Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-05-2012, 10:37 AM
boneboy boneboy is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 200
Default Elastic Audio can't render-then loses audio file

Elastic Audio can't render-then loses audio file. The rendering process stalls (or crashes). Then when I reopen the session is says it can't find the audio files. It will do this on some tracks, not all. I have one track that this is absolutely repeatable on. It was a stereo track.

This happens using X-Form or Rhythmic. I have had it happen at 48kHz and 44.1.

I am very careful to cry bug but it sure seems like one. Any advice would be appreciated.

Mac OS 10.7.3 Clovertown 8 core
Pro Tools 10.1.2 HD 5
18 gigs of RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 06-08-2012, 04:52 PM
boneboy boneboy is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 200
Default Re: Elastic Audio can't render-then loses audio file

Bump.,,, no one has had any problems with elastic audio in PT 10??. It can't just be me can it...I'm getting paranoid
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2012, 06:03 PM
KMcK KMcK is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Los Angeles
Posts: 707
Default Re: Elastic Audio can't render-then loses audio file

I've done some EA work in PT10 and haven't had any issues. I only used it a couple of times but it was on a pretty large session and it worked as expected. I'm currently on 10.2 but was on an earlier PT10 version when I used EA, can't remember exactly which version though.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2012, 05:21 AM
Rocka Rocka is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Clearwater
Posts: 60
Default Re: Elastic Audio can't render-then loses audio file

Did you drag this piece of audio into PT or did you record the audio and then try to edit it? I experienced this once. I draged a percussive piece of audio into PT.. It was out of time so i activated elastic audio. Pt locked for a second and shut down. Opened session again and the audio was gone.. Now, when you drag audio into PT like that you have to save the session before you can edit it. I sometime even cosolidate it to make sure its in the audio folder before editing. I havent had the problem after that. I made it a habit to save all the time..
Reply With Quote
  #5  
Old 06-09-2012, 10:18 AM
boneboy boneboy is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 200
Default Re: Elastic Audio can't render-then loses audio file

Quote:
Originally Posted by Rocka View Post
Did you drag this piece of audio into PT or did you record the audio and then try to edit it? I experienced this once. I draged a percussive piece of audio into PT.. It was out of time so i activated elastic audio. Pt locked for a second and shut down. Opened session again and the audio was gone.. Now, when you drag audio into PT like that you have to save the session before you can edit it. I sometime even cosolidate it to make sure its in the audio folder before editing. I havent had the problem after that. I made it a habit to save all the time..
I recorded the audio in the session. Scratching my head on this one
Reply With Quote
  #6  
Old 04-30-2014, 04:57 AM
jschmidtiii jschmidtiii is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Los Angeles
Posts: 77
Default Re: Elastic Audio can't render-then loses audio file

I just had the same problem. Very strange and annoying. No solutions yet??
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Won't Render Elastic Audio Files StudioRat81 Pro Tools M-Powered (Win) 8 04-08-2015 01:04 PM
Render elastic audio alert when not using elastic audio! weird! jjboogie macOS 7 03-26-2012 09:01 PM
How do you get fades to render when you've used X-Form in Elastic Audio? EricWillhelm Pro Tools 9 2 12-10-2010 11:50 AM
Whats the proper way to render Elastic Audio?? tha]-[acksaw Tips & Tricks 10 02-21-2009 12:18 PM
Elastic Audio commit/render shift... steve.mastr Pro Tools M-Powered (Win) 6 09-22-2008 12:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com