Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-26-2015, 09:01 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,851
Default iLok Licenses

...Your licenses on your iLoks aren't going anywhere! Unless you are on the monthly subscription plan (DIFFERENT from the Upgrade plan) you'd be fine.

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM

Last edited by jeffro; 03-26-2015 at 03:46 PM. Reason: New topic split from other thread.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2015, 10:41 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,648
Default

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
...Your licenses on your iLoks aren't going anywhere! Unless you are on the monthly subscription plan (DIFFERENT from the Upgrade plan) you'd be fine.

Joel
Or Avid decides to pull your license asset from iLok and the next time you go to sync or add a new license for something else your PT asset goes poof. Unless you keep your PT asset on an iLok that never is plugged in when you go to iLok.com.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-26-2015, 10:54 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,093
Default

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Or Avid decides to pull your license asset from iLok and the next time you go to sync or add a new license for something else your PT asset goes poof. Unless you keep your PT asset on an iLok that never is plugged in when you go to iLok.com.

They can't possibly pull a license off your key. That's why the process is called license surrendering. You decide to do what another party asks. If you don't agree, then the license stays where it is.

I know that for sure. Waves once downgraded my V8 Mercury to V7 because I needed to use it on an older system, so they sent me a special license surrender asset that would remove all V8 licenses. Only after that their support sent me the brand new (old) V7 licenses.

Rest assured, nobody can pull a license off your license key unless you click okay to something.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2015, 10:59 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,856
Default

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
They can't possibly pull a license off your key. That's why the process is called license surrendering. You decide to do what another party asks. If you don't agree, then the license stays where it is.

I know that for sure. Waves once downgraded my V8 Mercury to V7 because I needed to use it on an older system, so they sent me a special license surrender asset that would remove all V8 licenses. Only after that their support sent me the brand new (old) V7 licenses.

Rest assured, nobody can pull a license off your license key unless you click okay to something.
That is not true.
I once had a PT 10 license removed that I had bought off of eBay. Turned out it was a stolen license, and so they took it from my account without a warning, and I had to investigate what happened.
So it technically IS possible.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2015, 11:02 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,093
Default

Perhaps technically, but not legally possible to remove a legitimate license without your approval. We are all talking about legitimate licenses here.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-26-2015, 11:59 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,648
Default

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
They can't possibly pull a license off your key. That's why the process is called license surrendering. You decide to do what another party asks. If you don't agree, then the license stays where it is.

I know that for sure. Waves once downgraded my V8 Mercury to V7 because I needed to use it on an older system, so they sent me a special license surrender asset that would remove all V8 licenses. Only after that their support sent me the brand new (old) V7 licenses.

Rest assured, nobody can pull a license off your license key unless you click okay to something.
But what about if you go to sync your iLok with the account at iLok.com and the PT asset is no longer there because Avid removed it? Or put a time limit on it? Wouldn't the act of syncing then delete the asset from your iLok?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 03-26-2015, 12:13 PM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Paris/Montreal
Posts: 450
Default

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
But what about if you go to sync your iLok with the account at iLok.com and the PT asset is no longer there because Avid removed it? Or put a time limit on it? Wouldn't the act of syncing then delete the asset from your iLok?
It would but before that you would be warned and have to click "yes" to sync the ilok and therefore delete the asset from your ilok. The ilok would never be modified without the user's consent.
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2 x 3.3 GHz / MSI RX 560 / 40GB ram / macOS 10.14.5 / Pro Tools 2019.5 / Logic Pro X 10.4.4
Arturia Keylab 88 Presonus Faderport 8 MOTU 896 iPad Air 2 w/ PT Control
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc
Reply With Quote
  #8  
Old 03-26-2015, 12:17 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,648
Default

Quote:
Originally Posted by Morph View Post
It would but before that you would be warned and have to click "yes" to sync the ilok and therefore delete the asset from your ilok. The ilok would never be modified without the user's consent.
And you trust that this would never change? It's their software that runs the thing and if they change the software like they did last year with the new ILM s/w to where you HAVE to use the new s/w then it could happen with no recourse from the end user.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #9  
Old 03-26-2015, 12:36 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,093
Default

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
But what about if you go to sync your iLok with the account at iLok.com and the PT asset is no longer there because Avid removed it? Or put a time limit on it? Wouldn't the act of syncing then delete the asset from your iLok?
It is legally not possible, because you and Avid have a contract about a permanent license which you have in your license key, so the only way to get it removed is that you and Avid agree about something else (as in upgrade) and you approve a license surrender.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-26-2015, 12:55 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,648
Default

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
It is legally not possible, because you and Avid have a contract about a permanent license which you have in your license key, so the only way to get it removed is that you and Avid agree about something else (as in upgrade) and you approve a license surrender.
Been quite a while since I read the license terms but doesn't Avid have a weasel statement in there that the terms are subject to revision at any time of Avid's choosing and without notice? I've been on the brown end of the stick where a company has changed it's license terms on it's own with no recourse to the customer. Even with a contract. I know it may not be legal but it happens.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iLok licenses KenJC22 Pro Tools 11 4 12-11-2014 01:51 PM
FS: ilok licenses nedd Buy & Sell 7 12-09-2014 06:54 PM
How to transfer iLok licenses from old to new iLok mschaeffer General Discussion 3 08-16-2013 06:55 PM
ilok licenses gsharp Buy & Sell 2 10-09-2012 03:03 PM
Can You Transfer iLok Licenses To A New iLok If Your Old iLok Is Broken? epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 09-07-2009 04:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com