Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-14-2005, 01:59 AM
Sofine Sofine is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Dublin, Ireland
Posts: 466
Default Cant use Sata2 drive as session drive?

I recently built a Dual x2 4400+ pc with 7 (yes 7) hard drives. My mobo (asus a8n-sli premium) offers 4 sata2 slots and 4 sata raid slots and ide slots. Ive raid0 striped 2 pairs of 2 x 80GB SATA2 drives for streaming samples, i have a sata2 80GB drive for OS, an old IDE drive for storing wav samples and a 250GB westerndigital sata2 drive which I would like to use for my PT sessions.

However, in PT, I get messages saying that it cant use audio on this drive. I searched the DUC and found that in the workspace browser I should ensure that the drive is set to "R", which I tried to do but it wont let me, saying that the drive is not formatted correctly for audio.

My IDE drive and my sata2 OS drive seem to be able to "R" in PT, any ideas why I cant set this moster 250GB Sata2 drive as my session drive?

PRoTools 6.8.1
Mbox2 (Soon to be oo2r)
Win xp pro
x2 4400+
2Gb corsair ram
__________________
Simon
www.simonfine.ie
www.bubblegumstudios.com
Reply With Quote
  #2  
Old 12-14-2005, 08:32 AM
lemix's Avatar
lemix lemix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 10,893
Default Re: Cant use Sata2 drive as session drive?

Simon..
Is that drive partitioned ? Is it a "basic" drive ?? Check in administration tools>computer management>disc management..
good luck...
until the next pints then
__________________
cheers,
Andrew


W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.3 / PT 12.4 ------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_DMG and more
2.0 and 5.1 monitoring
Reply With Quote
  #3  
Old 12-14-2005, 03:35 PM
Sofine Sofine is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Dublin, Ireland
Posts: 466
Default Re: Cant use Sata2 drive as session drive?

Hi Lemix, how are you!!!

It's been formatted and shows up as healthy in disc management. I created a volume for it, but i dont think its formatted. I think it does come up as "basic"

However, I cant check because tonight my Gigabyte 6600GT silent pipe graphix card, all of 3 days old decided to die on me

Si:)
__________________
Simon
www.simonfine.ie
www.bubblegumstudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 12-14-2005, 05:16 PM
lemix's Avatar
lemix lemix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 10,893
Default Re: Cant use Sata2 drive as session drive?

I'm fine, considering my age and mental state..thanx 3 days old and dead ? Man..I've just lost a 3 months old system drive last week. I feel your pain..
It should read "basic" and "healthy" in the disk management console. If it's formatted it should also show : primary partition/xxx GB.
like this >>
What's the weather like in Dublin ?
cheers
__________________
cheers,
Andrew


W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.3 / PT 12.4 ------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_DMG and more
2.0 and 5.1 monitoring
Reply With Quote
  #5  
Old 12-15-2005, 02:30 AM
Sofine Sofine is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Dublin, Ireland
Posts: 466
Default Re: Cant use Sata2 drive as session drive?

Cold, Lemix, very cold. And wet. So cold and wet in fact that you would really want to stay in a pub

For some reason my session drive does not show up as a primary partition - I think it lists it in the colour key legend as a simple partition - an extra colour that your seems not to have.

Anyway, until I get a new gfx card / replacement I wont know for sure

Thanks Lemix for the attention. Looking forward to Xmas? I'm off to Madrid with the wife to stay with some friends
__________________
Simon
www.simonfine.ie
www.bubblegumstudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 12-15-2005, 02:39 AM
bb_aus bb_aus is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 1,689
Default Re: Cant use Sata2 drive as session drive?

Quote:
you would really want to stay in a pub
sounds good to me drink up guys

a simple partition means you have a Dynamic Disk, you will have to revert to a Basic Disk
Reply With Quote
  #7  
Old 12-15-2005, 06:30 AM
Sofine Sofine is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Dublin, Ireland
Posts: 466
Default Re: Cant use Sata2 drive as session drive?

What is it with these Aussies being so friendly and tech savvy (also ref: to my m8 Haggis)

I am just back from a local IT reseller with the cheapest temp graphics card I could buy from stock - GForce FX5500 PCI 128MB - so at least i can get back (hopefully) to looking at this SATA drive.

Cheers all.
__________________
Simon
www.simonfine.ie
www.bubblegumstudios.com
Reply With Quote
  #8  
Old 12-15-2005, 07:37 AM
bb_aus bb_aus is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 1,689
Default Re: Cant use Sata2 drive as session drive?

Quote:
What is it with these Aussies being so friendly and tech savvy (also ref: to my m8 Haggis)
a nation of great people if you wanna thank us just buy us a beer sometime
Reply With Quote
  #9  
Old 12-15-2005, 08:19 AM
lemix's Avatar
lemix lemix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 10,893
Default Re: Cant use Sata2 drive as session drive?

Hey Simon.
Just right click on it, and Partition it as Primary, basic. Then format.
Xmas is depressing for me, usually. Kids are grown up..wife always works over the Holidays ( Nurse )and I always manage to be broke..
Have a blast in Spain..( no pun intended ! ) I bet they don't pour it like in Ireland

cheers mate,
__________________
cheers,
Andrew


W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.3 / PT 12.4 ------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_DMG and more
2.0 and 5.1 monitoring
Reply With Quote
  #10  
Old 12-16-2005, 04:58 AM
Sofine Sofine is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Dublin, Ireland
Posts: 466
Default Re: Cant use Sata2 drive as session drive?

Well, gremlins in the XP and all that, I had to do a clean reinstall of XP. So when I get home from work I am going to start adding the drives again and start from scratch.

This always happens when you have a deadline for a job to do PLUS I am waiting to get my new Digi002 rack up and running (upgrade from digi001) plus I wanna listen on my new Adam S2a's - ooh yeah.

Cheers guys.

Some would be rather jealous of you lemix, with the option of spending Xmas in your studio!!! I can think back to most Xmas days at the inlaws wishing I could be there instead!!!
__________________
Simon
www.simonfine.ie
www.bubblegumstudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sample drive and PT session drive disappear stevedresser83 Windows 12 05-10-2011 03:23 PM
Can't open session on F:drive IBystroff 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-30-2009 05:00 AM
My Session Drive Died VanDerGraf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 03-27-2009 01:16 AM
Fades corrupted when copying session from drive to drive? innerbooty Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-10-2009 09:13 PM
Disc Allocation when transferring session from drive to drive... Roy Howell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-17-2003 03:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com