Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-02-2018, 08:20 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,089
Default iZotope RX7 officially announced

This is curious... just made a post on this and it seems to have been deleted, unless I'm going mad again. An DUC-enforced embargo perhaps? If so its very odd as the product is announced on iZotope's own website in the first banner, currently:

https://www.izotope.com

Anyway - its out on the 12th or thereabouts, and there's a promotion on to buy RX6 now in its many forms and discounts, and then get RX7 for free. Definitely a good time to buy / upgrade.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2018HD; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #2  
Old 09-02-2018, 01:39 PM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 721
Default Re: iZotope RX7 officially announced

I received an email from Izotope yesterday. I am a little surprise I haven't read anything about it, on this forum, neither on Gearslutz. "Buy RX6 now and get RX7 for free" Great! but I couldn't find any info on what you get when buying RX7. The only info I read is this:

Quote:
Soon you’ll be able to reshape the intonation of a dialogue performance, rebalance musical elements in a mix, isolate or remove vocals from a song—and all in multi-channel audio up to Dolby Atmos 7.1.2.
I would love to know if it supports multi-channel file for pitch shift and other plugins? The main reason I did not upgrade to RX 6. It's not that much of a deal if you don't know what you buy.
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2018, 04:38 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,292
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Originally Posted by noiseboyuk View Post
This is curious... just made a post on this and it seems to have been deleted, unless I'm going mad again. An DUC-enforced embargo perhaps? If so its very odd as the product is announced on iZotope's own website in the first banner, currently:

https://www.izotope.com

Anyway - its out on the 12th or thereabouts, and there's a promotion on to buy RX6 now in its many forms and discounts, and then get RX7 for free. Definitely a good time to buy / upgrade.
You're not going mad - I saw your post about RX7 as well and went looking on Izotope's page. I know they're saying stuff about if you buy it now you'll get a free upgrade. But I wonder if there's a discount for those who purchased like back in May (28th to be exact).

Also wonder how many of the new features will be Advanced only? I have RX6 vanilla.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2018, 07:10 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,929
Default Re: iZotope RX7 officially announced

There has always been a discount for previous owners (user/owner since RX2). They are just announcing free upgrades for people buying now before the new one is released — pretty standard behavior for companies
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2018, 10:36 AM
PatriotsBiker PatriotsBiker is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Mid-Atlantic
Posts: 832
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Also wonder how many of the new features will be Advanced only? I have RX6 vanilla.
Pretty much why I am still on v4 standard.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2018, 04:21 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,292
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Originally Posted by PatriotsBiker View Post
Pretty much why I am still on v4 standard.
RX6 is my first foray into the RX world. While some of the fancy stuff in Advanced would be great I don't do enough work with video to warrant it. Most of what I do with RX right now is archiving close to a thousand vinyl LP's. With decent phono cartridges being scarce I want to have a way to listen to what I have should the vinyl become unplayable for some reason.

OT but related to my RX use: didn't somebody make a phono cartridge that used a laser so it was non-contact with the record?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 09-04-2018, 05:58 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,089
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
You're not going mad - I saw your post about RX7 as well and went looking on Izotope's page. I know they're saying stuff about if you buy it now you'll get a free upgrade. But I wonder if there's a discount for those who purchased like back in May (28th to be exact).

Also wonder how many of the new features will be Advanced only? I have RX6 vanilla.
Thanks for the sanity check :)

The pattern generally is that there are one or two new features to both, a few more to Advanced-only, and then one or two previously Advanced-only features get added to regular.

Googling around, the features so far I've seen being mentioned are:

Rebalancing mixes
Removing vocals
Surround workflows up to Atmos 7.1.2
Change intonation of dialogue

If I had to guess, the first two would be for everyone, the last Advanced-only. I think a bit like Pro Tools / Ultimate or Cubase / Nuendo, the logical dividing line is music for all, audio post for the full featured veriation.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2018HD; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #8  
Old 09-04-2018, 09:32 AM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 721
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Surround workflows up to Atmos 7.1.2
I would love to have a confirmation to know if this statement is true for all Isotope RX built-in plugins and not only the PI that remove vocals or rebalance mixes. The quote could be a bit misleading.
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
Reply With Quote
  #9  
Old 09-04-2018, 04:29 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 627
Default Re: iZotope RX7 officially announced

RX is great... but man am I sick of Izotope's business model. It is like they rolled the worst elements of every other business model into one. If you own 5 out of 6 plugins in one of their bundles, it will still cost you the same to upgrade as someone who only owns 1. Likewise if you have spent money each RX release upgrading... you will still pay the same price as someone who hasn't upgraded their license in a decade. And they have taken a page out of Apple's book and seem to be releasing updates and upgrades with comparatively little added to them on a yearly basis.
__________________
littledevilstudios.com.au

Pro Tools Ultimate 2018.12. OSX 10.13.6. HDX. Avid Omni. Mac Pro 5,1 12x 3.33Ghz. 64Gb. 4x mSata SSD Drives + 4x HDD. Blackmagic Intensity PCIe. ATI Radeon HD5770.

Free Lexicon 224XL Impulse Responses
Free Sony DPS-V77 Impulse Responses
Reply With Quote
  #10  
Old 09-05-2018, 12:12 AM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,200
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Originally Posted by LDS View Post
RX is great... but man am I sick of Izotope's business model. It is like they rolled the worst elements of every other business model into one. If you own 5 out of 6 plugins in one of their bundles, it will still cost you the same to upgrade as someone who only owns 1. Likewise if you have spent money each RX release upgrading... you will still pay the same price as someone who hasn't upgraded their license in a decade. And they have taken a page out of Apple's book and seem to be releasing updates and upgrades with comparatively little added to them on a yearly basis.
precisely.
__________________
1) iMac Pro 3.2ghz 8 Core, 64GB Ram, 2TB SSD, OS 10.13.6, Caldigit TS3+ Dock, Startech USB-C raid enclosure w/ Crucial MX500 1TB x2, 1TB SSD-R G Tech x 2, Samsung 860 Pro 512gb Audio Drive in USB C Enclosure, TBolt Apollo 8 x 2, TI2 Desktop, MoxF6, tons more midi synths, PT 2018.7/Cubase9.5.
2) MBP 2.8ghz i7 quad, 16GB ram, 1TB SSD, OS 10.12.6, PT 2018.7, Logic 10.4.1,Internal Sound, TBolt SSD 512GB.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Izotope RX Loudness and Izotope Insight: Worth the purchase? Piano Pete General Discussion 3 01-04-2017 09:52 PM
Izotope RX3 Officially Announced nst7 AAX Plug-ins 0 08-06-2013 09:59 PM
Komplete 8/Kontakt 5, plus more officially announced! nst7 Virtual Instruments 3 08-19-2011 12:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com