Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2010, 02:57 PM
Mickarooney Mickarooney is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 11
Default My head is melted, Digi003 not picked up in PT9

I know im not the first person to have this but ive tried all the fixes I can find on the site!.
ok heres the state of play.
Had PT8.0.4 installed with Digi 003 , windows 7, all working no probs.
Did the upgrade to 9, no sign of digi003 only option is the onboard pc sound.
Searched the DUC, saw I needed new digi003 drivers, popped them on, still no joy.
Removed PT9 and reinstalled it from scratch, still no joy.
head scratching for 24 hours.
Removed everything, digi 003 drivers, pt9 the works.
Reinstalled digi003 drivers, reinstalled PT9, still nothing.
removed everything AGAIN.
Installed PT9, then the digi003 drivers, still nothing.
At the moment im reinstalling 8 and getting my digi back online and then im going to install the latest digi003 drivers and upgrade to 9 again.
if this doesnt work ive no ideas!
Anyone else losing the will to live?
Mick
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2010, 03:45 PM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,757
Default Re: My head is melted, Digi003 not picked up in PT9

Win7 firewall blocks everything on every network (it considers 1394 to be a network connection) except things that get explicitly allowed. It should ask you during the installation of PT9 whether you're sure you want to allow the 003. If it did, and you said yes, then it might not be the problem. But it could. Does it show up in the device manager as an installed and working sound device?
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2020.11.0 Ultimate | Omni | macOS Mojave
PT 2020.9.1 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2010, 05:13 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,013
Default Re: My head is melted, Digi003 not picked up in PT9

I'll second that. Go to control panel and make sure that Digiedesign 003 is showwing up. I had to manually install it to get PT9 to see it. Win7 kept blocking it.
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2010, 05:39 PM
Mickarooney Mickarooney is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 11
Default Re: My head is melted, Digi003 not picked up in PT9

thanks folks!
installing from pt8 and upgrading worked!
very odd, something like what your suggesting must have happened when I did the original install
Reply With Quote
  #5  
Old 02-05-2011, 08:08 AM
Telefella Telefella is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Leesburg, VA
Posts: 18
Default Re: My head is melted, Digi003 not picked up in PT9

I just read your issue; I have the exact same problem-the 003 is showing up as a 'sound device', not in the Control Panel but the Devices and Printers screen. The properties menu says there are no drivers installed, and the updated drivers I installed for the 003 aren't showing up when I drill down to check the actual dll files.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Head to head shoot out: Matchless D/C-30 vs. eleven rack MS-30 Chad Pippin Eleven Rack 11 07-26-2012 08:21 AM
HEAD TO HEAD - The Amp Simulator Shootout Project Benoni Eleven Rack 82 12-25-2011 05:08 PM
Pro Tools 7.3 idiot question (brain must have melted!) cityofdawros 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-16-2009 08:54 PM
ProTools melted my hard drive!!! mahler007 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 07-14-2004 05:25 PM
just picked up an fmr rnc, how to connect? badperson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 04-30-2003 01:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com