Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 03-13-2018, 11:30 AM
federico federico is offline
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Caracas
Posts: 17
Default Re: Midi Import not working correctly

Hi,
I don't know why this forum does not let me post a new thread. This is the closest to my problem. I created a midi file (standard midi file) in Finale Music Notation Software. When I try to open it in Pro Tools it will not recognize the file. I click import----> midi and the file does not show where it is saved in my drive. I tried type 0, and type 1, but it does not work. I may think it's a format problem. The files exported from Finale says it's standard midi file in a Mac, in a PC it says midi sequence. If I export a midi file form Pro Tools it will recognize it back to it. But not from Finale. If this is a format problem, is there a free converter for this?
Thanks.
Reply With Quote
  #12  
Old 03-14-2018, 06:19 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 15,359
Default Re: Midi Import not working correctly

Quote:
Originally Posted by federico View Post
Hi,
I don't know why this forum does not let me post a new thread. This is the closest to my problem. I created a midi file (standard midi file) in Finale Music Notation Software. When I try to open it in Pro Tools it will not recognize the file. I click import----> midi and the file does not show where it is saved in my drive. I tried type 0, and type 1, but it does not work. I may think it's a format problem. The files exported from Finale says it's standard midi file in a Mac, in a PC it says midi sequence. If I export a midi file form Pro Tools it will recognize it back to it. But not from Finale. If this is a format problem, is there a free converter for this?
Thanks.
MIDI is MIDI no matter where it comes from with the only difference being there is a MIDI type 0 (zero) and MIDI type 1 (one) file format. I've only ever used type 1 files in PT that I downloaded from the net. I usually just use the import command in PT. What PT version are you using and on what computer & operating system?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import Session Data Midi not working? brianjanthony Pro Tools 9 1 03-22-2011 01:47 PM
Solos not working correctly... nortstudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 07-01-2010 12:18 PM
Help me import audio Correctly. matsumoto 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-10-2009 02:03 PM
Import Midi File NOT WORKING !!!! dogeatdogg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 06-04-2009 10:51 AM
HELP! Zoom is not working correctly! trostals 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-20-2002 04:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com