Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-13-2018, 04:08 PM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 335
Default Why [oh why] are midi inst not reassigned correctly when reopening a session

Often Il jump from song to song.. and 70% of the time the inst are re assigned to other things like the...drum track is now assigned to minigrand.. or vice versa
I have to recheck this crap so often.. that I just forget to cry about it here :}
opening things for quick rebounces really turns things ugly if I miss this

what the heck ..
anyone else?
anyone find a reason?
or .. a fix
and of course: "really avid? 20-18 still cant get midi shyt together?"
or is it me
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 12.8, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TB UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2018, 03:29 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,132
Default Re: Why [oh why] are midi inst not reassigned correctly when reopening a session

There's this one : http://duc.avid.com/showthread.php?t=398608

and this one : http://duc.avid.com/showthread.php?t...highlight=MIDI

but probably a whole lot of other reasons too.

Drives me bananas. It's the modern equivalent of a disgruntled assistant engineer coming in and unplugging all your MIDI gear "for a laugh". :)
Reply With Quote
  #3  
Old 06-14-2018, 05:09 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 860
Default Re: Why [oh why] are midi inst not reassigned correctly when reopening a session

#1 longest running Bug.

AVID?
__________________
Studio A: Mac Pro 12 core, OSX 10.8.5, PT HD 10.3.7, HD3 Accel, AVID I/O 16xanalog i/o x2 , Benchmark DAC1, 32 Fader Procontrol
Studio B: Mac Pro Dual 8 core, OSX 10.8.5, PT 10.3.7, HD3 Accel , 192-Digitalx2, Apogee+Audient/Converters
Home: Mac Pro Dual 8 core, OSX 10.8.5, PT 10.3.7, HD3 Accel. 96 i/o (Dual boot with) OSX 10.12.6, PT 2018.x.x, Focusrite Scarlett 2i2
Mobile: 2017 Macbook Pro, OSX 10.12.6, PT 2018.x.x, Focusrite Scarlett 2i2
Reply With Quote
  #4  
Old 06-14-2018, 11:49 AM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 335
Default Re: Why [oh why] are midi inst not reassigned correctly when reopening a session

"SAD"
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 12.8, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TB UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
  #5  
Old 06-14-2018, 11:51 AM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 335
Default Re: Why [oh why] are midi inst not reassigned correctly when reopening a session

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
There's this one : http://duc.avid.com/showthread.php?t=398608

and this one : http://duc.avid.com/showthread.php?t...highlight=MIDI

but probably a whole lot of other reasons too.

Drives me bananas. It's the modern equivalent of a disgruntled assistant engineer coming in and unplugging all your MIDI gear "for a laugh". :)
Yes its Avids way of saying..shouldnt you check out Studio 1


that and still having TDM era 400-600$ plugins in my folder.
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 12.8, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TB UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
  #6  
Old 06-15-2018, 05:10 AM
chrismeraz chrismeraz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 295
Default Re: Why [oh why] are midi inst not reassigned correctly when reopening a session

God I hope that never happens to me. I'm working on a lot more MIDI now, I'll keep an eye out!
__________________
Apollo on Thunderbolt 3
Pro Tools Native 2018
i7 8700K, 32GB RAM
Windows 10
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Busses not recalled correctly when reopening sessions SpookyPirate Pro Tools Software (Win) 32 08-22-2012 08:06 AM
Problem with reopening session saved in pt5 gbr8 Pro Tools Software (Win) 0 06-04-2012 05:26 AM
Session layout not being remembered after closing/reopening a session/Pro Tools! DJ Hellfire Pro Tools 10 1 12-23-2011 12:05 AM
Strike MIDI Region empty after reopening session soundmaster Virtual Instruments 17 10-20-2009 02:07 AM
MIDI not playing correct patches when reopening session ThatDigiGuy MIDI 2 06-13-2009 11:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com