Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-14-2012, 07:22 PM
lspaulsp lspaulsp is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Texas City, Tx
Posts: 98
Default My 11R is doing it now.

I have to turn it on two or three times to get sound.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2012, 08:38 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,682
Default Re: My 11R is doing it now.

are you sure it wasnt just muted?

Did you try switching the sample rate?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2012, 02:44 PM
moff moff is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Nanaimo, BC
Posts: 385
Default Re: My 11R is doing it now.

If you get no sound at 44.1K, but DO get sound at 48 or 98K, and/or if you're able to restart sound by changing to 48 or 96 and then keep sound when you go back to 44.1K, your 11R is exhibiting the primary symptom of the "clock issue". How old is it?

Contact Avid tech support and\or the retailer. One of two things will happen: You'll be able to get a new unit (exchange) or you'll be able to get it repaired (but at cost if it's out of warranty).

I had thought that since this was a known issue that Avid would make it right even if you were out of warranty, but I've recently heard of a few people who were billed for repair...
Reply With Quote
  #4  
Old 02-15-2012, 04:49 PM
Frankenbeats Frankenbeats is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Marion,Iowa USA
Posts: 15
Thumbs down Re: My 11R is doing it now.

I was quoted a cost of $375+shipping+tax with a 2 week turnaround from Digidesign. I'm not getting mine fixed because it does still work in 48kHz or 96 kHz and if their repair time is anything like their on-hold times when you call in, that turn around time of 2 weeks is probably more like 2 months. And yes, I'M BITTER.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2012, 11:45 AM
lspaulsp lspaulsp is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Texas City, Tx
Posts: 98
Default Re: My 11R is doing it now.

Bought Sept 2010 it's probably out of warranty.
This is the fastest I've ever had anything go south on me. I take real good care of my stuff. If it is a three hundred dollar fix then it's not worth it. I luv the way it sounds but the issues of start up and maintenance are driving me back to Line 6. I can try but I had to turn in my first one for clock issues. sweetwater was great about replacing it. I haven't upgraded because I read about nightmares.
I'm gonna try the clock change tonight.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-16-2012, 03:50 PM
moff moff is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Nanaimo, BC
Posts: 385
Default Re: My 11R is doing it now.

Quote:
Originally Posted by lspaulsp View Post
Bought Sept 2010 it's probably out of warranty.
This is the fastest I've ever had anything go south on me. I take real good care of my stuff. If it is a three hundred dollar fix then it's not worth it. I luv the way it sounds but the issues of start up and maintenance are driving me back to Line 6. I can try but I had to turn in my first one for clock issues. sweetwater was great about replacing it. I haven't upgraded because I read about nightmares.
I'm gonna try the clock change tonight.
When did you get the replacement? It might be within the warranty period... Contact Avid and the reatiler.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-16-2012, 04:13 PM
Muzza_Boogie Muzza_Boogie is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Western Australia
Posts: 326
Default Re: My 11R is doing it now.

[bleep][bleep][bleep][bleep][bleep] thats expensive!
Reply With Quote
  #8  
Old 02-16-2012, 04:14 PM
Muzza_Boogie Muzza_Boogie is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Western Australia
Posts: 326
Default Re: My 11R is doing it now.

wow all i typed was sh ! t ... looks a lot worse than i typed :)
Reply With Quote
  #9  
Old 02-17-2012, 05:00 PM
futurism futurism is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Adelaide, Australia
Posts: 10
Default Re: My 11R is doing it now.

Heres what I am doing to make mine work
http://duc.avid.com/showpost.php?p=1879169&postcount=78

I cant get mine repaired for love or money so my aes clock source hack is working for me, but all I use it for is to load all projects and convert them to 48khz
Reply With Quote
  #10  
Old 03-05-2012, 10:43 AM
TxStrat TxStrat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Keller, TX
Posts: 10
Default Re: My 11R is doing it now.

I wish it only took 2-3 times to get sound out of mine. I am not using the 11R as an audio interface and it can take as many as 6-10 times of powering it on and off before I can get any sound. I thought the "clock setting" on the 11R was only used when using it as an audio interface??
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com