Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-13-2018, 12:15 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,604
Default The new "Pro Tools" (regular) and 3rd party interfaces

A coworker uses PT12 vanilla with a 3rd party interface. I see that PT Ultimate charges $299/year for the DigiLink I|O which allows you to use those 3rd party interfaces.

The literature on Avid's site doesn't mention 3rd party interfaces at all. Does the plain Jane version of PT no longer allow 3rd party interfaces? If they do, what are they charging?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-13-2018, 01:19 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,042
Default Re: The new "Pro Tools" (regular) and 3rd party interfaces

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
A coworker uses PT12 vanilla with a 3rd party interface. I see that PT Ultimate charges $299/year for the DigiLink I|O which allows you to use those 3rd party interfaces.

The literature on Avid's site doesn't mention 3rd party interfaces at all. Does the plain Jane version of PT no longer allow 3rd party interfaces? If they do, what are they charging?
You are misunderstanding some of this. The Digilink license is $299(a one-time purchase) and it is specifically for using digilink-equipped interfaces(like 192, OMNI or HD IO boxes) and would be required if you use an HD/Native card or HDX card(s). Both "vanilla" and Ultimate(formerly HD) still work with most any 3rd party hardware(but I believe you will still be limited to 32 ins and outs)
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2018, 05:26 PM
wwittman wwittman is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Westchester, NY, USA
Posts: 464
Default Re: The new "Pro Tools" (regular) and 3rd party interfaces

right.
you don't need a Digilink license for Pro Tools and a USB or Firewire interface
__________________
William Wittman
Producer/Engineer
(Cyndi Lauper, Joan Osborne, The Fixx, The Outfield, Hooters...Kinky Boots!)
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2018, 10:32 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,604
Default Re: The new "Pro Tools" (regular) and 3rd party interfaces

He has a Thunderbolt interface but I'm sure it applies in the same way, which is good news. Thx guys!
Reply With Quote
  #5  
Old 04-13-2018, 10:42 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,425
Default Re: The new "Pro Tools" (regular) and 3rd party interfaces

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
He has a Thunderbolt interface but I'm sure it applies in the same way, which is good news. Thx guys!
That is correct.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Low Latency Monitoring" with 3rd Party Interfaces RokVox Pro Tools 11 10 03-02-2016 12:52 AM
Pro Tools 12 HD needed for "support" for HD interfaces? OliverH Pro Tools 12 6 12-21-2015 05:18 AM
Pro Tools 11 "regular" & 10HD co-install method1 Pro Tools 11 4 01-28-2015 06:02 PM
Video Satellite LE in regular PT11, according to "What's New" guide nst7 Pro Tools 11 5 12-03-2013 10:01 AM
Getting regular "missing Ilok" message after upgrading to V9 SD2 Pro Tools Software (Mac) 5 01-26-2011 12:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com