Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-30-2019, 09:47 AM
msuk msuk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: UK
Posts: 40
Default Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

Hey all,

Anyone seen issues like this before?

...Video link and imbedded pics are below...

Really strange GUI behaviour.

I contacted Avid about this time last year, they said my computer & OS were out of date and no longer compatible etc.

Now I have new machine and PT still has this weird GUI stuff going on right from the first launch, all hardware and software are bang up to date.

Avid have gone quiet, or they're taking ages to respond.

I've no idea what to do.

Any suggestions?

Cheers, M

https://youtu.be/1maLXgZ4VMA




Last edited by msuk; 07-30-2019 at 11:25 AM. Reason: New info
Reply With Quote
  #2  
Old 07-30-2019, 11:01 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,794
Default Re: Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

No one here are gonna start an account to watch this video you wanna show us.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 07-30-2019, 11:15 AM
msuk msuk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: UK
Posts: 40
Default Re: Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

Uploaded to Youtube... https://youtu.be/1maLXgZ4VMA

Last edited by msuk; 07-30-2019 at 11:23 AM. Reason: New video link
Reply With Quote
  #4  
Old 07-30-2019, 11:29 AM
climber climber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Conway, NH
Posts: 307
Default Re: Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

Quote:
Originally Posted by msuk View Post
Uploaded to Youtube... https://youtu.be/1maLXgZ4VMA
No idea what you are doing here. Can u narrate it. Or better yet, post a reproduceable list of things for others to try. In addition you haven’t provided any details of your systems.
__________________
__________________
Al Hospers
bass, vocal, composer, engineer

CleverSounds Recording

------------------------------------------------------
OS X Mojave, Late 2013 MacPro, 6 core, 32 GB RAM, Orion Studio , PT2019.5, Slate MTi, ISA428, ADL600, Distressor, Grace 501, Dimedio, Obsidian, One LA, BAC500, Harrison 32 EQ, UAD2 OCTO, Focal 6 be, Auratones...
Reply With Quote
  #5  
Old 07-30-2019, 11:57 AM
msuk msuk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: UK
Posts: 40
Default Re: Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

PT Software Version 2019.6
CPU Model/ Speed Intel i9 9900K CPU @ 3.60GHz 3.60GHz
RAM 64.0 GB
Samsung 970 PRO 1TB M.2 PCIe NVMe SSD/Solid State Drive
Operating System Details Windows 10 Home 64bit

Prism Sound Titan audio interface

***The video shows me trying to trim and move clips (nothing fancy)...look at the way the audio clip 'jumps' to another track and timeline position at the same time***
Reply With Quote
  #6  
Old 07-30-2019, 12:56 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,794
Default Re: Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

What mode are you in? Slip/grid/spot etc up to the left? Can’t see on iphone as the video is too fuzzy and small for iphone 10
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #7  
Old 07-30-2019, 02:49 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,996
Default Re: Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

He/she is in Grid.

The mismanagement of the GUI elements looks like a mapping error and most likely has to do with your computer system.

What is your graphics card?
Are you running native resolutions on your computer screens or scaling?
What are your screen resolutions?
Are you using any type of window management software?
Also what version of Windows Home 64bit? (as in what release; there was one just this year that is being rolled out through Windows Update)
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD Omni • Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6 • RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #8  
Old 07-30-2019, 03:27 PM
Wizzoboy's Avatar
Wizzoboy Wizzoboy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
Posts: 602
Default Re: Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

I originally had this problem with vers 2018.7 under Windows 7, temporally cured by going back to 2018.3 The first thing to do is make sure your GPU driver is up to date. Windows updates can cause all sorts of problems as well such as changing some settings to their default values.
__________________
Dell Precision 490 Workstation, dual 4 core 5355 Xeon, 16gb Samsung DDR2 ECC Ram - Windows 7 Ultimate - Nvidia GTX 650 - 3 x Internal WD Blacks - PT 2018.3 - Digi 002R - Original Mackie HUI - JBL Monitoring.
Dell XPS 8700 i7-4790 - 24gb RAM - Windows 10 - Nvidia GTX 1060 6GB - 2 x Internal WD Blacks + MSATA card - Davinci Resolve 16.0b7 - Canon HF G40
Reply With Quote
  #9  
Old 07-30-2019, 04:24 PM
msuk msuk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: UK
Posts: 40
Default Re: Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
He/she is in Grid.

The mismanagement of the GUI elements looks like a mapping error and most likely has to do with your computer system.

What is your graphics card?
Are you running native resolutions on your computer screens or scaling?
What are your screen resolutions?
Are you using any type of window management software?
Also what version of Windows Home 64bit? (as in what release; there was one just this year that is being rolled out through Windows Update)


Thanks for the suggestions BScout, you helped me solve it!
It was to do with scaling in Windows, Pro Tools looked tiny on the ultra-wide 21:9 screen - I turned these Windows options off and the GUI glitches have stopped.

Much appreciated bro, all the best ;-)
Reply With Quote
  #10  
Old 07-31-2019, 06:39 AM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,147
Default Re: Weird GUI problem (Avid support have gone quiet)

Quote:
Originally Posted by msuk View Post
It was to do with scaling in Windows, Pro Tools looked tiny on the ultra-wide 21:9 screen - I turned these Windows options off and the GUI glitches have stopped.
If you need/want to scale the display, change the display resolution in the video card driver via its setting app if available rather than using Windows Display Setting to scale a percentage.
__________________
PT 2019.6 DP 10.01 VEP 7.x Komplete Audio6 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 1909)
PT 2019.6 DP 10.01 VEP 7.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Licensing support issue= Can't Load Avid Support Portal! It's blank Bennett Paster Licensing & Accounts 5 12-06-2016 07:46 AM
Avid Support Plan - Support costs Extra mixinthecity General Discussion 6 01-27-2016 01:47 PM
Dear Avid customer support! Would you please answer my both avid support cases Ale Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 11-24-2011 01:56 PM
Support Update: Avid Support Codes - Effective July 31, 2010 Avid General Announcements 0 07-31-2010 11:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com