Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #71  
Old 06-13-2014, 10:05 AM
DMB13KOS DMB13KOS is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: North CA
Posts: 148
Default Re: Eventide Ultrachannel (free, requires iLok account)

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
Is anyone missing the part where this plugin is FREE? It sounds great,

Great plug in!

Quote:
Originally Posted by justus1900 View Post
It has AAX 32bit and AAX 64bit in the download
Yes.

Quote:
Originally Posted by dtmprod View Post
Anybody else notice, but this seems to be a CPU hog.
So far no problem on my MacBook Pro.
Reply With Quote
  #72  
Old 06-13-2014, 10:58 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,157
Default Re: Eventide Ultrachannel (free, requires iLok account)

Quote:
Originally Posted by DMB13KOS View Post
Great plug in!



Yes.



So far no problem on my MacBook Pro.
No problem on my sig file iMac
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #73  
Old 06-13-2014, 01:44 PM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,257
Default Re: Eventide Ultrachannel (free, requires iLok account)

48 kHz, 24 bit, 256 sample buffer.
  • 170 mono instances, default setting (comp, o-pressor, EQ), 98% CPU when passing audio. 3% CPU when not passing audio (baseline empty project is 2-3%)
  • 170 mono instances, all modules engaged (polarity, gate, comp, o-pressor, EQ, pitch shift, delay, transformer), 98% CPU when passing audio. 3% CPU when not passing audio (baseline empty project is 2-3%)

12-core Xeon 2.93 GHZ, Win 7, 16GB RAM, PT 11.1.3. "Ignore errors" turned off. Glitch-free audio on all 170 instances. So, no problems here. From what I can tell, they did a bang-up job with this plug-in. Not at all hogging the CPU (~0.59% per instance, or the equivalent of 7% of a single core). My only wish is longer possible delay times, it's capped at 600 ms.
Attached Images
File Type: jpg UC.jpg (81.9 KB, 0 views)
File Type: jpg UCall.jpg (80.7 KB, 0 views)
__________________
Pro Tools HD 12.4, Pro Tools "Vanilla" 12.4, Artist Transport, 2x Artist Mix
Studio Blue: RME UCX, Win7 Pro, i7 960, 16GB || Studio Green: RME Babyface, Win10, i7 7700HQ, 16GB
Reply With Quote
  #74  
Old 06-13-2014, 01:55 PM
peter5992 peter5992 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Oakland, CA
Posts: 469
Default Free channel strip plugin from Eventide (until July 8)

Fyi, Eventide offers one of their plugins as a free download until July 8, here:

http://eventideplugins.elasticbeanst...trachannel.jsp

Available in AAX format as well as VST (and AU for mac).

Happy Friday!
Reply With Quote
  #75  
Old 06-13-2014, 02:06 PM
zedkah london noise zedkah london noise is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: London UK
Posts: 7
Default Re: Eventide Ultrachannel (free, requires iLok account)

24 hours after filling in the online form no email, nothing appearing in the ilok license manager. do I just sit tight or have another go? Does the email address have to be the one you have registered with ilok? never tried to add a 3rd party plug in so not sure what should happen.

thanks
Reply With Quote
  #76  
Old 06-13-2014, 02:26 PM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,257
Default Re: Eventide Ultrachannel (free, requires iLok account)

Quote:
Originally Posted by zedkah london noise View Post
Does the email address have to be the one you have registered with ilok?
I'm not sure. I used the same email as my iLok account, but I don't know whether that is necessary.

Maybe you made a typo when entering your iLok ID in the form?
__________________
Pro Tools HD 12.4, Pro Tools "Vanilla" 12.4, Artist Transport, 2x Artist Mix
Studio Blue: RME UCX, Win7 Pro, i7 960, 16GB || Studio Green: RME Babyface, Win10, i7 7700HQ, 16GB
Reply With Quote
  #77  
Old 06-13-2014, 06:52 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,157
Default Re: Eventide Ultrachannel (free, requires iLok account)

Quote:
Originally Posted by zedkah london noise View Post
24 hours after filling in the online form no email, nothing appearing in the ilok license manager. do I just sit tight or have another go? Does the email address have to be the one you have registered with ilok? never tried to add a 3rd party plug in so not sure what should happen.

thanks
Email address has nothing to do with this; you just have to give your iLok account name. You won't get a notification that anything is deposited in your iLok account; IIRC the Eventide site says whether the license asset has been deposited in your account successfully. Open the ILM and the asset should be in your account; download it to your iLok and all should be well.

The only email you should get is one with the links to the downloads for the plugin. That email has been running late this week. PM me and I'll shoot you the link.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #78  
Old 06-13-2014, 09:05 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,845
Default Re: Eventide Ultrachannel (free, requires iLok account)

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Email address has nothing to do with this; you just have to give your iLok account name. You won't get a notification that anything is deposited in your iLok account;
Uhhh...The email I got with the download links also said that my iLok asset had been deposited in my iLok account.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2020.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #79  
Old 06-14-2014, 02:43 AM
zedkah london noise zedkah london noise is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: London UK
Posts: 7
Default Re: Eventide Ultrachannel (free, requires iLok account)

thanks for the replies. I was inputing the ilok serial number and not my name. Complete novice error. Anyway installed it and used it. at first play it seems a good solid kind of tool. put boom drums at a better place in the mix. Seems quite a clean sound and I didnt really find its character. Will definitely investigate more.

richard
Reply With Quote
  #80  
Old 06-14-2014, 04:03 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,157
Default Re: Eventide Ultrachannel (free, requires iLok account)

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
Uhhh...The email I got with the download links also said that my iLok asset had been deposited in my iLok account.
The eventual official email I got with the links did NOT have anything in it referencing the iLok license asset. It was a general mea culpa saying that their email servers were overloaded and it gave the links to the download.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot remove my iLok from an account with iLok License Manager roberts macOS 6 06-10-2013 03:28 PM
Can't open Pro Tools 8! Requires iLok? DJ Hellfire 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 04-04-2009 07:55 PM
New iLok from Digital Village is already registered to another iLok.com account!? Vytis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 02-06-2009 02:09 AM
iLok License not found (TL) - visible on iLok.com account LiamSlack 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-17-2008 12:02 PM
Quick punch requires free voice Duh! Tips & Tricks 0 12-20-2000 11:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com