Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-17-2010, 04:39 PM
pechinma pechinma is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default mbox 1 - mic works only when interface set to line or inst

hi

i have a mbox 1 focusrite. when i connect my shure 48-mic to it and set "mic" on the selected port, it doesn't make a sound. when i set it as "line" or "inst" it works though but not with a very good result

i've tried both ports and its the same. i have digidesign ASIO driver.

anyone know how to help me ?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-17-2010, 05:00 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,635
Default Re: mbox 1 - mic works only when interface set to line or inst

What type of cable are you using? It sounds like your cable has a 1/4" connector on the end you're plugging into the Mbox. You need an XLR cable if you want to go into the Mic input...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2010, 05:18 PM
pechinma pechinma is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default Re: mbox 1 - mic works only when interface set to line or inst

thanx man...yee im an idiot haha. i have en XLR connector at the end of the mic, but of course i had a 1/4"connector adaptor at the end of it!! i will remove that one and probably it will work. at another hour though when the neighbours tends to be less annoyed (1:20 am here)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
noisy Line/Inst switch on digi 002rack kunal FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 5 05-20-2013 12:03 AM
Inst/Aux track: Mach 5 works, Stylus, etc... does not BookSix Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-23-2007 06:02 PM
Line versus Inst jb61264 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-07-2005 10:41 PM
MBOX line vs inst??? muse6638 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-16-2005 08:28 PM
Anyone else's Mbox noisy on line or inst? BookSix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 10-13-2004 06:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com