Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #271  
Old 08-07-2001, 08:34 PM
msunj msunj is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Houston Texas USA
Posts: 185
Default Re: EXTREMELY strange exploding sound!!!

Im also having my first time experiences with this sound, mine is like very loud white noise, since installing the waves gold 3.0 bundle. So the "fix" is not in my package. Is there another file to download from waves?I have captured this on a few recent bounce to disks files. I'll be gad to send them to you digi support if interested.
Reply With Quote
  #272  
Old 08-08-2001, 12:09 AM
OgnKog OgnKog is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 514
Default Re: EXTREMELY strange exploding sound!!!

Finally it happened to me too. A loud loud noise after hitting the stop key... I'm using Waves 3.2 but i don't know if that is the reason. Anyway, thank god i wasn't using headphones. [img]images/icons/wink.gif[/img]

I also use 5.1.1 and maybe as said before is a problem of too much editing [img]images/icons/rolleyes.gif[/img]

I don't really know. Just my opinion.
__________________
We are all in this together.
Reply With Quote
  #273  
Old 08-08-2001, 11:16 AM
Notefarm Notefarm is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Ca, USA
Posts: 442
Default Re: EXTREMELY strange exploding sound!!!

I had this Happen while editing a solo classical guitar piece just before bouncing to disc (or just after), One d-verb plug, It happend a couple of times, . It was a little while back, Not happened since.

9 gig scussi audio drive
40 gig ata system drive
B&W G3

[img]images/icons/cool.gif[/img]
__________________
What games shall we play today?
http://www.notefarm.net/
Reply With Quote
  #274  
Old 08-08-2001, 05:58 PM
ThomCat ThomCat is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Phoenix,az,USA
Posts: 475
Default Re: EXTREMELY strange exploding sound!!!

I had the SES dozens of times every day once I bought Waves Gold (DP500G4/Logic/001) but it just completely disappeared about 6 weeks ago, and I don't know why. The only thing that changed about my setup at that time was that I stopped using a heavy-CPU reverb plugin and began using a lightpipe loop into a hardware reverb instead as a method of reducing CPU load. While I still use a lot of heavy plugs (C4, +L1, etc.) this has dramatically lessened the load, and maybe that's the key...that when you reach the limits of what your system can do CPU-wise, the SES rears its ugly head. No telling, I guess.
Reply With Quote
  #275  
Old 08-09-2001, 12:26 AM
OgnKog OgnKog is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 514
Default Re: EXTREMELY strange exploding sound!!!

Ok, it happened again and here is how it has gone. An OH track with a fade out in the end.

When the Fade is selected and played (small region), at the end when it stop the exploding sound beggins. It happened every time !! [img]images/icons/shocked.gif[/img]

The thing is i've closed the session, re-opened and no problem at all.

BTW: in 5.1.1 i hear cracks and pops everytime i hit the space bar either to play or to stop the song. Anyone else has seen this ???
__________________
We are all in this together.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Exploding Sound...Eradicated? ThomCat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-08-2001 11:14 AM
New info on "Strange Exploding Sound" ThomCat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 03-15-2001 02:40 PM
Anyone still experiencing the "Strange Exploding Sound"? Dean Bohana 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 31 03-08-2001 12:53 AM
Trying to work "Strange exploding sound" into song: Dean Bohana 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-08-2001 10:40 PM
EXTREMELY strange exploding sound!!! ii jimmyk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 08-14-2000 10:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com