Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-23-2010, 03:16 PM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Crashes when opening Session containing Plugins

Hi there,

I just got a PT LE 8.0.4 with CPT, and I'm using Win 7 64Bit.
I also got the Gold Bundle from Waves (V7), and my problem is a real pain in the neck. Whenever I try to open a recently saved session, that contains plugins (no matter which or how many), Pro Tools crashes at the "restoring tracks" message, leaving no error message, just freezing.
But I can't lay my hand on it. Sometimes I open the same session several times without problems. And then one time it freezes and won't open ever again, always freezing at the same point.
I already tried creating a new session and importing the tracks from the freezing session. Same here, always freezing at "restoring track", but it isn't always the same track. But always a track with plugins inserted.
So the source cannot be a particular plugin, but the principle of an existing plugin on a random track. It's really weird.
Has anyone any idea? It's impossible to work with PT that way.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2010, 03:19 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Crashes when opening Session containing Plugins

Hold shift & then open the session while holding it; activate the plugs 1 by 1 til u find the culprit as it is a plug or combination of them...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2010, 03:26 PM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Crashes when opening Session containing Plugins

That was quick, thanks!
Okay, I tried that, and a session, that always froze opened fine. So I activated all plugins one by one, and there was no error whatsoever. I could playback fine, everything worked.
Then I saved it, closed and tried to reopen it - again the freeze on "restoring tracks".
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2010, 03:31 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Crashes when opening Session containing Plugins

that sucks; hav u trash the Databases folder? that may not be the end all solution but see if that can help any...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #5  
Old 07-23-2010, 03:35 PM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Crashes when opening Session containing Plugins

Would be astounding if that helped, since I just installed PT yesterday. But being short of other clues, I'll give it a try.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #6  
Old 07-23-2010, 03:41 PM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Crashes when opening Session containing Plugins

Hm, nope. Didn't do the trick.
Any other thoughts? Pretty please...
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #7  
Old 07-23-2010, 04:39 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Crashes when opening Session containing Plugins

How big is the session?
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #8  
Old 07-23-2010, 04:52 PM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Crashes when opening Session containing Plugins

Not huge. It contains 13 audio tracks and 5 aux tracks and about 20 plugins.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #9  
Old 07-23-2010, 08:00 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Crashes when opening Session containing Plugins

U may wanna go ahead & post a Tamara Report so we can take a look @ ur rig; I see its a C2D (not sure about ur chipset) but that along with PT8 & W7, U could be gettin memory|processor hangups on loading the plugs epspecially if there are other things runnin in the background which I'm quite sure there is being thatz a laptop u hav this on...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #10  
Old 07-24-2010, 03:40 AM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: Crashes when opening Session containing Plugins

I'm not sure, what "Tamara" is -sorry.
I'll post a sandra report, hope that will help.
This particular laptop I have is mentioned on the digidesign page as "certified for PT 7.4". That's why I bought that one, and no other. It would be kinda annoying, if you needed a new workstation everytime you upgrade your PT. Oh boy...

I'm not running any other things while working with PT. Not intentionally that is, maybe there are a few processes windows starts itself, that I do not know of.

However, here is my sandra report:

SiSoftware Sandra

System
Modell : HP HP Compaq nw8440 (RY852EP#AK8)
Arbeitsgruppe : WORKGROUP
Hostname : X-Notebook
Benutzer : X

Prozessor
Modell : Intel(R) Core(TM)2 CPU T7200 @ 2.00GHz
Geschwindigkeit : 2GHz
Kerne pro Prozessor : 2 Einheit(en)
Threads pro Kern : 1 Einheit(en)
Typ : Mobile, Dual-Core
Interner Datencache : 2x 32kB, Synchron, Write-Thru, 8-weg Satz, 64 Byte Zeilengröße
L2 Onboard Cache : 4MB, ECC, Synchron, ATC, 16-weg Satz, 64 Byte Zeilengröße, 2 geteilte Threads

System
Platform Compliance : Intel Centrino
Mainboard : HP 30A3
System BIOS : HP 68YVD Ver. F.15 11/23/2007
Bus(se) : X-Bus PCI PCIe IMB PCMCIA CardBus USB FireWire/1394
MP Unterstützung : Nein
MP APIC : Ja
Gesamtspeicher : 3.38GB DDR2 SO-DIMM

Chipsatz
Modell : HP Compaq nw8440
Front Side Bus Geschwindigkeit : 4x 166MHz (664MHz)
Gesamtspeicher : 4GB DDR2 SO-DIMM
Speicherbusgeschwindigkeit : 2x 332MHz (664MHz)

Speichermodul(e)
Speichermodul : Hynix (Hyundai) HYMP325S64AMP8-Y5 2GB DDR2 SO-DIMM PC2-5300U DDR2-666
Speichermodul : Samsung M4 70T5669AZ0-CE6 2GB DDR2 SO-DIMM PC2-5300U DDR2-666

Grafiksystem
Grafikkarte : ATI Mobility Radeon X1600 (PS3.0, VS3.0 391MHz, 256MB 252MHz, PCIe 1.00 x16)

Grafikprozessor

Physische Speichergeräte
WDC WD5000BEVT-00ZAT0 (500.1GB, SATA300, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache) : 466GB (C:) (D:) (E:) (F:)
HL-DT-ST DVDRAM GSA-4084N (ATAPI, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : k.A. (G:)

Logischer Speichergeräte
Festplatte (D:) : 30GB (NTFS) @ WDC WD5000BEVT-00ZAT0 (500.1GB, SATA300, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache)
Windows 7 (C:) : 68GB (NTFS) @ WDC WD5000BEVT-00ZAT0 (500.1GB, SATA300, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache)
Projekte (E:) : 293GB (NTFS) @ WDC WD5000BEVT-00ZAT0 (500.1GB, SATA300, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache)
Kram (F:) : 74GB (NTFS) @ WDC WD5000BEVT-00ZAT0 (500.1GB, SATA300, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache)
CD-ROM/DVD (G:) : k.A. @ HL-DT-ST DVDRAM GSA-4084N (ATAPI, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)

Peripherie
LPC Hub Controller 1 : HP Compaq nw8440
LPC Legacy Controller 1 : T1 26-00
Audio Gerät : HP Compaq nw8440
Audio Codec : Analog Devices AD1981HD sound chip
Audio Codec : Lucent/Agere Systems (Was: AT&T MicroElectronics) TOSHIBA Software Modem
Serielle Port(s) : 3
Parallel-Port(s) : 1
Laufwerkscontroller : HP 82801GBM/GHM (ICH7-M) Serial ATA Storage Controller
Laufwerkscontroller : HP Compaq nw8440
USB Controller 1 : HP Compaq nw8440
USB Controller 2 : HP Compaq nw8440
USB Controller 3 : HP Compaq nw8440
USB Controller 4 : HP Compaq nw8440
USB Controller 5 : HP Compaq nw8440
FireWire/1394 Controller 1 : HP Compaq nw8440
CardBus/PCMCIA Controller 1 : 64512 PCIxx12 Cardbus Controller

Drucker- und Faxgeräte
Drucker : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Farbwiedergabe)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Drucker : Samsung CLX-3170 Series (600x600, USB, Farbwiedergabe)

Netzwerkdienste
Netzwerkadapter : Broadcom NetXtreme-Gigabit-Ethernet
Wireless-Adapter 1 : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG-Netzwerkverbindung (802.11g (ERP), TKIP, 54Mbps)

Energieverwaltung
Stromnetzstatus : Angeschlossen
Batterie Nr. 1 : 95%

Betriebssystem
Windowssystem : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7600
Platform Compliance : x64
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
random crashes when opening or changing plugins swethington 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-21-2008 06:15 AM
Pro Tools crashes when opening (mounting) plugins - Help! jedhiggs 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-01-2007 01:55 AM
PT LE crashes upon opening session London 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-20-2006 07:39 AM
PT crashes when opening session Eddie D 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 08-18-2005 12:16 AM
ProTools LE 6.4 crashes when opening a session olguitar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-07-2004 05:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com