Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-23-2018, 12:22 PM
Thenewexhibit Thenewexhibit is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Michigan
Posts: 377
Default How is Pro Tools 2018 behaving?

How is this working for everyone? I'm pretty much forced to update my macbook pro from Yosemite 10.10.5 to high sierra now.

Is the latest version of 2018 playing nice with high sierra? I've literally been plagued with lagging graphics since right after yosemite which is why I've stayed there.

MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014)
2.8 GHz Intel Core i7
16 GB RAM
1 TB internal SSD
NVIDIA GeForce GT 750M 2048 MB
Reply With Quote
  #2  
Old 05-23-2018, 12:45 PM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 458
Default Re: How is Pro Tools 2018 behaving?

Running great here! Very happy with its performance.
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Catalina 10.15 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.11 Native
Reply With Quote
  #3  
Old 05-23-2018, 01:17 PM
Glazik Glazik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: France
Posts: 101
Default Re: How is Pro Tools 2018 behaving?

For me, on two Macs, 2018-3 was close to acceptable, but 2018-4 is close to a nightmare, and it was a fix version ! PT is the best bug to price ratio nowadays.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-23-2018, 02:25 PM
Thenewexhibit Thenewexhibit is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Michigan
Posts: 377
Default Re: How is Pro Tools 2018 behaving?

This is disheartening. To any moderators listening, is there any kind of grace period where if the software doesn't work, a user can be refunded? Before anyone laughs (I know, I get it..), Avid is protmoting a product that is claimed to be the best and industry standard, but if there are bugs that are present since version 12 and haven't gone away and the program doesn't work as advertised, how can one really be expected to invest with absolutely zero guarantee? Avid literally has nothing to lose because they essentially own our iloks. We give the ok on a refund? The yank the license. It seems simple, then again, I'm not in the business.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-23-2018, 02:42 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,194
Default Re: How is Pro Tools 2018 behaving?

Buy a 1 month subscription is all I can think of as a trial (before buying a full license)

No problems here, btw
__________________
Pro Tools Ult 2020.11, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #6  
Old 05-23-2018, 02:55 PM
climber climber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Conway, NH
Posts: 357
Default Re: How is Pro Tools 2018 behaving?

2018-4 is working great for me on Sierra on my Trashcan.
__________________
__________________
Al Hospers
bass, vocal, composer, engineer

CleverSounds Recording

------------------------------------------------------
OS X Catalina, Late 2013 MacPro, 6 core, 64 GB RAM, Orion Studio , PT2020.11, Slate Raven MTi2, ISA428, ADL600, Distressor, Grace 501, Dimedio, Obsidian, One LA, BAC500, Harrison 32 EQ, UAD2 OCTO, Focal 6 be, Auratones...
Reply With Quote
  #7  
Old 05-23-2018, 03:47 PM
Samanthas Dream Samanthas Dream is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: At Home
Posts: 89
Default Re: How is Pro Tools 2018 behaving?

I’m not having any issues at all with Protools Ultimate 2018.4, and I’m on High Sierra 10.13.4 which is supposed to be an issue.
__________________
15 years as PTHD User, Protools 2018 Ultimate, 24 Channel iCon D-Command, Avid Omni, Lynx Aurora 16, (2) BLA Modified 192 I/O’s, DigiPre, Way Too Many Outboard Compressors/EQ’s/ETC, where did all my money go????
Reply With Quote
  #8  
Old 05-23-2018, 05:41 PM
toolz toolz is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: uk
Posts: 193
Default Re: How is Pro Tools 2018 behaving?

This works fine for me, if I don't use my Avid HD hardware.. If I do I get massive CPU spikes, and forced to use a six month old version, on my qualified machine.

I've spent maybe 60 hours investigating this issue, and Avid CS replicated my issue on their qualifying machine!!!!!!

If this issue doesn't get sorted in the next release, I'm planning an open letter to Avid, to explain my problems with them, as a 20 year customer, to point out where they are failing.
__________________
[B][SIZE="1"]System:
PT 12.8.1 HD-Native PCIe, 48 I/O 16x16, 2012 Mac Pro 12 core 3.46Ghz 64gig RAM, UAD Quad FW, Apple 30” Cinema
Reply With Quote
  #9  
Old 05-23-2018, 06:17 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,305
Default Re: How is Pro Tools 2018 behaving?

Quote:
Originally Posted by Samanthas Dream View Post
I’m not having any issues at all with Protools Ultimate 2018.4, and I’m on High Sierra 10.13.4 which is supposed to be an issue.
Same here. Video web drivers.
__________________
(Help us Help You)<<<click here
Reply With Quote
  #10  
Old 05-23-2018, 06:36 PM
SigFriedChicken's Avatar
SigFriedChicken SigFriedChicken is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Central Florida
Posts: 326
Default Re: How is Pro Tools 2018 behaving?

2018.4 was initially a bit buggy, but after running the PT Prefs Helper to clear everything, it is noticeably smoother.

https://www.pro-tools-expert.com/hom...gain-now-v1610

I'm running Sierra (not High Sierra) btw.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latency with Pro Tools Ultimate vs. regular Pro tools 2018 DualCoreX2 macOS 5 04-25-2018 09:17 AM
Upgrading from 2018.1 to 2018.3 with Application Manager lm183902 Pro Tools 2018 2 03-19-2018 05:41 PM
Xpand!2 2018 & Air Instruments 2018 lgreen100 Pro Tools 2018 16 02-15-2018 06:01 PM
pro tools behaving strange. noelooo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-03-2008 07:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com