Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2015, 07:06 AM
mrgroovy mrgroovy is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Sarasota, FL
Posts: 308
Default Apollo - FireWire vs Thunderbolt

With the free Satellite giveaway, I am really thinking hard about pulling the trigger on the UAD Apollo Quad Rack. Excuse me if this question has been posted but I could not find it. My iMac is FireWire. Is it true that I cannot connect a new generation Apollo with Thunderbolt to my iMac FireWire? Could a converter cable work (if they make them)? Or is my only choice a 1st gen Apollo with my FireWire iMac.
__________________
iMac 21.5, Mid 2011" - 2.5GHz 12 GB Ram, El Capitan 10.11.3, 2.5GHz, 12 GB Ram, ProTools 12.4, LogicProX, Apogee Symphony MKII 8x8, Eleven Rack ERXP, Axiom Pro S49 MkII, Maschine MKIII.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-20-2015, 07:17 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,853
Default Re: Apollo - FireWire vs Thunderbolt

Definitely go with the Thunderbolt as the old FW units are worth half or less.

Just use a FW to Thunderbolt adapter and they are like $20 or so.

When you get a new Mac with Thunderbolt your are set, othr wise you have to use a adapter then too.

Also the Bandwith of FW and Tbolt on the Apollo Satellites are very different, the Thunderbolt is way better and FW will never get the same amount of plugins as the Thunderbolt 2 will so get the Tbolt Satellite and use an adater for now.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2015, 07:22 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,632
Default Apollo - FireWire vs Thunderbolt

I don't believe it works that way. The adapters are not bidirectional.

Unless you have TB on your computer, I don't think it will work.

Perhaps they can be connected either way, but it is my understanding that this is not the case.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-20-2015, 07:34 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,853
Default Re: Apollo - FireWire vs Thunderbolt

Quote:
Originally Posted by Sardi View Post
I don't believe it works that way. The adapters are not bidirectional.

Unless you have TB on your computer, I don't think it will work.

Perhaps they can be connected either way, but it is my understanding that this is not the case.
Yeah maybe I misread this
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is anyone running Apollo with Thunderbolt on Hackintosh? Melodeath macOS 7 10-17-2017 09:09 PM
Latency with Apollo thunderbolt juh macOS 8 11-27-2015 09:44 PM
FS (UK/WW) UA Apollo Quad w. Thunderbolt Card [Like New] £1250 Discotic Buy & Sell 0 07-16-2015 06:17 AM
PT doesn't see apollo with thunderbolt cable nob turner Third Party Interfaces 5 10-05-2014 11:18 AM
FS: BLA Modified Apollo Quad with Thunderbolt Option Card whittybeats Buy & Sell 5 05-07-2014 07:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com