Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-18-2017, 05:45 AM
dB-Pro's Avatar
dB-Pro dB-Pro is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Amman
Posts: 12
Default Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

Hello,

Just out of curiosity - why is it that if I bus a track to any bus, without setting a return path for it and without having any other tracks in the session does protools delay compensate the 1 track???

By setting a return path the compensation goes back to 0, this isn't really a major issue, I just want to understand what ADC is trying to do here.

Here is a pic:

Screen Shot 2017-12-18 at 2.33.23 PM.png

Thanks in advance,
__________________
Mac Pro (Early 2009)
El Capitan (10.11.6)
Protools HD 12.8.3
Reply With Quote
  #2  
Old 12-18-2017, 09:24 AM
ZEUSS ZEUSS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 545
Default Re: Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

It's a bug


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
10.14.5 Mac Pro 2013 (Trashcan) 6 Core 64 gigs Ram, Red Line 16, Native Thunderbolt, ProTools HD 2019.6

Macbook Pro, 2019 (15,1) 32 Gigs Ram,2.3 GHz I9 8 Core
Reply With Quote
  #3  
Old 12-18-2017, 11:08 AM
justDoug justDoug is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 22
Default Re: Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

A glitch in the matrix.

Sent from my ASUS ZenFone 2E using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 12-18-2017, 12:49 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,704
Default Re: Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

Quote:
Originally Posted by dB-Pro View Post
Hello,

Just out of curiosity - why is it that if I bus a track to any bus, without setting a return path for it and without having any other tracks in the session does protools delay compensate the 1 track???

By setting a return path the compensation goes back to 0, this isn't really a major issue, I just want to understand what ADC is trying to do here.

Here is a pic:

Attachment 9544

Thanks in advance,
what workflow do you use that has no place for the Bus to go or return from ??
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #5  
Old 12-18-2017, 01:00 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,441
Default Re: Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

Quote:
Originally Posted by dB-Pro View Post
By setting a return path the compensation goes back to 0, this isn't really a major issue, I just want to understand what ADC is trying to do.

Without a return path delay comp can’t possibly work correctly. So who cares what it does in some impossible corner case. Nothing to see here, move on...
Reply With Quote
  #6  
Old 12-18-2017, 01:12 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,545
Default Re: Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Without a return path delay comp can’t possibly work correctly.
This. ^^

It's like asking how long a piece of rope is when you can't access the other end.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-18-2017, 01:25 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 991
Default Re: Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
This. ^^

It's like asking how long a piece of rope is when you can't access the other end.
What you mean it can't correctly calculate delay into a black hole how did that not get on ideascale
__________________
System :
Avid HD Omni I/O Interface ...Mid 2010 Mac Pro/ processor- 3.33 6-core Intel Xeon "Westmere" w/ Memory- 24 GB, Radeon Pulse RX 580 8GB GDDR5 Dual HDMI Graphics Card..... OS- Mojave 10.14.6, and PTHDN 2019.6 on on primary boot drive (SSD PCIe 512 GB Samsung SM951) FCPX files storage on Samsung 970 EVO 1TB and PT sessions storage on 2nd Samsung 970 EVO 1 TB -- both in dual drive Crest I/O PCIE controller adaptor card


"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #8  
Old 12-18-2017, 01:27 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,669
Default Re: Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
What you mean it can't correctly calculate delay into a black hole how did that not get on ideascale

They would have missed it anyway 🤠🤠🤠🤩🤩
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-18-2017, 10:31 PM
shredir shredir is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Jordan
Posts: 17
Default Re: Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
what workflow do you use that has no place for the Bus to go or return from ??


Like I said. It's not an issue I was just curious.
So none at all.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #10  
Old 12-19-2017, 02:59 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,280
Default Re: Delay Compensation on a track with no other tracks in the session.

I don't think it's as silly a question as some unkindly people on here are making it out to be. The compensation really should be on 0, it shouldn't be doing anything until an output is assigned.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delay Compensation on AUX tracks - automatic mesaone Pro Tools 11 10 04-12-2018 11:26 AM
tracks flambing - delay compensation? ByronC Pro Tools 11 6 12-10-2017 09:49 PM
Instrument Tracks Delay Compensation Bug migueldgoncalves Pro Tools 12 5 06-29-2017 09:42 AM
Delay compensation and Aux Tracks Terry Wetzel Windows 10 04-08-2012 08:19 AM
Pro Tools 9 Delay and Delay Compensation on Aux Tracks and Bussing CNSound macOS 1 01-27-2012 12:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com