Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-31-2010, 05:15 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,857
Default 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

I'm mostly dealing with lots of tracks, which makes a continuous up and down-scrolling necessary. Now I know, you can flip Tfts 90°, so they have a lot of vertical real estate.
I was thinking about combining two of them, so I have a good height as well as a good width. Has anyone done that and can tell me, if this makes sense, or if this gives you (literally) pains in the neck?
How annoying is the border between those two screens (subjective matter, I know - but still...)?

Would be glad to get some input here. Thanks!
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2010, 05:55 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

I've thought about it but spiting the Edit window across 2 screens usually puts your prime editing spot at the split
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2010, 06:34 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,857
Default Re: 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

You're right about that. But I think you might get used to it. Revising my common "editing strategies" would be a price I'd pay for not having to play this eternal "up, down - where am I? - up again, two down, there I am"-game any more.
I'm just so damn indecisive about it.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2010, 08:15 PM
guitar486 guitar486 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Mountain View, CA
Posts: 727
Default Re: 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

I'd say just get a bigger monitor/TV so you can set your resolution higher.
__________________
----I was thinking of taking a solo in the bridge.
-Nah, I don't think that would sound good.
----Ok, well how about just a series of cool riffs?

Mac Pro 2008 (Harpertown) -- OS X 10.8.2 -- 16GB RAM -- WD Black Drives -- UA Apollo Quad -- Pro Tools 10 w/ CPTK
Reply With Quote
  #5  
Old 12-31-2010, 08:34 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,857
Default Re: 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

Problem is, I won't get a satisfying resolution with only one screen. I already have a 24". 27" won't improve much vertically, and 30" are way to expensive.
Maybe another solution would be, to put 2 24" screens on top of each other. Are there any stands for that purpose? I can't be the only one in the world, who wants his DAW spread up vertically...
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #6  
Old 12-31-2010, 08:40 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,857
Default Re: 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

Okay, I just found some stands for that purpose. But 300$ is a big spend for a stupid stand. Guess I'll think about it some more.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #7  
Old 01-01-2011, 07:10 AM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,351
Default Re: 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

Check out this website:

http://www.tykesupply.com/Products.html

I have one of their laptop stands and it is very heavy duty.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-01-2011, 07:19 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,857
Default Re: 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

Quote:
Originally Posted by John_Toolbox View Post
Check out this website:

http://www.tykesupply.com/Products.html

I have one of their laptop stands and it is very heavy duty.
Thanks a lot, John! This sounds way more reasonable.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #9  
Old 01-01-2011, 08:54 PM
Hotcrazyfruit Hotcrazyfruit is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto
Posts: 1,261
Default Re: 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

i dont have my monitors stacked vertically, but there is a hot key to make all tracks smaller, and when used correctly can be used just like the ctrl + ] or [.

Nick
__________________
Core i7 920 OC'ed @ 4.0 GHz (200 X 20)
12 GB Patriot Viper Extreme
Asus P6T
OCZ Agility 64 GB SSD
Hitachi 1TB 32 MB HDD
WD Caviar Black 500GB
Saphhire HD 5850
3 x 20" monitors

Eleven Rack w/ ERXP
Fender Super Champ XD
Marshall JCM2000 DSL100 Silver Edition W/ Silver Jubilee Cabinet
Reply With Quote
  #10  
Old 01-01-2011, 09:04 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,857
Default Re: 2 Tfts 90° shifted - anyone done that?

Quote:
Originally Posted by Hotcrazyfruit View Post
i dont have my monitors stacked vertically, but there is a hot key to make all tracks smaller, and when used correctly can be used just like the ctrl + ] or [.

Nick
Thanks Nick, but that doesn't help. For example I like to have three plugin automation views underneath each dialogue track (size 'small'), so I don't have to adjust anything, when I need to edit. And this just consumes a huge amount of vertical space.
Of course one might call that "lazy princess attitude", but I like having it as comfortable as possible, which results in being faster and more efficient.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi notes shifted up 1/2 step? rjd2 macOS 1 08-14-2012 06:07 PM
My grid somehow got shifted last night...please help! SlickEnz Windows 2 08-05-2011 06:02 PM
Help! MIDI Notes Shifted! Nicky P MIDI 10 04-12-2011 05:34 PM
Grid Timing is shifted - don't know how to fix LSchneeman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-09-2011 11:38 AM
AudioVision and Apple TFTs yab Post - Surround - Video 0 11-30-1999 10:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com