Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-28-2015, 03:55 PM
SpinningDisk's Avatar
SpinningDisk SpinningDisk is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: USA
Posts: 1,474
Default How's 12.4 running for you?

Late iMac 2012. 10.9.5 PT 12.4. 32gig 3.2 i5
I've had two crashes since installing two days ago. Other than that, running like a dream. Knocking on wood.
Really like Freeze and the VCAs.

__________________
PT 11, PT LE 6.0, DIGI 001, DIGI 003, 27" Late 2012 Intel iMac, Blue and White G3, Reason 7, Celemony, Waves, A.I.R., Softube, XLN Audio, IKmultimedia, Massey
Alesis Masterlink, Alesis Adat LX20,
, Yamaha Motif ES8, Sure SM58, Sure KSM27, Byerdynamic MC 834 N, Event Project Studio 6, Pod Line 6, Focusrite Trakmaster Pro DI, Glyph Drives, Lexicon,
Fender Strats, Ibanez Acoustic, Ibanez Bass, Ibanez Electric.

http://www.johnackermusic.com/
protools@verizon.net

Live and Let Live
Reply With Quote
  #12  
Old 12-28-2015, 03:58 PM
littlesicily littlesicily is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 227
Default Re: How's 12.4 running for you?

Good here...
osx 10.9.5
PTHD 12.4
UAD-2
Reply With Quote
  #13  
Old 12-28-2015, 04:08 PM
bashville bashville is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: New York
Posts: 1,128
Default Re: How's 12.4 running for you?

No significant issues. 12.4 with El Capitan. Any little stuff hard to tell if it's Protools, the OS, or third party plugs. Occasional loss of programmed key commands (show/hide the midi window underneath). Freezing BFD3 didn't work so well. I've been committing other VIs just fine, Vienna Instruments, Xpand.
__________________
HD Ultimate (Native), PT2019.5, 192, 3.2 Quad MacPro 5,1, 16 Gig, Sierra
Reply With Quote
  #14  
Old 12-28-2015, 04:29 PM
sadateffendy's Avatar
sadateffendy sadateffendy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Jakarta / Indonesia
Posts: 27
Default Re: How's 12.4 running for you?

smooth sailing here,

PT HD12.4
OSX 10.10.4 (on an old '08 hackie i7 8gb)
UAD, Waves, ..
Reply With Quote
  #15  
Old 12-28-2015, 11:34 PM
spur's Avatar
spur spur is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Minneapolis
Posts: 18
Default Re: How's 12.4 running for you?

Shockingly, I had almost no issues (so far).

Needed to update the iLok application.
Needed to re-authorize my A.I.R. Instruments (Transfuser, Hybrid 3, Loom etc.)

Opened the same session I'd been using in PT11 and it plays fine (so far).

All other plugins seemed to authorize with no issues:

Waves, Plugin Alliance, Slate, SoundToys, Boz, Komplete, Blue Cat, Arturia, Kush, Sonnox

Not fixed: the same MIDI delay issues I've had with PT for several versions are still there (12.4 didn't fix the timing issues, but that's another thread).

First things noticed: the "wizard" screen (or whatever it's called) is quite different, there's a new "sync" app that launches and asks to update the updater app plus "sync the app", and the Freeze snowflake icon makes the left column of track info wider (takes up screen real estate). That's not really so much in direct response to your post, but in case others are interested.

i7 3.5GHz, 32GB, Mavericks 10.9.5
__________________
Cheers,
Nathan

memesounds.com
Reply With Quote
  #16  
Old 12-29-2015, 01:00 AM
Jakay Jakay is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: British Columbia
Posts: 145
Default Re: How's 12.4 running for you?

Three hours after the upgrade tonight and it seemed to be running fine, but that's on Mavericks where I had no issues anyhow.

It said I had another update to install but I have no idea what it's talking about and couldn't find anything to update after the little notification window disappeared.

I like having individual input tracking buttons now, the new load screen is... new, and VCAs will be handy once I figure out how to use them. Freeze will be handy too, but I've gotten into such a habit of printing effects as part of my workflow anyhow. Not sure what "commit" is, but as a guy I'm naturally scared of it.

But for $100? I'm satisfied that I didn't just throw away money like I felt I did on 10.

Oh, that's with a few soundtoys plugs, couple kontakt instances, xpandi2, and reason via rewire all there doing there things. Haven't really loaded up a session with lots and lots of plugins yet to see if there's a performance difference though.
__________________
Half in my head, half out of my mind - jakay.ca
Reply With Quote
  #17  
Old 12-29-2015, 01:13 AM
thanos4 thanos4 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 452
Default Re: How's 12.4 running for you?

Running Super Rock Solid on 10.10.5 .....very very veeeery stable!!
Reply With Quote
  #18  
Old 12-29-2015, 02:16 AM
madselhoff madselhoff is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Denmark
Posts: 73
Default Re: How's 12.4 running for you?

beside the laggy behavior in edit window when moving my mouse, I haven't had any problems or a single crash with 12.4 .. yet
Reply With Quote
  #19  
Old 12-29-2015, 03:04 AM
dmontron's Avatar
dmontron dmontron is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Vancouver BC CA
Posts: 1
Default Re: How's 12.4 running for you?

Major issues for me tonight!

Session:
Stereo audio track (1h30m program length) - Ozone 7 insert + one send
Stereo aux track - Ocean Way insert
Master stereo track - FG-X insert

Issues:
Bounce offline hanging at 2:16 or 4:26 'Program Not Responding' - Force quit Pro Tools.
Upon relaunch, session won't play AAE -9093. Pro Tools crashes when quitting.
Restart computer, no AAE error but still hangs on offline bounce.

Tried smaller offline bounces. Tried commit to track on the audio file.
Same issue repeated several times...

Temporary solution:
Looks like UAD's Ocean Way may be the culprit; replaced with ReVibe II (I opted for an Avid product) and now it's working... Not the flavour I was looking for but I can at least proceed with delivery!

I'm running the latest UAD software according to the 'Check for Updates' (8.4.0 10+14+2015 build 13115)... I seem to recall this being an issue when 11 launched with offline bounce with UAD and Waves...

The other thing I noticed was Audio Suite wasn't behaving normally: Audio would only render the length of the selected clip, with handles, not the selected time on the timeline...
__________________
"In my experience, there's no such thing as luck."
Reply With Quote
  #20  
Old 12-29-2015, 03:06 AM
thewiz's Avatar
thewiz thewiz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Skien Norway
Posts: 290
Default Re: How's 12.4 running for you?

My system is like I said in a different post rock solid on both my Mac's running Yosemite, PT 12.4 and UAD Apollo interfaces. PT might be ok for El Capistan but like I said maybe there are other things in you're system making problems..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual Boot 10.6 running 8HD & 10.7 running 10HD STL Audio macOS 3 04-14-2012 05:38 AM
Im running PT8 on WIN7(running off of VMWARE) Conolly10 Windows 2 12-11-2010 06:38 PM
PT HD9 (running native with motu) running out of memory syMPh Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-21-2010 07:34 PM
Running Pro Tools LE 8 on XP and running 2 monitors JRup 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 05-31-2010 07:38 PM
Running PTLE for Win on an Intel Mac running XP? postmike 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-27-2006 11:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com