Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-06-2008, 09:50 PM
Cary_Clark Cary_Clark is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Default MIDI Sync

I have been using MIDI sync for months to control my drum machine. Usually the first to bars are out of time but it will snap into the grid after that (I am not using input quantize). All of a sudden my MIDI sync has started triggering sounds about 1000 samples ahead of time. The distance between the triggered sounds is correct, however, they all arrive to early. This means I must shift everything forward and then it snaps perfectly to the grid. Why is this happening and why did it start all of a sudden?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2008, 05:02 AM
TCDet TCDet is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Detroit
Posts: 903
Default Re: MIDI Sync

Check your midi delay / offset settings (PT's Pref).

Why? New install of PT's?, some other setup change?
DC on or off?
More system information would be needed. (Read the help up help you thread)

The 1st bar junk is typical. Just add 1 or 2 empty measures for this lead -in sync.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2008, 09:35 AM
Cary_Clark Cary_Clark is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Default Re: MIDI Sync

Sorry for the lack of info. I am actually having this problem on an LE system (7.3.1). I am running the rig with a Mac PPC 1.8GHz computer. I don't think I can delay the MIDI signal in LE so that rules that option out. I don't think I have made any additional installs or updates to my rig that would cause this delay. Any other idea's?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2008, 09:58 AM
TCDet TCDet is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Detroit
Posts: 903
Default Re: MIDI Sync

PT's Pref>MIDI> Global MIDI offset +- 10,000 samples of delay
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2008, 04:16 PM
Cary_Clark Cary_Clark is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Default Re: MIDI Sync

Thank you that was the ticket!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTC SYNC MIDI ! dgodzillau 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-24-2007 08:14 AM
Midi Timing Delay Sync Issue: MTC Sync daysean 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 01-22-2007 12:48 PM
Can Mbox sync to midi timecode or smpte sync? greeneye 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-05-2004 09:47 AM
How can i sync Yamaha Motif MIDI to LE MIDI? BlackOctopus MIDI 3 10-04-2003 08:06 PM
Sync Processor's Tremolo to Midi Time Sync via Interface j_jayzatuc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-01-2000 01:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com