Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-10-2002, 09:27 AM
ajazzie ajazzie is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Western Australia
Posts: 730
Default AC 1 emulation

Before I crash, anyone tried this plug and how are the results,
Ill check in tomorow, see ya all.
AJ
Reply With Quote
  #2  
Old 06-10-2002, 02:09 PM
dpasch dpasch is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 43
Default Re: AC 1 emulation

I love it!
The distortion is to die for.
It is super cheap to run.
I can load 80+ on my 466 G4
ALL the McDSP plugs rock.
I come from 2" land and I was having a lot of trouble getting the 001 to sound usable.
Step one was addressing latency and step two was find some distortion to add ----AC1!

They have demos so, try before you buy.

A must if you like tape.

DPasch
Reply With Quote
  #3  
Old 06-10-2002, 02:26 PM
love666 love666 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 386
Default Re: AC 1 emulation

http://duc.digidesign.com/cgi-bin/ub...c;f=2;t=006293
__________________
http://thisistherock.com
Reply With Quote
  #4  
Old 06-10-2002, 04:30 PM
valvebrother valvebrother is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: NYC
Posts: 815
Default Re: AC 1 emulation

Reading through the other posts that was linked to, I saw mention of:

"POWr Dither"

I followed the development of this algorithm and knew it was intended for release with protools; Ive been so busy I havent followed up. I havent seen mention of this here in the DIGI forum and I don't see it in the plugin list..

Is this a TDM goodie, or a behind the scenes enhancement?

Thanks!
D
Reply With Quote
  #5  
Old 06-11-2002, 10:50 PM
Morningstar Morningstar is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 345
Default Re: AC 1 emulation

My decision to switch to Mac was partly based on the fact that I could use McDsp plugs. I am doing a friends band's demo and today I used the AC1 in mono on every channel of a 16 channel mix. The sound is stellar. period. The AC2 is not as useful as the AC1, to me, but still cool.
__________________
Simplfy
Reply With Quote
  #6  
Old 06-13-2002, 07:14 AM
dpasch dpasch is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 43
Default Re: AC 1 emulation

I beg to differ.
I find the AC2 indispensible.
It is the one I put across all.

D
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VCA emulation Jermak Pro Tools Software (Win) 14 02-14-2011 06:04 AM
EMT 250 emulation kje Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 12-16-2010 12:47 PM
Best B3 emulation Steve@ZooWest MIDI 2 09-17-2010 10:48 PM
003 and hui emulation bigearsaudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-18-2009 05:44 AM
SSL emulation for URS CSP blumuze Tips & Tricks 0 12-23-2008 05:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com