Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-11-2007, 10:51 AM
Beauchampy Beauchampy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 39
Default PT 7.4 Session has become slow and unresponsive..

Working on a bunch of sessions part of an album project, and since upgrading to 7.4 one of the sessions has become a pain in the ass to navigate/mix..

The whole session is kinda unresponsive.. moving faders is a bit tedious and hard to move in small increments. Just scrolling up and down the edit window and placing the cursor is always slow..

Have tried creating a new session and importing the data from the old session to see if that fixes it but it's still the same..

Any ideas?

Regards

beauchampy
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2007, 12:06 PM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,246
Default Re: PT 7.4 Session has become slow and unresponsive..

Beauchampy,

By any chance do you have Strike, Xpand!, or Ozone on the sluggish sessions?

Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PT Ultimate (Native)2019.10, HD Omni, HD I/O 16x16 .
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2007, 12:13 PM
Beauchampy Beauchampy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 39
Default Re: PT 7.4 Session has become slow and unresponsive..

nope, none of those plugins. closest thing i've used is probably trash but been using that on countless sessions with no problems..
Reply With Quote
  #4  
Old 12-11-2007, 12:30 PM
DrBongWater DrBongWater is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: lexington, ky
Posts: 26
Default Re: PT 7.4 Session has become slow and unresponsive..

i'm on 7.3 but had a similar problem with some sessions. the 4 tunes i was working with kept growing in track/plug count. eventually, they started doin' exactly what you are describing. i opened some older/smaller sessions and they did not behave as such. i only had 1gb of ram and my page file was above 800. ordered and slapped in 2gb more of ram. page file still up there, but everything runs like a champ now. for what it's worth...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laggy Unresponsive, Slow ECx VNC Remote Control audioman83 VENUE Live Sound Systems 6 10-29-2012 02:53 PM
Protools 9 unresponsive when creating 96k session breakie Pro Tools TDM Systems (Win) 0 02-05-2011 08:51 AM
PT9 unresponsive when creating or opening 96k session breakie Windows 0 02-05-2011 08:37 AM
PT8 slow and unresponsive with video online Marsdy Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 06-04-2010 05:34 PM
how do i slow down a certain part in session? LANDOE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 04-16-2009 05:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com