Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-30-2011, 05:36 PM
michaeldurig michaeldurig is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: United States
Posts: 2
Default Mac Os 10.6.8 Pro Tools 9.0.3 003R

I have updated my midi drivers for my 003R. I am having latency trouble in my audio tracks. Set up all Mac functions, Bluetooth, Airport, according to Avid Just updated to 10.6.8 before I realized that problem involved. Any solutions to my situation?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-31-2011, 07:33 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,626
Default Re: Mac Os 10.6.8 Pro Tools 9.0.3 003R

What sort of latency trouble? Also, did you use the Combo Updater for 10.6.8 or System Update? The former is recommended. It can be installed over the System Update if needed.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2019.6 Ultimate | Omni | macOS Sierra
PT 2019.6 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #3  
Old 07-31-2011, 04:16 PM
michaeldurig michaeldurig is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: United States
Posts: 2
Default Re: Mac Os 10.6.8 Pro Tools 9.0.3 003R

Thanks for your help. I plugged in my guitar and when I play it echoes rather than play straight through. I am not sure if I am missing a setting in PTs or not. My machine is a IMac i 7 with 16GB of ram. I am sure there are enough resources.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-31-2011, 05:22 PM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,626
Default Re: Mac Os 10.6.8 Pro Tools 9.0.3 003R

Yes, that's recording latency. It's dependent on the Hardware Buffer setting. In Pro Tools, Setup menu, Playback Engine, the top item is H/W Buffer Size. Set that as low as it will go. The lower it is, the less recording latency you will have. The higher it is, the more mix power you'll have. All digital recording systems have some latency. Most people don't notice it much when the H/W Buffer Size is 64 or less.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2019.6 Ultimate | Omni | macOS Sierra
PT 2019.6 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #5  
Old 08-02-2011, 01:40 AM
GW GW is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Sweden
Posts: 1,709
Default Re: Mac Os 10.6.8 Pro Tools 9.0.3 003R

Quote:
Originally Posted by michaeldurig View Post
I have updated my midi drivers for my 003R. I am having latency trouble in my audio tracks. Set up all Mac functions, Bluetooth, Airport, according to Avid Just updated to 10.6.8 before I realized that problem involved. Any solutions to my situation?
* First of all try to go to Options/Low Latency monitoring and record that way and see if that is to your satisfaction (you wont use your plugins that way, but will get rid of the latency).
* Secondly do as recommended above, lowering your buffer size
* If you have heavy plugins on your mastering track you can disarme the delay compensation for only that track by View/Delay Compensation and after that you go down under the fader in Mix-view and click right-click on the green dly and disable it so it turns grey. DOES anyone have a good explanation to why this isn't done from the start, since this is the final channel of the chain and doesn't need to be compensated on the other tracks?
(This doesn't solve your problem with recording latency, this is regarding to the next step in your workflow and for getting it to work as supposed to...)
__________________
PT 12.4.0, iMac 27" Retina 4GHz i7, 32GB RAM, PoCo x8,
Digi002 Fact., Logic X|FCPX|Motion
Plugins: Waves Diam. V9|Artist Sign Ser.|SSL|GTR3.5, TC MD3|Harm4|VSS3|DVR2|Nonlin|Unwrap, Sonnox Infl|Dyn, Autotune
VI: Reason 8, Ivory It., Trilian|Omnisphere, VG2/RealGuitar, Kontakt6|GPO, Goliath|Gypsy|Fab Four, Candy, Structure, EZdrum, BIAB Audiophile
Hardware: TLM49|TLM103, SPL Track One, TC M-One, Artist Contr.v2|Transp|3xMix
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 003r not supported in pro tools 10? RegenerationMix Pro Tools 10 4 07-25-2013 10:25 PM
Pro Tools can't find 003R unless I restart PT Ty Ford 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-03-2013 08:14 AM
FS:Digidesign 003r Includes Pro Tools 8 LE Software philip888 Buy & Sell 1 03-20-2013 05:22 PM
Help setting up 18 inputs Pro Tools 9 003R+ geniusboots 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-02-2012 02:10 PM
Lightpipe and Pro Tools via Digi 003R BabyG General Discussion 5 02-07-2009 07:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com