Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-13-2014, 11:49 AM
jackson92119 jackson92119 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Los angles, California
Posts: 20
Default Guitar tuner for Pro tools

Is there a Chromatic tuner for Pro tools 8 and how do I get to it? Thanks, Windows 7
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2014, 11:56 AM
mjslakeridge's Avatar
mjslakeridge mjslakeridge is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, Texas
Posts: 1,054
Default Re: Guitar tuner for Pro tools

Check under Audio Suite-Other. It is called BF Essential Tuner. At least that's where it is for PT 7.
__________________
"Whiskey Bottle...Brand New Car...Oak Tree You're in my Way" RVZ

Digi 002 rack , Command 8, Behringer ADA 8000, Tascam M-320B Mixer, Alesis Monitor Two Speakers, Vintage and Modern Tube Amps, Fender American Strat, 1973 Gibson SB-450 Bass, Epiphone Les Paul Traditional Pro, Roland W-30 Keyboard, Preimier XPK Fusion Drum Kit.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2014, 12:09 PM
jackson92119 jackson92119 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Los angles, California
Posts: 20
Default Re: Guitar tuner for Pro tools

What's Audio Suite? Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2014, 12:36 PM
mjslakeridge's Avatar
mjslakeridge mjslakeridge is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, Texas
Posts: 1,054
Default Re: Guitar tuner for Pro tools

Actually, now that I checked, for some reason the tuner doesn't show up in AudioSuite. Open up a session, go to the mix window, go to the inserts section, click on up/down arrow and a pop-up menu will come up. Scroll down to "plugin", then another pop-up menu comes up and scroll down to "other". That is where the BF Essential Tuner (mono) should be. click on it and the tuner should now be an active insert on the track.
__________________
"Whiskey Bottle...Brand New Car...Oak Tree You're in my Way" RVZ

Digi 002 rack , Command 8, Behringer ADA 8000, Tascam M-320B Mixer, Alesis Monitor Two Speakers, Vintage and Modern Tube Amps, Fender American Strat, 1973 Gibson SB-450 Bass, Epiphone Les Paul Traditional Pro, Roland W-30 Keyboard, Preimier XPK Fusion Drum Kit.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2014, 02:40 PM
Glenjb Glenjb is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Fort Lauderdale
Posts: 656
Default Re: Guitar tuner for Pro tools

Quote:
Originally Posted by mjslakeridge View Post
Actually, now that I checked, for some reason the tuner doesn't show up in AudioSuite.
Because it would be impossible to use as an Audiosuite plug, needs to be real time.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2014, 07:53 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Guitar tuner for Pro tools

Actually BF Tuner is very old and not that great.

BUT, there is a much better tuner in Protools, called In Tune (used to be called TL Intune). It should show up in the category of "other".

It's a fantastic, very accurate tuner, that can be stroboscopic or other methods as well.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-14-2014, 08:21 AM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,820
Default Re: Guitar tuner for Pro tools

Quote:
Originally Posted by nst7 View Post
Actually BF Tuner is very old and not that great.

BUT, there is a much better tuner in Protools, called In Tune (used to be called TL Intune). It should show up in the category of "other".

It's a fantastic, very accurate tuner, that can be stroboscopic or other methods as well.
Good call.
Since the original poster is on Pro Tools 8, they would want to try the original TL InTune you mentioned, part of these plugs:
TL Utilities Downloads
(The newer renamed "InTune" is AAX only)
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #8  
Old 11-14-2014, 07:31 PM
jackson92119 jackson92119 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Los angles, California
Posts: 20
Default Re: Guitar tuner for Pro tools

Quote:
Originally Posted by nst7 View Post
Actually BF Tuner is very old and not that great.

BUT, there is a much better tuner in Protools, called In Tune (used to be called TL Intune). It should show up in the category of "other".

It's a fantastic, very accurate tuner, that can be stroboscopic or other methods as well.

Sweet! I don't have any "other" tab tho, I am using Pro tools SE, very basic version, maybe it does not have it? I've been looking all over the internet.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-14-2014, 07:53 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,421
Default Re: Guitar tuner for Pro tools

So you gave Pro Tools 8 SE not Pro Tools 8. Huge difference. This is why its useful if you say right up front what exactly you have.

Pro Tools SE does not allow use of additional plugins beyond what it ships with. It was an unfortunately horrible product crippling decision by Avid
Reply With Quote
  #10  
Old 11-16-2014, 05:10 PM
jackson92119 jackson92119 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Los angles, California
Posts: 20
Default Re: Guitar tuner for Pro tools

Really? Kinda makes sense cause I have another thread going asking how to use plugins and I can't get any of those plugins to work, but no one has mentioned that on the other thread.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Guitar Tuner Plug-In? GNA Pro Tools M-Powered (Win) 3 05-25-2009 09:36 PM
Guitar tuner for PT8 Anangu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 03-10-2009 09:51 AM
Best Guitar Tuner Plug-in? Premo Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 08-28-2008 06:38 PM
Tuner for guitar, + some other questions... seance 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 01-03-2007 07:20 PM
Guitar Tuner Plugin pwat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 10-31-2003 12:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com