Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-09-2014, 02:34 PM
treason treason is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 233
Default Slate Digital AAX-DSP?

Back in April 2012 here, Slate announced AAX-DSP support. We're all aware of the delays from Slate Digital (I'm quite anxious for their release), however with the apparent approaching onslaught of Slate Digital plugs about to be released in AAX format - do we have any ideas if these new versions will also include AAX-DSP? One of the strong influencers for my purchase of HDX was Slate's statement above.

Steven? Any comments?
__________________
T-
-----
Waterstreet Studio Main: MacPro 2012 (12C@3.46GHz), 48GB, Apple/Samsung SSDs, WD Blacks. macOS 13.3
DSP & IO : Pro Tools HDX2(2018.3), 2x UAD Octo, HDIO 16x16 Analog IO(3), HDIO 16x16 Digital IO
Plugins: Avid, DMG Audio, Kush, oeksound, P'n'T, Plugin Alliance, Softube, SoundTheory, Sonnox, Sound Radix, SoundToys, UAD, VEP, etc
Hardware: API, Chandler, Hardy, Moog, Neve, Shadow Hills, Smart, Summit, TC Electronic M6000, UREI, etc
Microphones: Telefunken, Neumann, Shure, AKG
Reply With Quote
  #2  
Old 02-09-2014, 02:41 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,922
Default Re: Slate Digital AAX-DSP?

Quote:
Originally Posted by treason View Post
Back in April 2012 here, Slate announced AAX-DSP support. We're all aware of the delays from Slate Digital (I'm quite anxious for their release), however with the apparent approaching onslaught of Slate Digital plugs about to be released in AAX format - do we have any ideas if these new versions will also include AAX-DSP? One of the strong influencers for my purchase of HDX was Slate's statement above.

Steven? Any comments?
Hey

As far as I have understood them (Slatedigital) there will be AAX Native for now and haven't heard anything regarding AAX-DSP unfortunately. however I have only talked to one guy there who help us out immensly with an issue with SSD4 Platinum and he did a super job taking over our computer from the US. I asked him a few other things afterwards and DSP versions were on of them

Hopefully I am wrong and Slate will come out with AAX-DSP and we will all have a ball

Best Regards
Christopher
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2014, 03:33 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,963
Default Re: Slate Digital AAX-DSP?

While I have every reason to have reservations, Steven did say we would get DSP versions. I sure hope we do, as that's when this company will come to life for me.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 04-24-2014, 12:02 AM
Guy McDude Guy McDude is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: US
Posts: 273
Default Re: Slate Digital AAX-DSP?

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
While I have every reason to have reservations, Steven did say we would get DSP versions.
I [ foolishly] purchased his plugs based on this promise.
If I remember correctly, the demo did have an AAX version?

Anyway, hopefully he will come through
__________________
Best,
Sean

Sean McDonald
Red Medicine Recording LLC
Sofa King Music Services
www.seanmcdonald.com
Reply With Quote
  #5  
Old 02-09-2014, 03:44 PM
Mike496's Avatar
Mike496 Mike496 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Los Angeles
Posts: 339
Default Re: Slate Digital AAX-DSP?

I'm in the same boat with you. I'm hoping to get Slate AAX DSP ASAP!
Reply With Quote
  #6  
Old 02-09-2014, 05:23 PM
roberts roberts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Toronto, Ont
Posts: 2,438
Default Re: Slate Digital AAX-DSP?

Last time I asked Slate that question I got a different answer. It was "we'll see after getting native out"
Reply With Quote
  #7  
Old 02-09-2014, 06:15 PM
Mike496's Avatar
Mike496 Mike496 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Los Angeles
Posts: 339
Default Re: Slate Digital AAX-DSP?

I wonder if we'll see a Q1 roll out of the remaining must have AAX plugins in Native and then see a end of Q2 - Q3 AAX DSP roll out as paid feature upgrades.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-09-2014, 09:27 PM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,257
Default Re: Slate Digital AAX-DSP?

Quote:
Originally Posted by Mike496 View Post
then see a end of Q2 - Q3 AAX DSP roll out as paid feature upgrades.
Given the way Slate released extra VCC models (Trident and RC-Tube) and didn't charge extra, maybe they will follow suit with any DSP upgrade.
__________________
Pro Tools HD 12.4, Pro Tools "Vanilla" 12.4, Artist Transport, 2x Artist Mix
Studio Blue: RME UCX, Win7 Pro, i7 960, 16GB || Studio Green: RME Babyface, Win10, i7 7700HQ, 16GB
Reply With Quote
  #9  
Old 02-10-2014, 12:04 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,122
Default Re: Slate Digital AAX-DSP?

Just want to get AAX-native of FG-X and VTM as in yesterday
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-10-2014, 02:20 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,190
Default Re: Slate Digital AAX-DSP?

Unfortunately they're still not ready with AAX native, so I think there are two possibilities here. One, they are so occupied with this recoding process that AAX DSP is not on their radar yet, or they are very cleverly planning the recode process, so AAX DSP is not far away from the Native release.
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slate digital vtm JLC AAX Plug-ins 8 01-20-2014 10:03 AM
Tracking with Slate Digital VCC Rosco1969 macOS 3 01-05-2014 05:14 AM
Slate Digital And UAD Where Are You ??? kimballob AAX Plug-ins 11 11-23-2013 11:41 PM
Slate Digital and Steven Slate Drums AAX DHL AAX Plug-ins 6 04-22-2013 01:50 PM
slate digital VCC appledude General Discussion 5 12-03-2011 08:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com