Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-19-2011, 06:05 PM
Craigorywayne Craigorywayne is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Dallas
Posts: 7
Default Akai MPK mini

Hey everyone, I'm trying to use my akai MPK mini with pro tools 9 by setting it
up as a midi instrument in the peripherals but there's no option for akai in the drop down menu. I've tried setting it up as every option I get but I always get this error message that says I haven't set up my peripherals right. It works under an m-audio keyboard, but that error message pops about every ten seconds. Any thoughts?

-Craig
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2011, 06:20 PM
critza critza is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Stockholm/Sweden
Posts: 352
Default Re: Akai MPK mini

Quote:
Originally Posted by Craigorywayne View Post
Hey everyone, I'm trying to use my akai MPK mini with pro tools 9 by setting it
up as a midi instrument in the peripherals but there's no option for akai in the drop down menu. I've tried setting it up as every option I get but I always get this error message that says I haven't set up my peripherals right. It works under an m-audio keyboard, but that error message pops about every ten seconds. Any thoughts?

-Craig
Should be an easy fix.
First remove the device under MIDI-devices in pro tools and exit.
Go to your mac HD / applications / utilities / Audio MIDI setup
Go to the Window menu and choose show midi
Now your akai should show up here. If not try to reinstall it here. If its not listed here you probably wont get PT to recognize it.
If it is there, start pro tools and add a new instrument, you can name it whatever you want and choose the LPK in and out, and youre done.
__________________
PC 7980XE @ 4.2
PT 12.7 Ableton 10.0.1
Great River ME-1NV, Ehrlund EHR-M, Axiom Pro 49, Brauner Valvet, Oktavamod MXL-910, RODE NT5 with Oktavamod MJE-384K, Crane Song Trakker, SSL 611EQ, SSL X-Desk, Sennheiser HD600/650
IS Pro Double 6" Speakers, www.intelligentsound.se/
Reply With Quote
  #3  
Old 05-21-2011, 06:24 PM
critza critza is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Stockholm/Sweden
Posts: 352
Default Re: Akai MPK mini

Quote:
Originally Posted by Craigorywayne;
there's no option for akai in the drop down menu.
AKAI should be listed in PT by default. But the MPK and LPK are not. So just use AKAI and name it to whatever you want
__________________
PC 7980XE @ 4.2
PT 12.7 Ableton 10.0.1
Great River ME-1NV, Ehrlund EHR-M, Axiom Pro 49, Brauner Valvet, Oktavamod MXL-910, RODE NT5 with Oktavamod MJE-384K, Crane Song Trakker, SSL 611EQ, SSL X-Desk, Sennheiser HD600/650
IS Pro Double 6" Speakers, www.intelligentsound.se/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Syncing the AKAI MINI MPK with Pro Tools 9 theorowe MIDI 1 10-25-2012 09:51 AM
Akai MPK mini problems. the19thbear MIDI 2 03-06-2012 01:30 PM
akai mpk mini Daniel Darbon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-13-2012 08:05 AM
akai mpk mini Mr. MIDI 0 10-07-2011 09:27 PM
How can I work Akai MPD24 with Mbox2 Mini calidre 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 02-27-2011 10:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com