Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-07-2016, 09:32 PM
skizzo skizzo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: United States
Posts: 84
Default Changing from Mbox 2 to Digi003 Rack+ ??

I am running Pro Tools 8 LE on a Mac with a Mbox 2 as my interface. I am interested in getting the ability to have more inputs so I am wondering if I am able to pick up a 003 rack+ off a site like ebay and successfully start using it in a "plug and play" type fashion?

Are there drivers or software that need to be included? It's been such a long time since i installed Pro Tools originally that I don't recall every little step for linking up the interface with the computer and etc.

Please let me know if buying one and switching interfaces is possible and easy or if some jumping through hoops is required....or if I am off in left field and this may not be something that is even possible. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2016, 10:00 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,639
Default Re: Changing from Mbox 2 to Digi003 Rack+ ??

Google "digi 003r drivers" and "digi 003r install instructions".
__________________
Desktop: PT 2019.10 / Win 10 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 10 / Win 7 / HP ProBook / i7 quad / 8GB / U-PHORIA UMC1820
Legacy rig (works): PT 5&6 / MAC G4 OS9&OSX / DIGI001
Info/Services link
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2016, 02:33 AM
VRW VRW is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,318
Default Re: Changing from Mbox 2 to Digi003 Rack+ ??

Quote:
Originally Posted by skizzo View Post
I am wondering if I am able to pick up a 003 rack+ off a site like ebay and successfully start using it in a "plug and play" type fashion?
Yes, this definitely should be possible because all dedicated hardware drivers for the use with PTLE8 were included in the Pro Tools LE8 installers already.
You even might avoid installing any extra driver as such a one will mess up your system finally.

You did not say which version of LE8 you are using. Pro Tools LE 8.0.5 on a fully updated OSX Snow Leopard 10.6.8 will be the latest and most preferrable
configuration though. In the case you would want to update your system to this one you may not forget to install this little extra OSX update as well.
https://support.apple.com/kb/DL1399?...ewlocale=en_US

If you would need the installers for LE8.0.4 (full version) and LE8.0.5 (update) you may go there.
http://secure.digidesign.com/service...rticleId=43353

Again, don´t install any extra drivers. All hardware drivers were included in the LE8 installers already. Means, if plug and play with the 003 will not work on your
existing system as it is supposed to, please, don´t search for any specific driver but just go to reinstall your Pro Tools LE8.

The best of success to you.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-15-2016, 05:27 PM
skizzo skizzo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: United States
Posts: 84
Default Re: Changing from Mbox 2 to Digi003 Rack+ ??

Thanks VRW!

I did a substantial amount of research before I ask this question and did see Avid listed a note that the drivers were included on my PT8LE install disk. I still thought I should ask this community though as I am sure someone has made this type of transition in the past and could pass some valuable knowledge on to me. The links you have included and info are great.

I am using PT 8.0.4 LE on OSX 10.6.5 so I think I should be in good shape to make this transition in the future.

Thanks again for the input!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIGI003 Rack word_play 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 09-17-2010 06:41 PM
Digi002 Rack vs. Digi003 Rack (mods?) digirock 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 08-05-2009 12:31 PM
Changing Hardware, MBox 2 to 003 Rack Issues smashingyoungman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 05-06-2009 01:46 PM
Used Digi002 Rack for $600 or Save for New Digi003 Rack? bilco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 09-11-2007 02:15 PM
Digi003 Rack vs. Digi002 Rack 27West 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-22-2007 01:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com