Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-24-2012, 09:33 PM
STL Audio STL Audio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 31
Default Dual Boot 10.6 running 8HD & 10.7 running 10HD

Hi all,

I couldn't seem to find this info so I thought I'd ask away....

I am currently running 10.6.8 with 8HD in a commercial studio with bookings everyday.

I want to move to 10HD and purchased the upgrade. But before I go for it I wanted to clarify two things.

I have 10.7 on a new drive that I used migration assistant to pull my 10.6 info off and I want to upgrade 10 on that and boot between the two while I get used 10.7 and 10HD. I know that 10 is a different PTHD file so I am aware of that aspect.

My questions are:

1. If I upgrade my 8HD license to 10 HD will my ilok will I still be able to boot 8HD up on the 10.6 system?

2. Is the migrate assistant a bad idea?

Thanks in advance to all.

TKO - STL Audio.

Last edited by STL Audio; 03-24-2012 at 09:48 PM. Reason: typos
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2012, 08:52 AM
ggegan ggegan is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Culver City, CA
Posts: 389
Default Re: Dual Boot 10.6 running 8HD & 10.7 running 10HD

You will probably be required to surrender your PT8 license when you upgrade. However, you may have a backup license for PT8 on your iLok. If so, I would move it to another iLok before you upgrade so you can still use it, even though you have surrendered the primary license.

The way I approached having two bootable partitions was to use Carbon Copy Cloner to make a block level clone of my 10.6.8 system drive on an external drive. Then I partitioned one of my other internal drives and block level cloned the external drive to the new partition. Then I upgraded one of the systems to Lion and PT10. This way both the Snow Leopard and the Lion partitions are as identical as possible. I don't think the Migration Assistant is necessarily a bad idea, but I don't know exactly which files it transfers and which it doesn't, so I felt that working with block level clones was the most predictable approach.

You can make the cloned partition on the original system drive in a single step if you want, but it won't be a block level clone because you have to be able to unmount both the source drive and the destination drive for a block level clone. There probably won't be any issues if you don't do a block level clone, but I felt that a block level clone on a separate drive was a safer approach, plus you have a bootable backup of the original system drive on the external drive in case anything goes wrong.
__________________
Gary Gegan
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2012, 11:59 AM
STL Audio STL Audio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 31
Default Re: Dual Boot 10.6 running 8HD & 10.7 running 10HD

Thanks Gary.

I'll make a copy of the ilok!

TKO
Reply With Quote
  #4  
Old 04-14-2012, 05:38 AM
STL Audio STL Audio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 31
Default Re: Dual Boot 10.6 running 8HD & 10.7 running 10HD

Hey Guys,

So from a fresh 10.7 I used migrate assistant to pull my data from 10.6. I install PTHD 10 and for the first week it was amazing. Now for no reason it just crashes every 3-5 mins. No beach ball just a crash and log. I has crashed on one session now so many time the PT file is corrupt and won't open.

I have booted back into my 10.6 drive after 'Saving As' the albums songs I am currently working on into PTHD8 files so I can run stable and its fine.

Should I :

A. Just build from scratch my 10.7 with no migrate and see how I go?
B. Try some ideas on the 10.7?
C. Take my 10.6 re clone and upgrade that to PTHD 10. I only moved to 10 because I was under the impression you had to.

I am running :

Brand New 8 Core Mac Pro
4GB Stock Ram and 16GB upgraded
Magma expansion chassis

Any help is appreciated.

TKO - STL Audio.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with running Pro tools 7.4 le in BOOT CAMP. michealk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 05-10-2008 08:19 AM
MacBook with Leopard running XP in Boot-camp compatibility SosNY Pro Tools M-Powered (Mac) 0 12-10-2007 07:16 PM
Running Pro Tools on Mac with Boot Camp... Robbie Hollywood Pro Tools M-Powered (Win) 1 11-12-2007 12:07 AM
Anybody with a G4 dual 1.25 running PT7? mixboy bob Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 12-14-2005 07:05 AM
DAE issues running PT 5.1 with dual boot 466 G4 ericmiles 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-27-2005 12:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com