Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-24-2019, 10:47 AM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,261
Default Re: Is Pro Tools Becoming "The DOS" Of DAWs?

The point is you wouldn't use Melodyne, you'd be using the pitch/timing functions inherent in the system. There wouldn't be any 3rd parties submitting algorithms because the plugins would be coded by the company internally (no small side effect of this being stability and efficiency).
Reply With Quote
  #12  
Old 06-24-2019, 11:07 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,831
Default Re: Is Pro Tools Becoming "The DOS" Of DAWs?

That was tested so many decades ago and no, please, just give me 3rd party plugins whether we're talking Pro Tools or PhotoShop. There just isn't a one company that masters it all.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-24-2019, 11:19 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,831
Default Re: Is Pro Tools Becoming "The DOS" Of DAWs?

Closest of closed system I'd like to use would be Avid's S6L but even then I could use 3rd party AAXDSP such as Sonnox. Just an example how different a full featured DAW is to a closed system.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-24-2019, 03:36 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 736
Default Re: Is Pro Tools Becoming "The DOS" Of DAWs?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Why would I want to run a DAW that runs only UA plugs or Slate plugs? Or only Avid plugs? I don't care what operating system that runs on, it's a bad idea.
Hell yeah I’m with ^ guy
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.# - HEAT applied, Cubase 9.5,
Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #15  
Old 06-24-2019, 06:46 PM
capt kirk capt kirk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: vancouver
Posts: 379
Default Re: Is Pro Tools Becoming "The DOS" Of DAWs?

Bad idea.........As a guy who's used and seen em all, inclusing AMS Audiofile, and RADAR, you're just asking for a slow death...none of these audio companies can afford anything, barely, let alone propreitary this and that.....just think how much better off someone like Neve or fairlight would have been, had they not painted themselves into a corner? great ideas, or good business model, and guess which one wins every time?
eventually YOU have to pay someone to come and take it away....
__________________
www.kfaudio.ca
Reply With Quote
  #16  
Old 06-24-2019, 07:29 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,106
Default Re: Is Pro Tools Becoming "The DOS" Of DAWs?

No.
It's the ΰ la carte simplicity of Pro Tools that puts it where it is.

i.e. assembly vs construction
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.6 MacOS 10.14.6
Second boot-10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Digidesign Midi I/О" in "ProTools 10HD" in "OSX Maverics" electra1006 MIDI 0 06-18-2018 05:46 AM
"Pro Tools quit unexpectedly" when opening (holding "n" no longer fixes it)[RESOLVED] andrew24c macOS 4 07-23-2014 07:21 PM
"Pro Tools not responding" error and a very "laggy" session! Help! drumbumd Pro Tools M-Powered (Win) 0 02-10-2012 05:37 PM
Pro Tools 9 "Pausing" when I press "Play" with Focusrite Scarlett interface eanderso22304 macOS 3 11-23-2011 06:45 AM
Pro tools 9 crashes at startup "Bus error" in thread "MainThread", at address 0x0 danball macOS 2 09-26-2011 04:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com