Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-18-2008, 07:11 PM
Friend Friend is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Alabama
Posts: 75
Default Amplitube in PT question

Hi,

In PT, I rec enable the audio track. I can monitor AmpliTube 2 while straight performing or when recording the instrument. But, for practice, I'd like play along with toontrack. When I press play, I can no longer monitor amplitube.

hELP
__________________
Intel E6600@3.2 overclocked
Asus P5B Deluxe wifi
4 gigs OCZ DDR2 PC2-8500 ram
Nvidia 7600GT
8.0 on Vista Ultimate
Reply With Quote
  #2  
Old 12-18-2008, 07:15 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Amplitube in PT question

alt + k
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 12-18-2008, 07:27 PM
Friend Friend is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Alabama
Posts: 75
Default Re: Amplitube in PT question

Nice one, thanks.
__________________
Intel E6600@3.2 overclocked
Asus P5B Deluxe wifi
4 gigs OCZ DDR2 PC2-8500 ram
Nvidia 7600GT
8.0 on Vista Ultimate
Reply With Quote
  #4  
Old 12-18-2008, 07:31 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Amplitube in PT question

For those who don't want to research what alt + k does, it is the hotkey to toggle between Auto-input Monitoring mode and Input-only Monitoring mode.

In auto input mode, you hear what is already recorded on the track until you are actually recording, then you hear the input.

In input only mode, you hear only the input while the track is record armed.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #5  
Old 12-19-2008, 08:43 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,127
Default Re: Amplitube in PT question

you can also use an aux track instead of an audio track for practicing as aux tracks are always "on".
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amplitube question sabatooch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-11-2010 04:30 PM
Amplitube question Detuned6 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 07-13-2005 09:16 PM
Amplitube question jonah day 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 06-01-2005 04:26 PM
Amplitube and TRacks question myronfuller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-01-2004 11:14 AM
Amplitube question Superclock 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-13-2003 05:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com