Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-01-2009, 10:17 PM
ntime ntime is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default Track 1 & 3 problem

If anyone has any suggestions, I could use the help. The 003 workstation will not record condenser mics on input tracks 1 & 3. However, it will record dynamic mics and direct line sources. The phantom power works fine on tracks 2 & 4 which is odd because 48v phantom power is paired 1 - 2 and 3 - 4.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-01-2009, 10:22 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Track 1 & 3 problem

Yeah that is odd... Welcpme to the DUC... OK so u are connecting ur mic(XLR cable) directly into 1 or 3 & making sure the MIC button is pressed & giving it gain, etc. rite???

Too, u r setting the input in PT on the correct input as well???
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2009, 10:32 PM
ntime ntime is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default Re: Track 1 & 3 problem

I connect a MXL condenser microphone each one of the 4 inputs with the following settings: phantom power switch pushed in, Mic/Di switch selected for Mic, and the trim level set 3/4's of the way up. I get a signal on analog 1 & 3 but not 2 & 4.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-01-2009, 10:41 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Track 1 & 3 problem

Is this a new unit? That really is ODD(no pun intended)
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #5  
Old 08-01-2009, 10:50 PM
ntime ntime is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default Re: Track 1 & 3 problem

It's practically a new unit. I purchased the unit about a year ago but did not get a lot of record time on it. I recently set it up in my office and have been testing the in and outs of it when I noticed this weird problem. I am hoping it's just a setting that I am overlooking. So far, I haven't found any software settings or hardware settings that looks out of place.

I appreciate your quick response.

Thank you!
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2009, 10:56 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Track 1 & 3 problem

No prob...Yeah as for hard/software out of place I don't think thatz the case... I think u may just have a bad unit... If ur using the exact same XLR cable into each input for testing with the same settings & gettin different results in that manor then thatz a prob...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #7  
Old 08-01-2009, 11:04 PM
ntime ntime is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default Re: Track 1 & 3 problem

The last time I recorded with it I don't remember complaining about this sort of problem. Especially, since I usually test the ins and outs before I start a session. Shame on me if I let a problem like this get past me earlier.

I guess I am going to have to sleep on it and hope for better results later.

Thanks again.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-02-2009, 01:36 AM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: Track 1 & 3 problem

Quote:
Originally Posted by Keybeeetsss View Post
No prob...Yeah as for hard/software out of place I don't think thatz the case... I think u may just have a bad unit... If ur using the exact same XLR cable into each input for testing with the same settings & gettin different results in that manor then thatz a prob...
Yeah, make sure you test your cables too.. stranger things have happened..
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #9  
Old 08-02-2009, 04:29 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,190
Default Re: Track 1 & 3 problem

Try to go through 1-4 with the same cable, which worked in input1.
And doublecheck your internal routing, it's easy to click to a bus, or adat, or anything else.
If really nothing works, it must be your unit.
Tamas Dragon
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #10  
Old 08-02-2009, 05:56 AM
Oddbod Oddbod is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 38
Default Re: Track 1 & 3 problem

I agree with tamasdragon & flommer. Cables are so important and often the forgotten link in the chain.

O-B
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADC and AUX TRACK - BIG PROBLEM Siddhant Bhatia Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 05-15-2011 09:33 AM
Problem bussing audio from one track to another audio track harryk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 08-04-2010 01:15 PM
Problem Converting Instrument Track to Audio Track Gorbies 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 06-02-2009 10:11 PM
can't pan track problem ? jackp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-22-2008 10:34 PM
Problem With Last Track elik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-14-2002 12:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com