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-05-2009 07:29 AM
10.5.7 and PTLE8? Overlord of the Undertone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-01-2009 11:50 PM
PTLE8 will not install NS3474 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-20-2009 09:23 PM
PTLE8 and Mac Pro? kastadyne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-24-2008 11:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com