Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-20-2010, 03:27 PM
One Track Music One Track Music is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New York City
Posts: 387
Default ALL Group Bug

Maybe this has been covered before but I am seeing a serious bug in the ALL Group. I've traced it back to 8.0, but 7.4 was fine.

Selecting across AUX tracks with the ALL Group highlighted, no longer selects all tracks in the session. Similarly it now does not work correctly with midi tracks unless they are in Region view.

I am finding this very problematic as I tend to run large mixed-track sessions, plenty of midi etc. Can anyone else confirm?

Many thanks!
Joel
__________________
www.joeldouek.com
"Show me your Pasodoble!"
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2010, 02:53 AM
suicune suicune is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wolverhampton, UK
Posts: 896
Default Re: ALL Group Bug

I don't think it's a bug, they changed the behaviour of group modes in PT8 so that in many cases selection and adjustments only apply to all tracks in the group if they have the same playlist view enabled - eg if you enable an edit group and select all the volume automation on one track, it will only select grouped tracks which also currently have their playlists in volume mode.

It's a bit of a double-edged sword. It makes some things much easier - for example handling pan automation when your group contains mono and stereo tracks is much better now. It also helps prevent the accidental deletion of regions off screen if you inadvertently leave a group active then clear some automation. It can also be annoying, but if you do want to select everything using a track in either waveform or region mode will still behave as it did in 7.4.
__________________
M2 Studios
Wolverhampton, UK
http://www.madhat.co.uk
Reply With Quote
  #3  
Old 04-21-2010, 03:00 AM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 512
Default Re: ALL Group Bug

Ive been trying to ascertain if this is a feature or bug ever since switching to 8.0. As far as I'm concerned, it's a bug.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-22-2010, 05:24 AM
One Track Music One Track Music is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New York City
Posts: 387
Default Re: ALL Group Bug

Quote:
Originally Posted by laki View Post
Ive been trying to ascertain if this is a feature or bug ever since switching to 8.0. As far as I'm concerned, it's a bug.
I've now got confirmation from tech support that's it a bug. Whatever functionality they may have changed or added, ALL needs to mean ALL. Or, "No Tracks Left Behind!" Right now it's a mess.

Digi?
__________________
www.joeldouek.com
"Show me your Pasodoble!"
Reply With Quote
  #5  
Old 04-25-2010, 09:45 PM
One Track Music One Track Music is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New York City
Posts: 387
Default Re: ALL Group Bug

Quote:
Originally Posted by One Track Music View Post
I've now got confirmation from tech support that's it a bug. Whatever functionality they may have changed or added, ALL needs to mean ALL. Or, "No Tracks Left Behind!" Right now it's a mess.

Digi?
No one else using the ALL GROUP? I'd love to get this fix fast-tracked. I think it's a biggie!

Thanks.
Joel
__________________
www.joeldouek.com
"Show me your Pasodoble!"
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
c/24 age group BLUNTBRAD ICON & C|24 5 12-09-2013 04:28 PM
1 track in group isn't responding with group! gregwor macOS 7 01-25-2011 07:22 PM
The Group Won't Go Away! Sound Student 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-29-2010 04:26 PM
Group Bug? Kris75 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-06-2008 12:30 PM
Group Persists for Resizing Even When Group Turned Off. holden Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-24-2008 03:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com