Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-03-2013, 07:11 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,483
Default since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode UPDATE & CAUSE

Hi,

See posts below! Cause was CLA expansion pack for Slate Trigger causing this!!

This is the first session since updating to 10.3.3 (From 10.3.2) and all my UAD plugins keep going into disabled mode?

I have done a complete re-install of UAD and all troubleshooting from the Uad support pages!

Any ideas? or is anyone else seeing this?



Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-03-2013, 10:39 AM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode

this is reminiscent of why i stayed in 7.4 for sooooo long... love UAD....avid get jealous i think
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2013, 12:15 AM
ryan de topanga ryan de topanga is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Topanga California USA
Posts: 223
Default Re: since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode

Quote:
Originally Posted by studiojimi View Post
this is reminiscent of why i stayed in 7.4 for sooooo long... love UAD....avid get jealous i think
You and me Jimi! I'm still on Mac 10.4.11 Quad G5 (second one), PT 7.4(cs whatever the last one was) HD7. Running all my plugs, especially my UAD 1176 TDM, which has never been equalled by anything else. Able to recall all sessions flawlessly since 2006. All my pals who play their old Fenders and Gibsons now have respect for my 2007 vintage rig ;-)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2013, 05:07 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,545
Default Re: since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode

10.3.3 working perfectly here with UAD Quad.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2013, 09:03 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,483
Default Re: since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode

Hi,


UPDATE to the issue...

Looks like this is a conflict with Slate Digital Trigger plugin. I have confirmed this by removing all plugins from the folder and replacing them back in Half/several at a time etc, without trigger in the session it is fine!!

I purchased the CLA expansion pack and installed on Wednesday 2nd, plus updated to the latest version of Trigger. (But im sure i already had the latest version installed)

I'll investigate further and see if i can find a fix.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2013, 10:02 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,624
Post Re: since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode

Nice troubleshooting! We can escalate (and contact Slate and UAD) if you don't find an update/version that solves it.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 01-05-2013, 11:53 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,483
Default Re: since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Nice troubleshooting! We can escalate (and contact Slate and UAD) if you don't find an update/version that solves it.
Hi,

It is specifically when using the expansion pack (CLA) which can only be used with the latest version of trigger 1.66

Version 1.66 works ok when not using the expansion pack!

Introduced in version 1.66 is the new auth system for the expansion pack, in settings "license settings" you navigate to an authorisation file which is stored in your trigger sounds folder.

So, its only when using the expansion pack sounds! so my guess is Trigger is periodically checking the license file and when it does it knocks the UAD plugs into disable mode one at a time. after a few minutes one plugin goes into bypass, then a few minutes later another one and so on till every UAD plugin is bypassed


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-05-2013, 01:53 PM
ejwells's Avatar
ejwells ejwells is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ohio, USA
Posts: 4,530
Default Re: since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode

I was just about to pull the "trigger" on the CLA Expansion for SSD4.
I think I'll wait.
Good troubleshooting Chris!
__________________
Pro Tools 10.3.3 | HD Native | HD I/O 8x8x8 | Mac Pro 8 Core Westmere | 24GB RAM | OSX Lion 10.7.4 | API 3124 | Chandler TG-2 | UA 4-710d | Empirical Labs Distressor EL8X | Kemper Rack |
Reply With Quote
  #9  
Old 01-05-2013, 02:58 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,483
Default Re: since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode

Quote:
Originally Posted by ejwells View Post
I was just about to pull the "trigger" on the CLA Expansion for SSD4.
I think I'll wait.
Good troubleshooting Chris!
Hi,

Would be good if someone else could confirm this!

Would like to know if its specific to my setup? computer / OS / Chassis etc


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-08-2013, 10:51 AM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: since 10.3.3 all UAD plugins are going into disabled mode

Quote:
Originally Posted by ryan de topanga View Post
You and me Jimi! I'm still on Mac 10.4.11 Quad G5 (second one), PT 7.4(cs whatever the last one was) HD7. Running all my plugs, especially my UAD 1176 TDM, which has never been equalled by anything else. Able to recall all sessions flawlessly since 2006. All my pals who play their old Fenders and Gibsons now have respect for my 2007 vintage rig ;-)

to this day i continue to ask myself was it really worth the upgrade cost

have sessions recall is way more valuable than avid seems to have the capacity to understand. recall is the GLORY of the digital domain...get it?
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting Up Novation SL MkII in Advanced Mode, Automap Disabled Napping MIDI 1 10-08-2012 04:51 PM
Problem with disabled plugins on SC48 raul3ear VENUE Live Sound Systems 2 08-20-2012 09:55 PM
Boot Pro Tools w/ All Plugins Disabled Siegfried Meier Pro Tools 9 5 01-22-2011 09:08 PM
Am I in record disabled mode? Daviat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-10-2009 07:43 PM
RTAS DISABLED IN REC.MODE? Studiomeijer Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-16-2004 01:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com