Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-26-2014, 09:56 PM
RamblerSound RamblerSound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Seattle
Posts: 105
Default PT Native Card 11.3 OS 10.10.1 running

Hey All,

I have a Mac 5,1 tower quad core machine and I have upgraded to PT 11.3 and I also upgraded to OS 10.10.1. I have a Native card as well.

The install went well and the machine runs well. I wanted to give a quick reference of my experience. I have been mixing 3 songs for a while so I'm very familiar with how the machine has run while I've been mixing. There are no VI's and I only have about 18 tracks of physical audio playing back. I do have a lot of buss schemes and many plugins. I like to do a lot of subtle harmonic coloring so there are lots of saturators and such.

One of the three songs I built up until I would get 9173 errors. It really couldn't do a full playback any longer on 11.2.1. I could however bounce the file to disk and it could do that entire process. So I must have been right on the edge.

PT 11.3 and OS 10.10.1 must be a tiny bit more efficient. Now I can playback that session and it will do full playbacks with no errors.

I also did a record test of 8 audio tracks and I had two busses. One buss had a Reverb plug and the other buss had an echo effect. I dropped it into record to and walked away. It was still recording 25 minutes later with no errors.

I'm starting a full on tracking session in a few days. I'll report back if I find anything interesting but so far so good.

Good luck,

Scott
Reply With Quote
  #2  
Old 12-29-2014, 12:50 PM
beatlogik beatlogik is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Los Angeles
Posts: 48
Default Re: PT Native Card 11.3 OS 10.10.1 running

Thanks for the update. How does system audio perform outside of PT?

I've just completed a fresh install of Yosemite 10.10.1 and the new 11.3 HD drivers and am not able to set my HDN card as an output device in the Audio/MIDI utility or the Sound System Preference. Avid CoreAudio recognizes it but is unable to engage any clients
Reply With Quote
  #3  
Old 12-29-2014, 05:04 PM
RamblerSound RamblerSound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Seattle
Posts: 105
Default Re: PT Native Card 11.3 OS 10.10.1 running

Sorry I can't answer that. I run a pretty simple and clean set up. My Protools rig is the only audio I playback and all is well there.

Best of luck,

Scott
Reply With Quote
  #4  
Old 12-29-2014, 09:37 PM
EarHole EarHole is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 780
Default Re: PT Native Card 11.3 OS 10.10.1 running

Quote:
Originally Posted by beatlogik View Post
Thanks for the update. How does system audio perform outside of PT?

I've just completed a fresh install of Yosemite 10.10.1 and the new 11.3 HD drivers and am not able to set my HDN card as an output device in the Audio/MIDI utility or the Sound System Preference. Avid CoreAudio recognizes it but is unable to engage any clients
I'm having the same issue. Spent 2 hrs with support to no avail.
MacPro 10.10.1 Running PT HD Native 11.3 , thunderbolt to 16x16 HDio
Reply With Quote
  #5  
Old 12-30-2014, 10:39 AM
EarHole EarHole is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 780
Default Re: PT Native Card 11.3 OS 10.10.1 running

Quote:
Originally Posted by EarHole View Post
I'm having the same issue. Spent 2 hrs with support to no avail.
MacPro 10.10.1 Running PT HD Native 11.3 , thunderbolt to 16x16 HDio

Had to do a complete wipe and fresh instal but all appears well.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-30-2014, 04:16 PM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,046
Default Re: PT Native Card 11.3 OS 10.10.1 running

Quote:
Originally Posted by beatlogik View Post
Thanks for the update. How does system audio perform outside of PT?

I've just completed a fresh install of Yosemite 10.10.1 and the new 11.3 HD drivers and am not able to set my HDN card as an output device in the Audio/MIDI utility or the Sound System Preference. Avid CoreAudio recognizes it but is unable to engage any clients
Quote:
Originally Posted by EarHole View Post
I'm having the same issue. Spent 2 hrs with support to no avail.
MacPro 10.10.1 Running PT HD Native 11.3 , thunderbolt to 16x16 HDio
I don't know if you guys saw this in the Pro Tools 11.3 readme.

"On Mac OS X 10.10 (Yosemite) only, iTunes does not work with HDX or HD|Native hardware using the AvidCoreAudio manager. (PTSW-194693)"

I haven't heard of any change of this with OS X 10.10.1 so i assume it's the same.

There seems to be some issues with the Avid CoreAudio manager on Yosemite and not that is was all that great before.
__________________
Pro Tools 2019.6 | Studio One 4.5 Pro | Pro Tools 12.5.2 HD | Apollo X8 | UAD Octo Sat | UAD Quad Sat | Mac Mini 2018 i7 | 16GB Ram | 512GB SSD | Mojave 10.14.3 | OWC ThunderBay 4 | Drives’s Samsung EVO 860 + 840 + Crucial M4 SSD | Plugins | UAD, Softube, Waves, Nugen, Fabfilter, SSL, Lexicon, Eastwest, NI KOMP 9 ULT, PSP, IKMulti, Antares, Celemony, Slate Dig, etc | AKAI Pro Adv 61 | PreSonus Fader Port | Townsend Labs Sphere L22
Reply With Quote
  #7  
Old 01-05-2015, 03:57 PM
RamblerSound RamblerSound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Seattle
Posts: 105
Default Re: PT Native Card 11.3 OS 10.10.1 running

Quick update. I ran a tracking session over the weekend. I had 9 tracks in record with 2 aux busses for FX returns. I ran up at 96K and a sample buffer at 256. This is on a 5,1 4 core mac with 16 gigs of ram and a Native card. Protools performed perfectly. No issues. I think we ended up with 27 gigs of audio in the end. This is PT 11.3 and OS 10.10.1

I hope you all have a great 2015,

Scott
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is anyone running a native card in Mac Pro 1,1 2006? lancemcv macOS 2 03-13-2013 04:17 PM
Using PT10 native without the native card Old School Audio Guy Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 6 02-14-2013 12:11 PM
Venue + mix rack + hdx card + pro tools hd native card ? hart07 VENUE Live Sound Systems 2 05-23-2012 01:02 PM
HD Native Card Possibly Fried My Graphics Card witrelo Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 09-14-2011 12:46 PM
PT HD9 (running native with motu) running out of memory syMPh Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-21-2010 08:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com