Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-21-2010, 05:58 AM
binty binty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Idiot Nation on Flouride
Posts: 121
Default DigiTechSupt

Can you sort out the clicks and pops in Reason when rewired please.

When Reason runs in the background it's fine but when I open the Reason GUI clicks and pops start.

All VI's seem to be ok no pops and clicks when I open them in GUI.

I taught it was me, Reason worked fine in 8.03 when opened in GUI.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-21-2010, 08:51 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,927
Default Re: DigiTechSupt

Gonna need a lot more info....
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 07-21-2010, 09:07 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,766
Default Re: DigiTechSupt

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Gonna need a lot more info....
As albee said - more info is needed. See the Help Us Help You thread for details...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 07-21-2010, 11:00 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,742
Default Re: DigiTechSupt

here ya go OP

To enable other users to help you, please include all of your system details when posting an issue to the DUC; Pro Tools hardware,
Pro Tools software version, CPU, OS version, Motherboard make/model, chipset, amount of RAM, type of hard drives used, etc.


- Please - Use SiSoftware's Sandra Lite application to generate a full system profile:

CLICK HERE---->Sandra Report<----CLICK HERE



Under SiSoftware Sandra, click on "Download & Buy" to download the free Sandra Lite version or purchase other versions.
After installing Sandra, click on the 'Hardware' tab and run the 'Computer Overview', then copy and paste into your post here on the
DUC.
__________________
Brian

Windows 10 Pro 64 Bit

Pro Tools 2020
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Instagram
Reply With Quote
  #5  
Old 07-21-2010, 01:16 PM
binty binty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Idiot Nation on Flouride
Posts: 121
Default Re: DigiTechSupt

SiSoftware Sandra

System
Host Name : TRANQUIL-PC
User : Tranquil
Workgroup : WORKGROUP

Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 CPU T7400 @ 2.16GHz
Speed : 2.16GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Mobile, Dual-Core
Internal Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 4MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

System
System : Dell Inc. MXG061
Platform Compliance : Intel Centrino Mobile Technology
Mainboard : Dell Inc. 0CF456
Bus(es) : ISA X-Bus PCI PCIe IMB PCMCIA USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
System BIOS : Dell Inc. A07
Total Memory : 3.25GB DDR2 SO-DIMM

Chipset
Model : Dell 955XM/945GM/PM/GMS/940GML Express Processor to DRAM Controller
Front Side Bus Speed : 4x 166MHz (664MHz)
Total Memory : 4GB DDR2 SO-DIMM
Memory Bus Speed : 4x 166MHz (664MHz)

Memory Module(s)
Memory Module : Hyundai HYMP125S64CP8-Y5 2GB DDR2 SO-DIMM PC2-5300U DDR2-666 (5.0-5-5-15 3-20-5-3)
Memory Module : Hyundai HYMP125S64CP8-Y5 2GB DDR2 SO-DIMM PC2-5300U DDR2-666 (5.0-5-5-15 3-20-5-3)

Video System
Adapter : NVIDIA GeForce Go 7950 GTX (512MB, 576MHz/2x600MHz, PCIe 1.00 x16, SM4.0)

Storage Devices
SAMSUNG HM160JI 160GB (SATA150, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache) : 149GB (C:)
ST3500418AS 500GB (FireWire/1394, 3.5", NCQ) : 466GB (H:) (I:)
TSSTcorp DVD+-RW TS-L632D (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 149GB (NTFS) @ SAMSUNG HM160JI 160GB (SATA150, 2.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache)
Cheech (H:) : 366GB (NTFS) @ ST3500418AS 500GB (FireWire/1394, 3.5", NCQ)
Chong (I:) : 100GB (NTFS) @ ST3500418AS 500GB (FireWire/1394, 3.5", NCQ)
CD-ROM/DVD (D:) : N/A @ TSSTcorp DVD+-RW TS-L632D (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Dell 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : SMSC LPC v1
Audio Device : Dell 82801G (ICH7) High Definition Audio
Audio Codec : Sigmatel 9200 HD Audio Codec
Audio Codec : Conexant Systems HDAudio Soft Data Fax Modem with SmartCP
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : Dell 82801GBM/GHM (ICH7-M) Serial ATA Storage Controller
USB Controller 1 : Dell 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 2 : Dell 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 3 : Dell 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 4 : Dell 82801G (ICH7) USB Universal Host Controller
USB Controller 5 : Dell 82801G (ICH7) USB 2.0 Enhanced Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Dell R5C832 IEEE-1394 Controller
FireWire/1394 Controller 2 : TI XIO2200(A) IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
System SMBus Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Printers and Faxes
Printer : SnagIt 9 Printer (600x600, Colour)
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Network Services
Wireless Adapter 1 : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (802.11g (ERP), AES-CCMP, 54Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line
Battery No 1 : 100%

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7600
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 4.7
Reply With Quote
  #6  
Old 07-21-2010, 01:24 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: DigiTechSupt

Which numeric version of Reason, please? Heck, just make sure you have the latest one.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #7  
Old 07-21-2010, 02:14 PM
binty binty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Idiot Nation on Flouride
Posts: 121
Default Re: DigiTechSupt

4.1 is the latest Reason update.

If you use Reason when rewired with Pro Tools, hit Alt + Tab it brings up the Reason GUI this is when the crackles and pops start then I put Reason in the background behind Pro tools mix or edit window the crackles and pops disappear.

It's baffling me at the moment I like to change wires in the back of Reason when I work and I like to see exactly what I'm doing.

Thanks for the reply.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-21-2010, 02:36 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: DigiTechSupt

Quote:
Originally Posted by binty View Post
4.1 is the latest Reason update.
Well, not quite.

4.0.1 is the latest version, currently.

Quote:
Originally Posted by binty View Post
If you use Reason when rewired with Pro Tools, hit Alt + Tab it brings up the Reason GUI this is when the crackles and pops start then I put Reason in the background behind Pro tools mix or edit window the crackles and pops disappear.
I do not experience this at all with PT 8.0.4 and Reason 4.0.1 with W7-64. So we have narrowed down that it must be a problem with the difference between the systems.

Since it only happens when you switch program views, I would start with Graphics troubleshooting. Do you have the latest drivers for the 7950? HAve you tried uninstalling the drivers and using the generic windows one? What values are your display settings?
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #9  
Old 07-21-2010, 04:17 PM
binty binty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Idiot Nation on Flouride
Posts: 121
Default Re: DigiTechSupt

16 bit half the graphics card, 1900 x 1200 resolution, graphics card up to date, generics card makes me feel like Mr. Magoo everything huge.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-21-2010, 04:26 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: DigiTechSupt

When I run PT i have to select the disable desktop composition in the compatibility tab. Otherwise I get clicks in the audio when changing things on screen.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Attn: DigiTechSupt: Cry 4 Help PT8 fooloof 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-01-2012 07:36 PM
DigiTechSupt otobot Pro Tools 9 3 01-08-2011 11:34 AM
Looking for digitechsupt...i need you help again.. Antho141 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 10-08-2009 08:14 PM
Still the same bug in PT 7.4!! For DigiTechSupt lucio matarazzo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 10-16-2008 10:37 PM
Anyone seen this? Please HELP if you can. DigiTechSupt? RobMacki Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-26-2003 10:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com