Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-22-2008, 10:54 PM
dsk79 dsk79 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Default Memory Locations creating with Apple Wireless Keyboard

Hi All,

I'm running an apple wireless keyboard (no numeric pad on the right) with a macbook pro - when i'm hitting enter in tools to create a new marker, it automatically takes me back to the start of the session. I'm doing the long way of bringing up window, memory location and using the drop down function to create a new marker, however, this is very time consuming. Anyone else experienced this or can offer a suggestion of modifying this would really help out!

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2008, 08:04 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,906
Default

Get a new keyboard with the numeric keys?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2008, 09:01 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default

Kind expensive but I picked up a wireless G5 style keyboard from Logic Keyboards and its working fine. Its the same thing as the USB Mac Pro Tools Keyboard but bluetooth.

While its not as slender as the new style keyboard it just fits into my (17'') laptop case.

The added girth of the G5 wireless keyboard could come in handy during a bar brawl or location recording in a honytonk This thing will not be skating around your desk like the new wireless apple one.

Wireless G5 Pro Tools Keyboard

As an aside I was not looking for a PT specific keyboard when I stumbled across this. I was just looking for a NOS G5 wireless keyboard. The wireless G5 keyboard has been missing from the Apple Store since they issued the aluminum iMacs and has apparently been discontinued. If you want one of these I would jump on now it as presumably the actual keyboard stock is limited to whats one hand. These are genuine Apple Bluetooth keyboards I might add not junk.

Another option would be a standalone Windows USB numeric keypad but I have yet to see one of these that says it will work with a Mac. If Apple made either a USB or Bluetooth Numeric keypad for the MacBook/ MacBook Pro I would be all over it.

My new Xmas list...

1) Axiom88

2) Apple Mac Pro Wireless Bluetooth Numeric Keypad
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2008, 04:01 PM
dsk79 dsk79 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Default

I think it's the g5 wireless I need to go!!!!! Thanks mate.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2011, 11:03 AM
CEF CEF is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: spain
Posts: 3
Default Re: Memory Locations creating with Apple Wireless Keyboard

Hi, if you use a keyboard without numeric keys, and want to make a memory locations,,,,, press "fn" key and intro, and do ti!!!!!


Reply With Quote
  #6  
Old 01-06-2011, 01:52 PM
Kobra Kobra is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles
Posts: 92
Default Re: Memory Locations creating with Apple Wireless Keyboard

Quote:
Originally Posted by CEF View Post
Hi, if you use a keyboard without numeric keys, and want to make a memory locations,,,,, press "fn" key and intro, and do ti!!!!!



Would you please explain? I just got a MacBook Pro and I'm trying to figure this one out, as I normally use memory locations a lot for switching between screen sets. If I can avoid getting a numeric key-pad, it would be great.
__________________
Macbook Pro 15" 2.66 i7, 8GB RAM / 10.11.5 / Pro Tools 12 / Komplete Ultimate / EWQLSO Gold Play Edition / Steven Slate Drums / Logic Pro / Apogee Duet
Reply With Quote
  #7  
Old 01-06-2011, 02:38 PM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: Memory Locations creating with Apple Wireless Keyboard

Quote:
Originally Posted by Kobra View Post
Would you please explain? I just got a MacBook Pro and I'm trying to figure this one out, as I normally use memory locations a lot for switching between screen sets. If I can avoid getting a numeric key-pad, it would be great.
fn + return = enter. It's printed on the key, at least on my Macbook Pro it is.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone Using the Apple Wireless Keyboard? Tom Hartman Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 11-18-2010 12:25 AM
Apple wireless keyboard? Gothboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 01-27-2010 09:55 AM
Creating selection between two memory locations tgpretend ProControl, Control|24, Command|8 1 05-27-2009 10:26 AM
Creating memory locations on the fly... delayed 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 02-23-2009 12:04 PM
Wireless KB and memory locations Paul David 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-15-2008 06:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com